Fra venstre: Den nye stifter David Helgason sammen Thomas Agerholm og Christian Overgaard, som begge er medstiftere af Lensact.
Fra venstre: Den nye investor David Helgason sammen med Thomas Agerholm og Christian Overgaard, som begge er medstiftere af Lensact.
Unity-stifteren David Helgason investerer i aarhusianske Lensact
Unity-stifteren David Helgason investerer i aarhusianske Lensact

Lensact får nu David Helgason, der blandt andet har skabt spilmotoren Unity, med som investor. Investeringen skal det aarhusianske startup bruge til at skalere sin datadrevne platform med screeningværktøj for kontaktlinsebrugere.

Lensact får nu David Helgason, der blandt andet har skabt spilmotoren Unity, med som investor. Investeringen skal det aarhusianske startup bruge til at skalere sin datadrevne platform med screeningværktøj for kontaktlinsebrugere.

Holdet bag Lensact har indgået en investeringsaftale med David Helgason, der sikrer stifteren af Unity et betydeligt ejerskab i Aarhus-virksomheden.

”De har allerede vist, at de har en god evne til at komme ud på markedet, og derfor kan man også se, at markedet vil dem. Faktisk er det imponerende, så hurtigt de er har udviklet sig. Det viser virkelig, hvor godt styr de allerede har på linsemarkedet,” siger David Helgason.

Lensact står bag en digital screeningsplatform til kontaktlinsebrugere, der gennem kundefeedback giver optikere en række unikke værktøjer, som gør det nemmere at finde den rette linsetype til kunden. Og da op til 70 procent af linsebrugerne giver udtryk for problemer med deres linser, er Lensact i gang med at løse et af branchens store problemer.

”Vi har hele tiden stræbt efter at finde kloge penge, og David bidrager både med ekspertise inden for software og virksomhedsdrift. Vi er fantastisk glade for at have David med; det er svært at ønske sig et bedre match,” siger Christian Overgaard, medstifter i Lensact.

Investering to år efter første møde

Investeringen falder nu, men teamet bag Lensact mødte allerede deres nye investor tilbage i 2016, for at diskutere en mulig investeringsaftale. Den gang manglede der dog stadig justeringer.

”Det første, jeg tænkte, var, at de havde en god ide. Man kunne mærke med det samme, at Thomas og Christian havde et godt makkerskab, og det synes jeg er utroligt vigtigt, men de manglede et konkret produkt. Jeg fortalte dem, at de skulle justere deres produkt, men at vi kunne holde kontakten,” siger David Helgason.

Læs også: Aarhus-startuppet Lensact henter investering hos erfaren it-profil

To år senere kunne gruppen bag Lensact vende tilbage med et færdigt produkt til investoren, der sprang på ideen med det samme. Dette har nu ledt til en investering, som skal løfte Lensacts markedsdækning markant og understøtte internationalisering.

Dataindsamling baner vej for bedre kontaktlinser

I dag er Lensact at finde hos en lang række optikere i Danmark. Med investeringen skal produktet finpudses yderligere, og de første skridt mod en Nordisk ekspansion tages. Screenings-produktet er nemlig relevant for kontaktlinsesalgssteder globalt.

Samtidig indsamler startuppet systematisk data gennem screeningsværktøjet, som åbner for nye indsigter omkring kontaktlinser. Både for optikerne, der kan forbedre rådgivningen for den enkelte linsebruger, og for producenterne, der kan bruge dataen til udvikling og nye og bedre kontaktlinser.

Om Lensact:

Lensact er stiftet i september 2016 af Thomas Agerholm og Christian Overgaard der sammen med Mikael Hartoft har udviklet en digital platform til bedre kontaktlinsetilpasning og vidensdeling på alle niveauer af industrien.

Lensact rejste efter år 2016 – 200.000 kr. via crowdlending-platformen Lendino i løbet af 22 timer. I dag er der 150.000.000 kontaktlinsebrugere på verdensplan. Op til 70 % af kontaktlinsebrugere giver udtryk for, at de oplever problemer med deres kontaktlinser. Som følge af problemerne opgiver ca. 20 % årligt at bruge kontaktlinser.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.