Stifteren af Innoflow Thomas Tornerup (til venstre) og partner Nicklas Pyrdol.
Ugens Startup vil sikre, at de bedst kvalificerede får jobbet – uanset baggrund
Ugens Startup vil sikre, at de bedst kvalificerede får jobbet – uanset baggrund

Ved at erstatte CV og motiveret ansøgning med en anonymt løst opgave sikrer man et bedre match og undgår diskrimination i ansættelsen. Det mener startuppet Innoflow, som har udviklet metoden og en digital platform, som skal gøre de gode intentioner til virkelighed.

Ved at erstatte CV og motiveret ansøgning med en anonymt løst opgave sikrer man et bedre match og undgår diskrimination i ansættelsen. Det mener startuppet Innoflow, som har udviklet metoden og en digital platform, som skal gøre de gode intentioner til virkelighed.

Der har været fart på udviklingen af nye, digitale værktøjer, der skal hjælpe virksomheder med ansættelser, de seneste år. Innoflow er startuppet bag endnu ét, men stifter og CEO Thomas Tornerup mener, at den unge virksomhed kommer med noget nyt til markedet.

”Meget af den, i øvrigt glimrende, HR-software, der bliver udviklet, har til formål at optimere de processer, der allerede eksisterer. Vi er ikke sat i verden for at effektivisere den nuværende process – vi ønsker at ændre processen,” siger han.

Med sin platform giver Innoflow virksomheder mulighed for at lade kandidaterne starte med at løse en faglig opgave. Startuppet tilbyder også at levere både opgaver, vurderingskriterier og feedback. Virksomhederne kan herefter udvælge kandidater direkte eller invitere dem til samtale ud fra de bedste løsninger. Vel og mærke uden at kende køn, alder, etnicitet eller erfaring på de jobsøgende, som har løst opgaven.

”Vi drømmer om, at vi kan være med til at skabe et mere socialt og økonomisk bæredygtigt samfund, hvor man uagtet køn, alder og farve ikke bliver diskrimineret, men får de samme muligheder for at forløse sit potentiale. For alle har et potentiale. Løsningen er egentlig bare et middel til at nå det mål. Det der driver os, er en drøm om at give alle mennesker verden over en chance for få et meningsfuldt arbejdsliv,” siger Thomas Tornerup.

Innoflow startede som værktøj til case competitions
Innoflow startede som et værktøj til case-competitions. Den del af forretningen har de stadig kunder på, med ved at målrette løsningen til HR-domænet, har startuppet åbnet et meget større marked, hvor de kan gøre en større forskel.

Vil gøre år med 60 års rutine

SaaS-platformen fra Innoflow rider på en tidsånd, hvor både politikere, virksomheder og rekrutteringsfolk ønsker mere ligestilling og større diversitet. Og ifølge Thomas Tornerup er første skridt at gøre op med den måde, vi ansætter på.

”Vi har igennem 60 år screenet kandidater med udgangspunkt i CV og en motiveret ansøgning – velvidende at alle mennesker har bevidste og ubevidste biases, som påvirker udfaldet. Læg dertil at vi er er tilbøjelige til at vælge nogle, der ligner os selv,” siger han.

Ved at starte med at løse en konkret opgave som anonym ansøger, fjerner Innoflow forudindtagede forestillinger om, hvem der er bedst til at løse de opgaver, der følger med et opslået job. Og samtidig spiller erfaring fra tidligere jobs kun en rolle, hvis det kan overføres til det nye job.

”Processen giver mulighed for at vurdere på kompetencer – modsat CV’et der alene repræsenterer erfaring. Ikke at erfaring er uvæsentligt, men erfaringen i sig selv er jo ikke garanti for, at tidligere resultater uden videre kan replikeres i en ny virksomhed, hvor opgaverne, processerne, kunderne med videre i større eller mindre grad ser anderledes ud. Beklager fodbold-analogien; men indtil for 9-10 måneder siden ville mange vil sige, at Christian Eriksen var en profil i Tottenham – nu er han på bænken i sin nye klub Inter. Det er jo ikke fordi, han er blevet er dårligere fodboldspiller,” siger Thomas Tornerup.

Og samtidig giver det kandidaten en mulighed for fra start at se, hvad det er for en type opgaver, de skal løse i virksomheden. Matched skal nemlig gå begge veje.

”Casen fortæller, om ansøgeren har de rette kompetencer, men den afstemmer samtidig forventningerne til kandidaterne – de får indsigt i, hvad det er for opgaver, de skal sidde med.”

Løsningen fra Innoflow skal ikke stå i stedet for de samtaler og tests, som bruges i ansættelsesrunder i dag. Men ved ikke at bede kandidaterne om personlige oplysninger, er de med til at sikre, at virtksomheder ikke vælger ansøgere fra på det forkerte grundlag – som i sidste ende går ud over virksomheden selv.

Efterspørgslen er eksploderet

Innoflow har kun været i gang med at sælge sin løsninger i 4-5 måneder, men har allerede fået en række store virksomheder som eksempelvis Bring og ManpowerGroup ombord.

”Vi oplever så meget interesse og efterspørgsel, at vi har besluttet at indstille al betalt markedsføring og drosle væsentlig ned for vores organiske markedsføring – for vi kan simpelthen ikke følge med. Jeg kommer ud af en familie med købmænd, så det glæder mig selvfølgelig på vegne af forretningen, men det glæder mig i mindst lige så høj grad, fordi vi har et reelt ønske om at skabe en bedre verden. Ikke bare lokalt – vores ambitioner er globale,” siger Thomas Tornerup.

Ambitionen er at udbrede platformen til Norden, Europa og så hele verden. Og første skridt er taget med tilfredse kunder.

”Vi har på rekordtid opnået product-market fit, og har kunder der tydeligt tilkendegiver, at de aldrig igen kommer til at screene kandidater på baggrund af CV og motiveret ansøgning, fordi de med den nye proces oplever større diversitet og mere kompetente kandidater. Bevægelsen er i gang,” siger Thomas Tornerup.

Innoflow har i dag fem fuldtidsansatte - men har i alt 20 personer tilknyttet teamet inklusiv freelancere og praktikanter
Innoflow har i dag fem fuldtidsansatte – men i alt 20 personer er tilknyttet teamet inklusiv freelancere og praktikanter.
FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.