Valuer indtager Israel i jagten mod det uopnåelige mål
Valuer indtager Israel i jagten mod det uopnåelige mål

Valuer har netop indtaget Israel under den årlige techmesse DLD Innovation. Målet er at sprede ringene i vandet og gøde jorden i startup-nationen Israel.

Valuer har netop indtaget Israel under den årlige techmesse DLD Innovation. Målet er at sprede ringene i vandet og gøde jorden i startup-nationen Israel.

Valuer er på en mission mod et uopnåeligt mål. Den unge virksomhed vil registrere hårde data på alle startups verdensplan. Uopnåeligt fordi der hver dag kommer 137.000 nye virksomheder til. Men mindre kan også gøre det. På mindre end to år er det lykkedes det unge startup at registrere og kategorisere mere end 500.000 startups fordelt over 216 lande, og Valuer har nogle af de største danske virksomheder som kunder, som anvender Valuers data til at identificere konkurrenter såvel som potentielle samarbejdspartnere som en måde at drive innovation.

De imponerende resultater var udslagsgivende, da Valuer vandt dette års Guldæg i juni måned. Traditionen tro udløser guldægget en tur til teknologimessen DLD Innovation, der netop er afholdt i Tel Aviv. Christian Lawaetz Halvorsen repræsenterede Valuer, og han havde sat sig for at sprede ringene i vandene i startup-nationen Israel.

”Mange af vores kunders øjne er rettet mod Israel, fordi udviklingen går så sindssygt stærkt. Derfor er det også et vigtigt marked for os at være solidt til stede på. Der er store muligheder for os i Israel, derfor er det heller ikke første gang vi er her. Det er vores fjerde besøg siden juni,” siger Christian Lawaetz Halvorsen, CXO i Valuer.

Udover at møde et stort antal startups har han haft mulighed for at sætte nogle af byens community-aktører stævne. Herunder Startup Grind.

”Startup Grind er interessant, fordi de har været aktive i økosystemet i mange år,d ved hvem de vigtige aktører er, og de har berøring med mange early stage startups. Derudover er det en global organisation med aktiviteter over hele kloden. Det er et godt eksempel på de community-aktører vi samarbejder med, og forhåbentlig var vores møde indledning på et godt samarbejde,” siger Christian Lawaetz Halvorsen.

Store beløb fra store virksomheder

Valuers kunder tæller store virksomheder som Grundfoss, Ørsted og Novo Nordisk. Fælles for dem er, at de ønsker at drive innovation i vertikaler, der ligger uden for deres primære område. De henvender sig til Valuer for et overblik af hvilke små virksomheder, de skal holde et vågent øje med i markedet, og hvem der har potentialet til at blive markedsledere på sigt. Med andre ord fanger Valuer de mål, der ryger under radaren hos de store virksomheder.

Ved hjælp af automatiseret kategorisering og databasebehandling samt Natural Language Processing krydret med en smule håndholdt kvalitetssikring og et makedonsk journalistkorps til at skrive rapporter, kan Valuer præsentere deres kunder for de vigtigste, potentielle samarbejdspartnere eller konkurrenter afhængigt af øjnene der ser. For mange større virksomheder ønsker at samarbejde med startups – hvilket heller ikke er ukendt land for det israelske økosystem, der har været dygtige til at tiltrække nogle af de største virksomheder på verdensplan.

I 2013 købte Google den israelske navigationsapp Waze for svimlende 10 milliarder kroner. Herefter ville Intel også være med, og den amerikanske gigant købte Mobileye, der bygger teknologi til automatiserede køretøjer, for mere end 100 millarder kroner. De succeser har været med til at opflaske israelske startups og mange tænker lige så stort.

Kan hjælpe investorer

Israel og Tel Aviv er også kendt for at være et særdeles velpolstret økosystem, når det kommer til investorkapital. 2018 slog alle tidligere rekorder, og der blev invester knap 45 milliarder kroner i israelske startups. Det er en stigning på 17 procent fra året før og mere end en fordobling fra 2013.

Indtil videre er der ingen investorer, der har fundet vej til Valuers platform, men ifølge Christian Lawaetz Halvorsen ligger et parløb med Valuer ligefor for investorerne.

”Hvis et startup har nogle interessante tal, så interviewer vi stifterne for at få indblik i deres og medarbejdernes kompetencer og erfaringer, som investorer typisk vil prioritere meget højt. Det er klart, at det ikke kan træde i stedet for det fysiske møde og den energi, der kan opstå, når det rigtige match mellem investor of startupstifter indtræffer, men vi kan give en ret god indikation,” forklarer han.

I løbet af ugen har han haft flere møder med investorer i Israel, der alle er imponerede over Valuers potentiale til at sætte en formel på det rigtige match.

”Vi vil hjælpe dem til at prioritere deres kompetencer, hvor de er bedst. Det er kun muligt at tale med et bestemt antal startups, og vi er løsningen til at optimere og prioritere deres tid og ressourcer bedst muligt,” siger Christian Lawaetz Halvorsen.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.