Valuer blev årets Guldæg
Valuer blev årets Guldæg

Den dansk-israelske iværksætterkonkurrence Guldæg blev uddelt hos DTU Skylab i går. Tre meget forskellige startups pitchede, og det blev matchmaking-platformen Valuer, der løb med billetterne til Israel.

Den dansk-israelske iværksætterkonkurrence Guldæg blev uddelt hos DTU Skylab i går. Tre meget forskellige startups pitchede, og det blev matchmaking-platformen Valuer, der løb med billetterne til Israel.

I takt med at temperaturen udenfor stiger klækkes årets guldæg i traditionen tro. For andet år i træk skete det hos DTU Skylab. Det er syvende Guldæg-konkurrencen afholdes, og i år pitchede tre meget forskellige startups for den erfarne jury: De tre finalister Motes, ChefMade og Valuer.

Efter votering i juryen kunne sidstnævnte lade sig kåre som årets Guldæg og indkassere præmien, som er en tur til Israel, der giver en unik mulighed for at få sparring fra skarpe erhvervsfolk og udvikle forretningen i centrum af den israelske innovationshøjborg i Tel-Aviv.

Valuer er en matchmaking-platform, der giver store virksomheder mulighed for at identificere relevante startups, der kan accelerere innovationskraften i virksomheden. På halvandet år har det udviklet sig til en intelligent platform og en millionomsætning fra virksomhedens 25 storkunder. Baseret på data fra flere tusinde startups har Valuer trænet deres algoritmer til at identificere startups på tværs af flere industrier. Startups der vel at mærke ville være fløjet under de store virksomheders radar.

Valuer har opbygget et netværk af ’startup-agenter’, der registrerer data om startups i Valuers algoritme. Det er et netværk, der strækker sig langt ud over landets grænser, og nu skal stifter-stammen, der udover Dennis Poulsen består af Daniel Laursen og Rene Giese, altså forsøge at udvide det netværk til Israel.

“Det er en vigtig milepæl for os, da vi fortsætter med at indfri Valuer-platformens fulde potentiale. Turen til Tel Aviv hjælper os med at entrere et nyt marked, der repræsenterer en af de sundeste iværksætterkulturer i verden. Og da israelitterne også arbejder om søndagen, får vi hele seks dage om ugen til at sælge vores produkt,” siger Dennis Poulsen med et glimt i øjet.

Du kan se Valuers to-minutters præsentation her.

Det var tre meget forskellige finalister, der var oppe mod hinanden i finalen.

Motes: Lokationsbaseret og digital turistguide

Den første til at indtage scenen var Mathias Mølgaard fra Motes, der har udviklet en lokationsbaseret guide til turister, der vil udforske alternative ruter i København eller andre byer, der tilbyder løsningen. Motes har været i gang i over tre år, men man har kæmpet med at finde den rigtige forretningsmodel. Og det var også det, der gjorde udslaget, da årets guldæg skulle findes.

Juryen var først og fremmest bekymrede for, om løsningen er for let at kopiere for større aktører, når startuppet ikke har fokus på at eje data på slutbrugeren. Men det er også tydeligt, at potentialet for Motes er stort, hvis det eksekveres rigtigt.

Du kan se Motes’ to-minutters præsentation her.

ChefMade: Lej en professionel kok

Den tredje og sidste startupstifter til at indtage scenen var Christoffer Tellefsen fra ChefMade, der er en markedsplads for private spiseoplevelser. Konceptet er simpelt: Du betaler for at få en professionel kok hjem og lave mad i dit køkken, mens du kan tage dig af dine gæster.

Markedet er ifølge Christoffer Tellefsen enormt, og alene inden for online catering services er markedet i Europa på intet mindre end 2,6 milliarder euro – og flere af jurymedlemmerne kunne da også berette om, at de har gjort brug af lignende services. Og det er netop her, ChefMades udfordring ligger: Markedet for denne type services er blodrødt. Men ifølge Christoffer Tellefsen, så differentierer ChefMade sig fra deres konkurrenter.

”Vi er den eneste service, der giver brugerne adgang til professionelle kokke fra prominente restauranter. Andre konkurrenter fokuserer på at give amatørkokke mulighed for at supplere deres indtægt med at lave med til private selskaber. Vi har bevist, at de restauranter, der er på platformen, kan skabe øget omsætning ved at dedikere ressourcer til at servicere private selskaber,” siger han.

Du kan se ChefMades’ korte to-minutters præsentation her.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.