You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup vil give alle iværksættere gratis adgang til eksperter

Et flydende panel af rådgivere håndplukket blandt flere hundrede mentorer, der løbende kan udskiftes efter startuppets behov på vækstrejsen. Det er missionen for den digitale platform Bluementor.

Egentlig begyndte ideen allerede at tage form, da stifteren Victor Wolthers arbejdede for startup-virksomhederne Hilfr og Grandhood. Her så han nemlig fra første række, hvor vigtigt det er at få hjælp fra eksperter, når en ny virksomhed skal bygges. Men han så også, hvor svært det er at få fat i de rigtige eksperter.

”I et startup er man et lille team, så jeg kunne følge med i foundernes struggles med at finde den nødvendige sparring med eksperter på forskellige områder – fx fundraising, go-to market og skalering. For hvem skal man tage fat i, og hvem har lyst til at hjælpe, når man ikke kan betale et stort konsulenthonorar?” husker Victor Wolthers.

Mange ville faktisk gerne hjælpe i rollen som mentor ganske gratis. Udfordringen var bare at identificere og skabe kontakten. Og det blev grundstenen for hans eget startup: Mentor-platform Bluementor.

I provinsen voksede behovet

Udfordringen med at finde frem til den rette mentor ramte Victor Wolthers ekstra hårdt, da han skiftede startupjobbet i København ud med et hus Ry – en lille by udenfor Skanderborg, som er mere kendt for sin natur end sit iværksættermiljø.

Her blev det pludselig meget klart for ham, hvor stor en rolle de store byers iværksættermiljøerne spiller i at formidle kontakten til relevant sparring. Stifteren kalder det en skævvridning i adgang til vidensdeling, som er blevet en central rolle i missionen for Bluementor, som vil gøre det nemt at finde den rette mentor uanset geografisk afstand.

”Jeg undrede mig over, at det skulle være så svært at skabe kontakten – i 2021 må man kunne gøre det her meget, meget nemmere. Derfor vil vi digitalisere forbindelsen, og missionen med Bluementor er at skabe en markedsplads, hvor man som mentor kan stille sig til rådighed, og hvor dem der har brug for hjælpe kan finde dem – uanset hvor i verden de befinder sig,” siger Victor Wolthers.

Et advisory board med 150 medlemmer

Stifteren af Bluementor oplever, at både garvede erhvervsfolk og iværksættere faktisk gerne vil dele deres erfaringer. For dem gælder bare den omvendte problemstilling: De mangler et udstillingsvindue, der kan præsentere og stille deres kompetencer til rådighed for relevante startups udenfor deres umiddelbare netværk.

”Jeg har kontaktet stort set alle mentorerne via LinkedIn, og de vil vildt gerne være mentor. De har bare svært ved at finde ud af, hvor de gør det. Men i dag har 150 mentorer signet sig op på vores platform, og det har ført til 400 sessioner som alle har været 5-stjernede. Og det vidner jo om, at dem der signer sig op faktisk har lyst til at hjælpe,” siger Victor Wolthers.

De 150 mentorer har siden starten i sensommeren sidste år fået følgeskab af 250 brugere – alt sammen uden at bruge penge på markedsføring. Men i takt med at platformen bevæger sig fra test-fasen og mod større skala håber Victor Wolthers, at markedspladsen kan være med til at skabe en mere flydende og dynamisk tilgang til mentor-hjælp – det han kalder ”advice on demand”.

”Den traditionelle måde med én person som mentor og lange forløb, vil vi gerne udfordre. Vi er en form for advisory board med 150 mentorer, man kan plukke blandt – ud fra hvad man har brug for lige nu. Mange har jo allerede et advisory board, men hvis et startup både skal være gode til design af brugerfladen, strukturering af regnskab og have et skarpt pitchdeck, er det svært at finde én mentor, som er ekspert i det hele. Derfor vil vi gøre det muligt løbende at strikke advisory boardet sammen efter de nuværende behov – og så løbende skifte ud uden at nogen bliver sure,” siger han.

Om lidt bliver det gratis

Med de første par hundreder brugere og mentor-sessioner godt på vej, er de to stiftere nu sikre på, at der er et behov i markedet. Men de mangler stadig at finde den rigtige forretningsmodel til platformen.

Det startede som en abonnementsløsning, der kostede brugeren 149 kroner om måneden for fri booking af sessions, men inden længe bliver størstedelen af platformen gratis for brugerne. I stedet har mentorerne mulighed for at tage et beløb for deres hjælp, og Bluementor får så en bid af beløbet.

”Normaltvis er mentoring jo baseret på social currency, hvor man ikke forventer at få noget igen. Og langt de fleste på vores platform – nok omkring 80 procent – gør det også gratis. Men har man lyst til at tjene penge på det, kan man også sætte en timepris på sine sessions. Og det er egentlig fair nok, hvis man får rigtig mange bookinger,” mener Victor Wolthers.

Derudover er Bluementor i gang med at lukke aftaler med universiteter og videregående uddannelser, så iværksætter-studerende kan få adgang. Samtidig har flere større virksomheder vist interesse for at bruge platformen til deres egen mentoring. Og det håber stifteren alt sammen kan være til at give Bluementor den volumen, der for alvor kan drive forandringer i mentor-branchen:

“Vi ønsker at være den ledende markedsplads for on demand business mentoring i Norden – uanset sprog, kulturel baggrund eller lokation – som giver alle iværksættere og studerende lige adgang til de vigtigste ressourcer: Viden og netværk,” siger Victor Wolthers.


Bluementor koster i øjeblikket 149 kroner om måneden, men inden længe bliver det gratis at få rådgivning gennem platformen. Du kan dog allerede nu oprette en gratis bruger ved at bruge koden TechSavvy, når du opretter din bruger hos Bluementor.


Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY