Jonatan Rasmussen, VP for Strategy and Growth i UserTribe.
UserTribe: Scaleup-program sparkede døren ind til England
UserTribe: Scaleup-program sparkede døren ind til England

Blandt 868 virksomheder endte danske UserTribe som ét af bare ni scaleups, der kom med i det britiske scaleup-program Swiftscale. Få måneder efter forløbets afslutning, kan virksomheden allerede se konkrete resultater.

Blandt 868 virksomheder endte danske UserTribe som ét af bare ni scaleups, der kom med i det britiske scaleup-program Swiftscale. Få måneder efter forløbets afslutning, kan virksomheden allerede se konkrete resultater.

Der findes et hav af accelerator- og skaleringsprogrammer i både ind- og udland, der lover at tage håbefulde iværksættere til næste niveau i deres vækstrejse. Men selv de bedste hensigter hjælper ikke, hvis ikke matchet mellem startup og program er rigtigt.

Derfor var folkene bag det danske startup UserTribe også påpasselige, da de blev kontaktet af Swiftscale, som havde udvalgt dem til sit forløb for scaleups i England.

“Som bootstrapped firma har vores fokus indtil nu været på at levere værdi og kvalitet til vores kunder, og vi har som sådan aldrig haft fokus på inkubations- eller scaleup-programmer. Da Swiftscale henvendte sig til os, var vi derfor også i tvivl, om det var noget, der var værd at bruge vores senior-ressourcers tid på at være en del af,” forklarer Jonatan Rasmussen, VP for Strategy and Growth i UserTribe.

Swiftscale er et invite-only scale-up program, der havde screenet 868 virksomheder for at finde frem til de ni virksomheder, der blev inviteret i efterårsprogrammet sidste år. Èt af de ni udvalgte var UserTribe. Og da det danske startup så, hvilke resultatet Swiftscale har leveret for tidligere deltagere, virkede det pludselig som en no-brainer. En del af holdet tog til England for at være med, og allerede få måneder efter besøget, kan de mærker resultaterne.

Brugte programmet som springbræt til England

UserTribe er en platform til kundecentrering, der kan generere dybe, kvalitative kunderapporter. Virksomheden har allerede godt fat i det danske marked, og stod overfor en ekspansion til det engelske marked, da de blev inviteret til den britiske accelerator.

Derfor var det også en gylden mulighed, at UserTribe under SwiftScale-forløbet skulle pitche for en række af de største virksomeheder i England. Muligheden greb de, og det har allerede givet konkrete resultater:

David Gibbons, SVP ved NBC Universal og tidligere Global IT Director for Nike, er blevet strategisk rådgiver, 30 senior-ledere – og mulige kunder – er tilføjet netværket, og 60 forskellige investorer har kontaktet virksomheden med interesse i at være en del af deres Serie A-investeringsrunde.

Casper Henningsen, CEO i UserTribe, på scenen under SwiftScale.
Casper Henningsen, CEO i UserTribe, på scenen under SwiftScale.

“Swiftscale er et fantastisk program, fordi founderen er så well-connectet, som han er. Man bliver forbundet til over 90 venture-fonde i Storbritannien samt ledelsesgruppen hos globale enterprises som Barclays, Lloyds og NBC Universal. Kommer man derfor gennem nåleøjet, bør man bare trykke på aftrækkeren,” siger Jonatan Rasmussen.

Timingen skal være rigtig

Uanset hvor lovende et forløb lyder, mener UserTribe dog også, at timingen skal være rigtig. De andre deltagere var stærke startups fra blandt andet Silicon Valley. Kunne UserTribe ikke være med i det selskab, ville turen have været spildt.

“Det er klart, at man er nødt til at have en vis størrelse, modenhed og robusthed for at kunne bide skeer med både de største virksomheder i verden, men bestemt også for at få taletid med ledende scale-ups. Havde vi kommet ind for bare et år siden, ville vi nok have svært ved at få taletid i et rum med de her virksomheder, som i gennemsnit har rejst $20 millioner. Det gælder virkelig om at vide, hvornår man er klar til at slå til,” siger Jonatan Rasmussen.

Efter at have været en bootstrapped virksomhed siden 2013 rejser UserTribe i øjeblikket sin første egentlig investeringsrunde til vækst. Runden forventes at falde på plads i første kvartal i år.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.