Det digitale vasleri Washa har i dag valgt at lukke selskabet og starte Washa ApS for igen at få fuldt ejerskab over selskabet. Det sker efter samarbejdsvanskelligheder og uenigheder om udviklingen af forretningen med investoren Berendsen, der ejede mellem 15 og 20 procent af virksomheden.
Samarbejdede startede ellers godt for begge parter, men disharmonien begyndte at indfinde sig efter Berendsen blev opkøbt af franske Elis. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.
”Siden Berendsen blev opkøbt af Elis, har der været problemer med samarbejdet. Berendsens direktion blev skiftet ud, og den nye direktion var ikke enig i Washas strategi eller den rejse, vi skal ud på. Vi har derfor valgt at rekonstruere Washa og starte Washa ApS, så vi får fuldkommen frihed til at udvikle selskabet i den retning, vi ønsker,” siger Karim Ben M’Barek, der er CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti... More i Washa.
Ifølge Karim Ben M’Barek er alle relevante parter i sagen blev underrettet undervejs i forløbet. I pressemeddelelsen udtaler han:
”Alle er blevet informeret løbende, og de fleste har valgt at fortsætte samarbejdet med os.”
Men Finans.dk har i været i kontakt med Berendsens økonomidirektør, Michael Dufke Nørgaard, der ikke har været bekendt med selskabets rekonstruktion.
“Vi (Berendsen red.) har ikke fra anden side hørt noget om en forestående rekonstruktion af Washa, som vi er medejere af og leverandør til, og det er først med din mail, at vi er blevet opmærksomme herpå. Dog kunne vi konstatere, da vi i morges (mandag morgen, red.) mødte ind til vores lokaler på vores vaskeri i Kastrup, der hidtil har tjent som vaskeri og kontor for Washa, at disse henover weekenden var blevet tømt for Washas ejendele,” skriver han til Finans.dk i en mail.
I det nye selskab er der dags dato de tre stiftere af Washa. Det er Jannick Christensen, Max Stripp og Karim Ben M’Barek, der er ejere, inden man de næste uger vil koble medejere på. Alle der var med i første runde høres først.
Nye penge til gammelt hold
Det nye selskab vil fortsat være et onlinevaskeri og skal nu ud på en rejse, hvor der skal hentes mere kapital. Karim Ben M’Barek kan allerede fortælle, at man har en stor investorgruppe, der tæller gamle kendinge og nye ansigter.
”Vores beslutning har fået fuld opbakning af alle gamle investorer. De har alle valgt at være en del af den nye rejse også, og vi har også fået flere nye investorer med ombord. Nu glæder vi os bare til at komme i gang,” siger Karim Ben M’Barek.
Det nye selskab kommer ikke til at vaske tøj hos Berendsen længere, men der er allerede en anden aftale på plads.
”Det vigtigste for os er, at kunderne ikke lider under det her. Vi er derfor glade for allerede at have en aftale på plads. Selvom der vil være risiko for enkelte børnesygdomme i den første uge, så garanterer vi, at servicen bliver endnu bedre.”