You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

WasteHero lander millioninvestering fra Silicon Valley-investorer

@sebastian

Aarhusianske WasteHero lander investering på 7,5 mio. kroner til sin smarte affaldshåndtering. Investeringen skal øge væksten og understøtte et større sats på software og data.

Aarhusianske WasteHero lander investering på 7,5 mio. kroner til sin smarte affaldshåndtering. Investeringen skal øge væksten og understøtte et større sats på software og data.

Der er sket meget for det aarhusianske startup WasteHero og stifteren Hussam Mansour, siden virksomheden var ’Ugens Startup’ hos os tilbage i januar.

Læs også: Ugens Startup: WasteHero bruger teknologi til at gøre skrald effektivt

Dengang havde startuppets smarte affaldssystem med tilhørende sensorer allerede pilotprojekter i gang, men siden er skalaen vokset markant. I dag har WasteHero testprojekter i 30 lande, og planen er inden længe at skalere det første projekt fra Herning Kommune op til at håndtere 65.000 skraldespande.

Det har nu tiltrukket en investering på 7,5 mio. kroner fra de tre investeringsfonde Circles and Squares, Anorak og Momenta – én dansk og to fra Silicon Valley.

”Vi er en meget international virksomhed. Derfor er vi også glade for både at få det internationale perspektiv og den tætte, lokale sparring med i investeringsrunden,” fortæller Hussam Mansour, stifter og CEO i WasteHero.

Investeringen skal dels bruges på at fokusere salget og dermed sætte yderligere fart på væksten. Derudover skal der hyres flere udviklere, da WasteHero er i gang med en forandring fra hardware-producent til i højere grad at levere software.

”Vi starter med nogle ret teknisk tunge ansættelser resten af året, fordi vi i højere grad skal bygge mere modulær software, som kan integrere med flere typer sensorer. I den process kommer vi til at fokusere meget mere på data og kunstig intelligens. Det er nemt at skalere i Danmark, men så snart vi skal skalere globalt, hvor teknologien skal være plug-and-play overalt, skal det gentænkes fra bunden,” siger Hussam Mansour.

Pivot mod software-platform

WasteHero har fået fat i markedet for affaldhåndtering ved at udvikle en sensor, der kan se, hvor fyldt en skraldespand er. Dataen indsamler startuppet i sin egen platform, så kunderne kan planlægge tømning mere effektivt, fordi de kun tømmer fulde skraldespande.

Undervejs har virksomheden dog fundet ud af, at de i højere grad differentierede sig på softwaren end på selve sensoren. For i virkeligheden behøver sensorerne ikke være særlig avanceret, og de kan leveres af mange andre end virksomheden selv. Det vigtige er at kunne samle al dataen i én platform og bruge den til at planlægge.

”Hvordan kan vi bygge et moderne affaldshåndteringssystem som helhed, som kan kommunikere med borgere og systemer – og gøre meget mere end bare måle, om der er affald i en skraldespand? Det er det, vi skal finde ud af nu, så vi kan få alle mulige typer teknologier til at snakke sammen gennem vores platform, i stedet for at udvikle alle sensorerne selv,” forklarer Hussam Mansour.

Det betyder også, WasteHeros platform fremad vil understøtte mange flere typer sensorer. Sensorerne kan komme fra andre producenter, men som eksempel har de også lavet en test, hvor borgerne er deres egen “sensor”, som sender en sms, når skraldespanden trænger til at blive tømt. Og ved at udnytte den data smart, har de i en test med 2.500 hustande vist en besparelse på 50 procent.

Software-platformen skal altså være fundamentet til at gentænke, hvordan et moderne affaldssystem ser ud. En altomfavnende one-stop-shop for kunder, der har brug for at håndtere affald effektivt.

“Der er ikke mange, der ligesom os tænker på at håndtere affald for en hel by – de fokuserer på mindre dele af håndtering. Derfor satser vi også meget mere på data, og hvordan vi kan håndtere affald bedre ved hjælp af kunstig intelligens og algoritmer,” siger Hussam Mansour.

Rider på en bølge

WasteHero vil altså være fremtidens styresystem for skraldehåndtering. Og ved at satse mere bredt på affaldhåndtering – frem for nichen indenfor IoT-baserede løsninger – åbner virksomheden sig op for et enormt marked.

”Hvis du kigger generelt på affaldsafhentning, så er markedet næsten 200 mia. dollars værd. Og vi prøver ligesom at redefinere kategorien,” siger Hussam Mansour.

På den måde rider WasteHero både på en mega-trends indenfor bæredygtighed, smart city og IoT. Og teknologierne er nu ved at være så modne, at kunderne forstår dem og ønsker at bruge dem i praksis. Derfor har timingen også været helt rigtig for det aarhusianske startup.

”Indtil videre har vi bare skulle følge med efterspørgslen. Jeg tror, vi har været meget heldige, for vores salg og marketing er ikke der, vi bruger flest penge – der er bare så meget efterspørgsel på produktet på globalt plan, at leads kommer af sig selv,” siger Hussam Mansour.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY