You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Verdens første tech-ambassadør stopper

@jakob

Casper Klynge lander toppost hos Microsoft og stopper efter to år som verdens første tech-ambassadør. Hos Udenrigsministeriet er man endnu ikke klar til at sætte navn på den næste tech-ambassadør – eller om der kommer en efterfølger. 

Casper Klynge lander toppost hos Microsoft og stopper efter to år som verdens første tech-ambassadør. Hos Udenrigsministeriet er man endnu ikke klar til at sætte navn på den næste tech-ambassadør – eller om der kommer en efterfølger. 

I mere end to år har Casper Klynge stemt dørklokker hos techgiganter i Silicon Valley. Som verdens første har han forsøgt at sætte skik på de store virksomheder med ondt i etikken. Det gjorde han i sit virke som tech-ambassadør – og tilmed som den første i verden med den titel. Det oplyser DR.

Efter en længere karriere i Udenrigsministeriet med afstikkere til internationale organisationer som EU og NATO – og senest dansk ambassadør i Indonesien. Nu får han ansvaret for Microsofts officielle anliggender og politisk arbejde på tværs af landene i Europa. Det oplyser MIcrosoft i en pressemeddelelse.

“Europa er en frontløber i at takle nogle af de mest presserende og komplekse teknologiske udfordringer, og Casper Klynge skal sikre, at Microsoft fortsat konstruktivt bidrager til de politiske beslutningstageres arbejde.”

I september 2018 mødte Techsavvy Casper Klynge til en snak om hans virke som tech-ambassadør. Dengang sagde han om virksomhedernes gæstfrihed – eller mangel på samme.

”Det er de færreste virksomheder, der kan lide at tale om regulering og dataetik. Men samtidig er der stor interesse i Danmark, fordi vi er meget digitale. Og så er det interessant for virksomhederne at tale med os, fordi vi kan give dem mulighed for at formidle deres synspunkter til danske og europæiske myndigheder. Eksempelvis i forhold til databeskyttelseslovgivningen.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY