You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Undo runder 20.000 forsikrings-kunder: ”Vores nordstjerne er forståelighed”

Sophie Bohr Grønbæk og Anders Valentin – to af fire stiftere bag forsikrings-startuppet Undo.

Startuppet Undo har netop forsikret husstand nummer 20.000. Nøglen til vækst har ikke været at dumpe priserne – men en god brugeroplevelse og gennemskuelig forsikring.

Startuppet Undo har netop forsikret husstand nummer 20.000. Nøglen til vækst har ikke været at dumpe priserne – men en god brugeroplevelse og gennemskuelig forsikring.

Det er kun 2,5 år siden Undo lancerede sin løsning på markedet og slog fast, at de var kommet for at udfordre et forsikringsmarked, som var gået i stå.

Dengang var målet 5.000 kunder det første år, hvilket startuppet nåede. Og i denne uge rammer Undo 20.000 forsikrede husstande, hvilket er en fordobling på under et år i en ellers udfordrende tid.

Læs også: Dansk mastodont og 25 millioner i ryggen: Undo vil udfordre branchen

“Det er altså 20.000 husstande, der har betroet deres forsikringsbehov til et startup, så vi kan nu sige, at vi har fået rigtig godt fodfæste i markedet. Og vi er ved at tilføje bilforsikring til paletten, så vi forventer en endnu stejlere vækstkurve det næste år. Målet har været 50.000 kunder indenfor de første tre år – det må vi se, om vi kan nå,” siger Sophie Bohr Grønbæk, CEO og medstifter af Undo.

Åbning i et blodrødt hav

Da Undo bestemte sig for at udfordre forsikringsbranchen, vidste de godt, at konkurrencen var hård, og at de skulle op mod nogle meget store spillere. Derfor har målgruppen også fra start være en anden end konkurrenternes: De unge som endnu ikke har fået købt en forsikring. Og den strategi har vist sig at give pote.

De fleste af Undos kunder er i 20’erne, og 85 procent havde ikke en forsikring, før de købte den hos startuppet. Så Undo er altså lykkedes med at ramme den målgruppe af underforsikrede unge, som de har gået efter fra start.

”Det første møde med at købe forsikring kan være ret håbløst. De andre selskaber har skabt et produkt, der passer til unge, men ikke en oplevelse, der passer til dem. Så da vi sagde, at vi ville lave en app, hvor kunderne selv kunne skræddersy forsikringen, var der meget skepsis i branchen. De sagde, at unge bare ikke var interesseret i forsikring. Men det har vi jo vist, at de faktisk er. De ved godt, de skal have forsikring. Der har bare ikke været noget produkt, der fik dem over tærsklen,” siger Sophie Bohr Grønbæk.

På den måde gør Undo op med det fortærskede startup-begreb ’disruption’. For det har aldrig været planen at vælte branchen. I stedet er virksomheden gået efter – og lykkes med at ramme – en målgruppe, som branchen ikke har været gode nok til at fange.

”Det er ikke et segment, andre selskaber har vist så meget interesse for, for der er ikke så mange penge i dem. Og har du som forsikringsselskab et dyrt setup, kan det ikke betale sig at ringe til en på 21 år og sælge forsikring. Men vores case viser, at branchen bare ikke har været god nok til at give dem det rigtige tilbud,” siger Sophoe Bohr Grønbæk.

Kampen om den bedste brugeroplevese

At Undo ikke har gået efter disruption betyder dog ikke, at de ikke har været innovative. Startuppet har taget udgangspunkt i at levere forsikring som en app-oplevelse til de unge kunder.

”Vi har jo valgt at gøre rigtig mange ting anderledes end den eksisterende forsikringsbranche. Vi har gjort op med gebyrerne, pakkerne og telefonsælgerne. Jeg synes, vores vækst bekræfter, at det er noget, kunderne efterspørger,” siger Sophie Bohr Grønbæk.

Undo leverer forsikringen digitalt og meget effektivt. Alligevel er strategien ikke at være billigst. I stedet handler det om at skabe den bedste brugeroplevelse, og gøre forsikring så gennemskueligt som muligt.

Det betyder blandt andet, at de har splittet forsikringerne op, så man kan købe de enkeltdækningerne, man har brug for. Og rejseforsikringen skal kunderne kun betale for, når appen opdager, at de er taget til udlandet.

”De unge har høje forventninger til transparens og til at kunne tilpasse til deres behov. Og det er nok, der resten af branchen halter lidt bagefter. Vores nordstjerne er et forstået køb. Og gennem design, nudging og et almindeligt sprog er det lykkes os at få folk til at forstå, hvad der er vigtigt, når de vælger forsikring,” siger Sophie Bohr Grønbæk.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY