Borgmester Jacob Bundsgaard på scenen under åbningen af årets Internet Week Denmark.
Where does technology take us?: IWDK skudt i gang
Where does technology take us?: IWDK skudt i gang

Den årlige, aarhusianske teknologi-festival ”Internet Week Denmark” blev i dag skudt i gang, og under årets tema skal de 250 speakers gøre os klogere på, hvordan teknologi ændrer både os og samfundet.

Det hele startede med, at borgmester Jacob Bundsgaard iført et VR-headset plantede et Eiffel Tårn midt i en digital version af Aarhus.

”Oplevelserne er blevet så realistiske, at det kan snyde hjernen til at tro, at man er der. Teknologien kan bruges til at vise ting, der ikke findes – i hvert fald ikke endnu,” sagde Jacob Bundsgaard til de fremmødte i den store sal på Rådhuset.

Demonstrationen var samtidig startskuddet på ”Internet Week Denmark”, hvor temaet i år er ”Where does technology take us?”. Et tema som 250 speakers over festivalens 100 events vil gøre os klogere på – på godt og ondt.

”Vi ved ikke, hvad vi kan med teknologien endnu, men det vidste vi heller ikke med smartphones for 10 år siden – og bare tænk på alt det, vi kan med den i dag,” sagde Jacob Bundsgaard, inden han berørte en af de mere negative sider:

”Scanner du et barns hjerne, når de spiller computer, ser du dopamin-niveauet stige. Man ser mønstre, der minder om faktisk afhængighed – af eksempelvis narko – så det er et tveægget sværd.”

Transformationen skal være givende

Under årets festival er der lagt op til både lyse og mørke temaer. Og teknologien rummer begge dele havde Jamie Bartlett, der blandt andet har skrevet bogen ”The People vs. Tech”, et meget godt eksempel på.

Han har nemlig haft fornøjelsen af at prøve en førerløs lastbil, og mens den slags transport på den ene side har et enormt effektiviseringspotentiale, kommer teknologien også til at møde modstand, mener han.

Jamie Bartlett, forfatter til bogen “The People vs. Tech”.

”Hvis folk tror at en lastbilchauffør i sine 50´ere, der har arbejdet i industrien hele sit liv, læner sig tilbage med et smil, mens han ser hele sit levebrød og kultur forsvinde, fordi hans børnebørn i fremtiden får mindre risiko for trafikuheld, så tager de fejl. Det er transformationen vi skal have fokus på, og de fordele teknologien også giver dem den rammer her og nu,” sagde han.

Internet Week Denmark afholdes i og omkring Århus indtil søndag. Oversigten over de forskellige events kan findes på arrangementets hjemmeside.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.