Vækstfonden klar med økonomisk førstehjælp til trængte tidlige iværksættere og venturevirksomheder
Vækstfonden klar med økonomisk førstehjælp til trængte tidlige iværksættere og venturevirksomheder

Regeringen og et enigt Folketing at sende 3,4 milliarder til de tidlige iværksættere og venturevirksomheder via Vækstfonden. Nu er Vækstfonden klar med en række produkter, og de kan søges fra i dag.

Regeringen og et enigt Folketing at sende 3,4 milliarder til de tidlige iværksættere og venturevirksomheder via Vækstfonden. Nu er Vækstfonden klar med en række produkter, og de kan søges fra i dag.

Der er ingen tvivl blandt investorer og startupstiftere: de danske vækstiværksættere er blevet overset i regeringens hjælpepakker.

Men Vækstfonden har netop lanceret en række produkter til de tidlige iværksættere og venturevirksomhederne. Det sker efter, at regeringen og Folketinget d. 18. april øremærkede 3,4 milliarder kroner til de tidlige iværksættere og venturevirksomhederne. I dag er endelige bekendtgørelser offentliggjort, og det gør, at produkterne nu kan tilbydes markedet.

Produkterne er tilgængelige i Vækstfonden fra i dag, og der er tale om fire opdaterede produkter: Covid-19 Business Angel Matchinglån, Covid-19 Investorlån, Covid-19 Startlån og Covid-19 Syndikeringslån.

”For at de nye rammer kan nå ud til så mange som muligt, er der et loft over, hvor store Covid-19-lån vi kan stille til rådighed for den enkelte virksomhed. Det er også med til at sørge for, at virksomhederne ikke pådrager sig for høj gæld. Samtidig skal vi sikre, at vi forvalter kapitalen godt, og at pengene kommer ud til de rette virksomheder på en kvalificeret måde, og derfor stiller vi også en række dokumentationskrav. Vi arbejder målrettet for at nå så bredt og hurtigt ud som muligt, inden for de rammer vi har,” siger Rolf Kjærgaard i en pressemeddelelse.

Foruden låneprodukterne vil Vækstfonden også øge sine direkte investeringer i både selskaber og fonde markant.

Covid-19 Business Angel-lån

Business Angel-lån er relevant for virksomheder, som modtager en investering fra en af Vækstfondens godkendte investorer (BA), typisk på pre-seed eller seed stadiet. Ansøgning til BA-matching skal derfor gå igennem den enkelte business angel og ikke virksomheden. Med et Business angel matching-lån kan business angels, der er godkendt til ordningen, matche deres investeringer i tidlige iværksættere med et lån til virksomheden i forholdet op til 1:3.

Covid-19 Investorlån

Lånet er målrettet virksomheder med omsætning, som er finansieret af investorer, og som i forbindelse med Covid-19 krisen ikke har kunnet opnå finansiering fra et pengeinstitut. Virksomheden forventes at være ramt af Covid-19-krisen i form af tabt omsætning, investoren/investorerne har trukket tilsagn tilbage, forsinket kapitalrejsning eller i form af forsinket nysalg. Investorlånet skal sikre driften af virksomheden 12 måneder frem. Matchinggrad i forholdet 1:3 i forhold til dokumenteret indskud fra investorer de sidste 12 måneder.

Covid-19 Startlån

Covid-19 Startlån er et lån målrettet unge virksomheder, der endnu er i opstartsfasen, men som er kommercielt klar med et færdigudviklet produkt, de første gennemførte salg til kunder eller lovende indikationer på salgsmuligheder. Der er krav om medfinansiering fra andre aktører i forholdet 1:3.

Covid-19 Syndikeringslån

Covid-19 Syndikeringslån er målrettet starups i den senere fase, som allerede har fx en venturefond eller et familiekontor med ombord. Med lånefaciliteten kan en virksomhed supplere en investering fra sin investor med et lån fra Vækstfonden. Med lånefaciliteten kan godkendte investorer som fx venturefonde og familiekontorer matche investeringer med et lån i forholdet op til 1:3. Denne ordning afventer sidste detaljer og falder på plads inden for få dage.

Virksomhedsguiden kan du derudover løbende følge med i, hvilke tiltag der er taget for at hjælpe danske virksomheder gennem krisen.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.