Vækstfonden skal nu rejse ny milliardfond til iværksættere og startups
Vækstfonden skal nu rejse ny milliardfond til iværksættere og startups

Regeringen har givet Vækstfonden mandat til at rejse milliarder til en ny fond, og erhvervsministeren mener, at iværksættere skal prioriteres højere i den nye fond.

Regeringen har givet Vækstfonden mandat til at rejse milliarder til en ny fond, og erhvervsministeren mener, at iværksættere skal prioriteres højere i den nye fond.

Dansk Vækstkapital III (DKV III) er navnet på en ny fond, som Vækstfonden netop har fået mandat til at rejse penge til. Penge der skal komme fra private investorer og pensionsselskaber samt fra Vækstfonden selv.

Fonden bliver efterfølgeren til Dansk Vækstkapital II fra 2015, og målet er at rejse 2,5 milliarder kroner. Og for erhvervsministeren er det vigtigt, at den nye fond investere endnu mere i iværksættere end forgængeren.

“Det er vigtigt for mig, at DVK III får et endnu større fokus på at investere i iværksætterne og udvikle morgendagens løsninger, så vi også i fremtiden har fundamentet for et stærkt og velstående velfærdssamfund,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Private midler med ansvarligt fokus

Vækstfonden stiller selv med 500 mio. kroner til DKV III, så størstedelen af de 2,5 milliarder skal altså komme fra det private.

Fonden får tre fokusområder: At investere i danske iværksættere, sprede kapitalen i hele landet og have særligt fokus på ansvarlige investeringer, der kan understøtte FN’s Verdensmål. Og der vil endda blive udarbejdet en negativliste over sektorer, som der ikke vil blive investeret i.

Læs også: Ny rapport fra Vækstfonden: Danske startups fik igen rekordmange venture-millioner i 2019

“De to tidligere fonde i Dansk Vækstkapital har været en central investor i mange fonde, og Dansk Vækstkapital er som platform og institution en vigtig og effektiv distributionsmaskine, fordi den er med til at gøre det nemmere for blandt andre pensionskasserne at investere i innovationsøkonomien,” siger Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden, til Berlingske.

Helt nyt format

De to forgængere til den nye fond, DVK I og II, vurderes at have mobiliseret ca. 30 mia. kr. i risikovillige investeringer til gavn for de danske iværksættere og SMV’er i hele Danmark.

”Det er en fantastisk nyhed, at Vækstfonden igen vil stå i spidsen for et investeringssamarbejde med de private investorer og pensionsselskaberne. Det er ikke kun en god nyhed for de danske iværksættere, men også for de danske pensionskunder. DVK har vist sig at være en konkurrencedygtig og stærk forretningsmodel, og det er på denne baggrund, at vi har givet Vækstfonden til opgave at rejse DVK III,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Rammerne for DVK III forventes at blive forhandlet på plads med de private investorer og pensionskasserne i løbet af de kommende måneder, hvorefter fonden vil kunne begynde at foretage investeringer.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.