Video-startup får millioninvestering til at videreudvikle videoredigeringstjeneste
Video-startup får millioninvestering til at videreudvikle videoredigeringstjeneste

Det danske startup Klipworks henter millioninvestering fra en gruppe prominente business angels, så videoredigeringstjenesten kan blive global.

Efter et par års tilløb kom videoredigeringstjenesten Klipworks for alvor i markedet sidste år, og siden er det gået stærkt. Store, internationale organisationer som Udenrigsministeret, Velux og Dell er blevet kunder, og nu har det københavnske startup landet en millioninvestering fra en række prominente business angels.

Blandt dem er den amerikanske investor Mark Turner, der har en fortid som tech-evangelist hos selveste Apple, som er gået ind i projektet med både penge og sit netværk i Silicon Valley.

“Jeg har fulgt Klipworks tæt i snart et halvt år og ser et globalt potentiale i at udvikle det
koncept, som Klipworks har haft stor succes med at forfine. Alt handler om video i disse år,
men det er første gang, at jeg støder på en virksomhed, der siger ‘lad os tage de optagelser, du laver med din telefon og strikke dem sammen til en professionel video’. Det synes jeg, er godt set, og jeg er sikker på, at der er et enormt marked for den tilgang til videoproduktion med kort produktionstid og minimalt budget”, siger Mark Turner.

De øvrige investorer er Torben Thomasen og Bent Sortsø, der begge er erfarne business angels med investeringer og exits fra blandt andet CBIT, Telmore og BiBoB bag sig, samt Ole Jakob Thorsen, der er medstifter af bl.a. BiBoB.

Egen video med professionel assistance

Klipworks lover at forvandle videooptagelserne fra en smartphone til et professionelt produkt, som kunden kan bruge i sin markedsføring. Hemmeligheden ligger i en kombination af tjenestens smarte workflow og professionel assistance fra Klipworks redigeringsfolk.

Når en af virksomhedens medarbejdere optager video på sin smartphone gennem Klipworks-appen, bliver han nemlig guidet igennem hele processen, så både billedkvalitet og fortælling bliver bedst mulig: Hvad er det vigtigt at få filmet under eventet, hvor i billedet skal interviewpersonen stå og hvilke spørgsmål skal der stilles?

Klipworks-appen assisterer under optagelsen – eksempelvis som her ved at placere en skygge, som viser, hvor interviewpersonen skal stille sig i billedet.
Asger Rasmussen, Partner og founder af Klipworks

Hele guiden er oprettet på forhånd gennem en central platform – enten fra en af Klipworks skabeloner eller af en af virksomhedens kommunikationsmedarbejder. Når de forskellige klip er optaget sendes de automatisk til Klipworks redigeringsfolk, som sørger for, at det hele bliver samlet til en lækker video.

“Vi har selv været rundt som fotografer for virksomheder i en del år, og har derfor oparbejdet nogle processer, som vi har gjort til den her platform. På den måde kan kunderne hurtigt producere film til en lavere pris, og medarbejder bliver tryggere ved at tage ud på optagelse,” forklarer Asger Rasmussen, som er partner og founder af Klipworks og har en baggrund som videojournalist for blandt andet DR.

AI-baseret videoredigering er næste trin

Den økonomiske indsprøjtning skal for alvor sætte skub i markedsføringen og digitaliseringen af Klipworks. Planen er at gøre processen endnu mere automatisk, så startuppets klippere skal involveres endnu mindre i fremtiden.

“Kapitalindsprøjtningen giver ro på økonomisk i en periode, så kan vi koncentrere os om at
videreudvikle vores service. Blandt andet skal vi se på, hvordan man kan erstatte nogle af
de manuelle processer i videoredigering med AI og machine learning. Det glæder vi os
sindssygt meget til at tage hul på i den kommende tid. Samtidig skal vi banke på hos de
største virksomheder og organisationer i Danmark og vise dem, hvor let og effektivt det er at lave professionelt videoindhold til nettet og de sociale medier med Klipworks-platformen,” siger Asger Rasmussen.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.