You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Under et år efter start: Deleplatformen Wedio sikrer 2,1 mio. til europæisk ekspansion

Stifterne af Wedio-platformen: Morten Aebeloe, Daniel Sand og Kasper Westh.

Wedio har skabt et solidt fundament for sit delekoncept til professionelle filmfolk og fotografer i Danmark. Det har sikret en investering på 2,1 mio. kroner, som skal bruges til at udbrede konceptet til andre europæiske byer.

Wedio har skabt et solidt fundament for sit delekoncept til professionelle filmfolk og fotografer i Danmark. Det har sikret en investering på 2,1 mio. kroner, som skal bruges til at udbrede konceptet til andre europæiske byer.

Det er gået hurtigt for de danske iværksættere Daniel V. Sand, Morten Aebeloe og Kasper Vesth, der står bag deleplatformen Wedio. Efter teamet havde fundet hinanden i november sidste år, lancerede de den deleøkonomiske platform Wedio i december, som giver professionelle filmskabere og fotografer mulighed for at leje og udleje film- og fotoudstyr på en sikker, billig og personlig måde.

Siden er udstyr for over 45 mio. kroner blevet tilgængelig på platformen, den har fået 1.100 danske medlemmer, og nu har Wedio fået investorer med på deres vision.

”Vi har testet konceptet i Danmark for at finde ud af, om der er et grundlag for at gøre det her stort. Vi kan se, at brugerne kommer igen i Danmark, så det grundlag har vi nu fået bekræftet,” siger Daniel V. Sand, medstifter og CEO i Wedio.

Læs også: Iværksættere vil være Europas største deleplatform for filmskabere

Finansieringen kommer fra både private investorer, det globale accelerator-program ‘Startupbootcamp Media’ i Amsterdam og Vækstfonden. De private investorer tæller blandt andet stifterne bag Gaest.com, som for nyligt blev opkøbt af Airbnb.

”For os har det været helt essentielt, at vores investorer har kunnet bidrage med mere end bare penge. Fx har holdet bag Gaest.com netop været igennem det, som vi skal til nu: At udbrede en digital markedsplads på tværs af landegrænser lynhurtigt. Allerede nu tilføjer de uvurderlig knowhow og anbefalinger, som vi ville have svært ved at få adgang til andre steder,” siger Daniel V. Sand.

Mere end bare lav pris

Med kombinationen af private udlejere og forsikring på udstyret, har Wedio formået at skabe en tryg markedsplads, hvor prisen er lavere end hos traditionelle udlejere. Men ifølge stifteren, tilbyder Wedio også andre fordele, end bare en lavere pris.

”Vi har fået en ret god feedback på oplevelsen. Når man lejer fra producenter og filmfolk i sit eget område, så bliver oplevelsen mere personlig, og der opstår faktisk noget sparing mellem de folk, der lejer af hinanden,” siger Daniel V. Sand.

På den måde trækker Wedio lidt på samme oplevelse som Airbnb, der ikke bare er tænkt som et billigt alternativt til hoteller, men også en muligheden for at få adgang til lokal viden.

Samtidig satser Wedio på, at platformen med ekspansion til udlandet får endnu et forspring overfor de traditionelle udbydere: I takt med at Wedio bliver tilgængelig på flere markedet, bliver det nemmere for producenterne at leje udstyr, uanset hvor i verden de skal skyde film eller billeder.

”For danske producenter er der faktisk en stor del af produktionen, som ikke foregår i Danmark, men bliver lavet udenfor de danske grænser. I dag lejer mange udstyret i Danmark og transporterer det til shootet. Det jo en stor omkostning og ikke effektivt – så der kan vi se, at vi skal være den lokale spiller, som man kender uanset, hvor man skal optage,” siger Daniel V. Sand.

Lancerer i europæiske storbyer

Den nye kapital skal bruges til at gøre Wedio klar til at kunne håndtere internationale transaktioner, samt at ekspandere til Amsterdam, Berlin og London.

“Vi har fra starten vidst, at Wedio havde et kæmpe vækstpotentiale i udlandet. Alene i Storbritannien er markedet hele 31 gange større end det danske, og det skal vi udnytte. Vi skal være de første og de største. Vores ambition er at blive verdens største og foretrukne fællesskab for filmskabere og fotografer, så vi skal bruge vores pre-seed-investering til at bevise Wedios internationale potentiale,” siger Daniel V. Sand.

Der findes allerede konkurrenter på enkelte markeder rundt omkring i Europa, men vil Wedio være den største spiller, må de så tidligt som muligt etablere sig som en multinational spiller, mener stifteren.

”Markedspladser skal ses som et globalt marked, hvor der typisk kun er én vinder til sidst, og vi tror på, at vi vinder, fordi vi er de første til at opnå internationale netværkseffekter. Opnår vi dem, så ruller det helt automatisk – det så man fx for Airbnb,” siger Daniel V. Sand.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY