Teamet bag bryllupsappen “Wedbox” kan fejre en frisk investering på 9 millioner kroner, som skal sikre dem førerpositionen i Europa.
Wedbox henter 9 millioner: Nu skal hele Europa sikres
Wedbox henter 9 millioner: Nu skal hele Europa sikres

200.000 europæiske brudepar vil i år bruge Wedbox til at planlægge og fotografere ved deres bryllup. Og med en investering på 9 millioner kroner vil det aarhusianske startup sætte sig tungt på markedet i hele Europa.

200.000 europæiske brudepar vil i år bruge Wedbox til at planlægge og fotografere ved deres bryllup. Og med en investering på 9 millioner kroner vil det aarhusianske startup sætte sig tungt på markedet i hele Europa.

Ideen til at erstatte engangskameraerne på bordene med en app, så man på en smartere måde kan samle billeder fra gæsterne til bryllupsfesten, var det der startede det hele for Wedbox. Men det seneste år har det aarhusianske startup bredt sig over flere bryllupsprodukter og ikke mindst flere indkomstkanaler. Og det har en række private investorer samt Vækstfonden nu kvitteret med ved at investere 9 millioner kroner i virksomheden.

”Vi gik i gang med at skaffe kapital til en skalering af aktiviteterne, fordi vi ser en mulighed for at tage hele det europæiske marked. Store, amerikanske konkurrenter har prøvet at komme ind i Europa, men har givet op igen, fordi der så stor kulturel og sproglig forskel. Så hele markedet ligger sådan set åbent for os – derfor handler det om at smede mens jernet er varmt, så vi kan sætte os tungt på markedet,” siger Ulrik Rasmussen, CEO i Wedbox.

Wedbox er allerede den største spiller indenfor bryllupsapps i Europa, og takket være en massiv brugertilvækst, ser forspringet ikke ud til at svinde lige foreløbigt; For et år siden blev der oprettet 50 bryllupper om dagen hos Wedbox; I dag er det tal steget til 500 om dagen; Inden årets udgang forventer startuppet at oprette 1000 bryllupper om dagen, så i alt 200.000 bryllupper er oprettet hos Wedbox i år.

Med andre ord har startuppet helt styr på brugervæksten, som strømmer ind fra hele Europa – særligt Tyskland, Storbritannien og Danmark. Derfor skal pengene fra investeringen også primært bruges til at styrke virksomhedens kommercielle ben, så de mange brugerne også udmønter sig i højere omsætning.

Vil med på hele bryllupsrejsen

Det har det seneste år været vigtigt for det aarhusianske bryllupsstartup at sprede sig over nye produkter, der kunne skabe større kontaktflade med kunderne – og i længere tid. Hvor fotoappen blev brugt i ugerne omkring selve festen, er brugerne aktive allerede et år inden festen i den nyere planlægningsapp, hvor parret kan finde alt fra to-do liste til budgetplanlæning og anbefalinger til venues og bands.

”Planlægningsappen ramte nærmeste jorden løbende, fordi vi allerede havde god traction i mange lande på fotoappen. På samme måde som Vivino skaber overblik over, hvilken vin man skal vælge nede i supermarkedet, vil vi gerne hjælpe brudeparret, når de skal planlægge bryllup fra scratch. Man ved ikke, hvad ting koster, eller hvor man finder de rigtige leverandører,” siger Casper Grønbjerg, medstifter af Wedbox.

Virksomheden er altså godt på vej til at have et helt univers, så de europæiske brudepar kun behøver at gå til Wedbox, hvad enten det handler om fotappen, booking af band eller at finde den helt rigtige kjole.

”Vi er dem, der har fat i brudeparrene, og det er det, der gør det så interessant,” siger Casper Grønbjerg.

Sætter sig på lukrativt marked

Når et par vil fejre kærligheden med deres livs fest, er de parate til at bruge penge – og mange af dem. Faktisk viser data fra Wedbox, at et bryllup i gennemsnit koster 96.000 kroner på tværs af de lande, de er aktive i.

At det danske startup kan få en særdeles lukrativ forretning ud af at være brudeparrenes foretrukne digitale hjælper i Europa – som de spørger til råds når de mange køb skal foretages – skal man ikke kigge længere end til USA for at konstatere. Her fusionerede mega-konkurrenterne WeddingWire og The Knot i slutningen af 2018, hvor The Knot betalte $933 millioner – 6,3 milliarder kroner – for WeddingWire.

Læs også: Wedbox har fået millioner til at blive verdens største bryllupsapp

I dét lys er de 9 millioner kroner, som Wedbox netop har rejst, et yderst beskedent beløb, men direktøren mener, at det er nok til at indtage Europa.

”I løbet af 2018 var vores mål at lave fire kommercielle spor i stedet for kun ét. De ting er nu færdige og lancerede, og der er traction og omsætning på. Så derfor kan vi skalere og også få omsætningen med op. Og målet er at lave 600.000 bryllupper – svarende til en tredjedel af bryllupperne i Europa – indenfor 2-3 år,” siger Ulrik Rasmussen.

Investeringen har allerede ført de første ansættelser med sig, ligesom pengene skal bruges på at markedsføre Wedbox over hele Europa.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.