Bag Monthio står Ole Herstal og Mads Aarup Pedersen, som også udgør selskabets ledelse og har en baggrund i henholdsvis den finansielle sektor og international marketing. Foruden dem består selskabets ejerkreds bl.a. af investorer som PreSeed Ventures og Seed Capital, samt af en partner fra Goldman Sachs med dyb indsigt i den internationale finansielle sektor.
Ugens Startup: Monthio vil give forbrugerne frit valg mellem gamle banker og nye services
Ugens Startup: Monthio vil give forbrugerne frit valg mellem gamle banker og nye services

Der er et nyt fintech i byen, og de hjælper både virksomheder med at lave bedre kreditvurdering og forbrugere med at få bedre fat i den økonomiske styrpind i et fintech-landskab under forandring.

Der er et nyt fintech i byen, og de hjælper både virksomheder med at lave bedre kreditvurdering og forbrugere med at få bedre fat i den økonomiske styrpind i et fintech-landskab under forandring.

Alle der har prøvet at skifte bank eller tage et lån ved, hvor omfattende processen kan være. Der skal graves dybt for at finde årsopgørelser og kontoudtog, som banken kan bruge til at vurdere, om du kan låne penge. Men den proces automatiserer startuppet Monthio nu ved at hente kundernes transaktionsdata i banken, analysere den og skabe datagrundlaget til en kreditvurdering på få sekunder.

”Vi bygger det ind i onboarding flowet, så det laves realtime – så man ikke skal hjem og hive lønsedler frem. Det kan vi gøre, fordi vi har en mere detaljeret kategorisering af transaktionerne, så vi kan forstå den enkeltes økonomi og skabe et mere gennemsigtigt og reelt grundlag for kreditvurderingen,” siger Mads Aarup Pedersen, CEO og medstifter af Monthio.

Ny lovgivning kræver, at långiverne kan dokumentere, at der er foretaget en individuel vurdering af låntageren – modsat i dag, hvor det i høj grad foregår på statistiske beregninger. Og netop fordi Monthio løser den del, har virksomheden allerede fået de første långivere på produktet siden lanceringen i april.

Men det er kun halvdelen af virksomhedens forretning. De har også fokus på forbrugerne, som Monthio mener har brug for en transparent guide, når antallet af finansielle virksomheder – som følge af open banking – eksploderer i de kommende år.

”Vi vil være forbrugernes uafhængige guide online. Bankkunder vil ikke orke at følge med i alt det nye. Forbrugerne har brug for en, de kan stole på og som altid er på deres side. En som kan tage dem i hånden. Visionen er at overvåge markedet på forbrugerens vegne og løbende stille de bedste og billigste services til rådighed for dem,” siger adm. direktør i Monthio, Mads Aarup Pedersen.

Stifterne af Monthio – Ole og Mads

Grønt lys fra Finanstilsynet og Innovationsfonden

Monthio har netop fået Finanstilsynets godkendelse til at drive kontooplysningstjeneste. Samtidig har Innovationsfonden givet Monthio funding til et udviklingsprojekt, der har til formål at udvikle en personlig økonomi- og kredit-score til alle danskere.

”Det ser vi som to meget vigtige blåstemplinger,” siger Mads Aarup Pedersen.

Undersøgelser viser, at halvdelen af personer over 40 år ikke ved, hvad deres månedlige rådighedsbeløb er. Og det er én af de udfordringer, som virksomheden forsøger at løse med dén app, som Innovationsfonden netop har støttet.

”Monthio App’en vil automatisk give forbrugerne et komplet overblik over deres økonomi, en slags moderne budget, som med udgangspunkt i algoritmen til kreditscoring viser konsekvenserne af økonomiske handlinger. Forbrugerne får på måde mulighed for på stedet at overskue konsekvenserne af større køb som eksempelvis et bilkøb på afbetaling eller placeringen af en større opsparing,” siger Mads Aarup.

En AppStore for bankprodukter

Montios app skal dog ikke kun give et overblik over økonomien. Visionen er, at det skal blive en slags ’app store’ for bankprodukter, hvor forbrugeren nemt selv kan shoppe rundt imellem såvel alle de nye bankservices som tilbuddene fra de gammeldags banker – og se hvilke services det vil være en fordel for dem at bruge.

”Modsat mange af dem, der er på markedet i dag, faciliteter vi en åben platform. Vi tror på, at flere spillere vil være gode på nicheprodukter i fremtiden. Så vil du skifte dele af dit engagement til en anden bank, kan du stadig få overblikket i vores app,” siger Mads Aarup.

Med teknologien, der sikrer en solid kreditvurdering som kernen i løsningen, vil Monthio nemlig på sigt gøre det så nemt at skifte bank som at swipe på smartphonen, så man hurtigt og smertefrit kan skifte til dén udbyder med bedst rente gennem appen. Og det vil ifølge Mads Aarup Pedersen udfordre den klassiske måde at drive bank på.

”Derfor vil vi skabe en intelligent digital platform, hvor algoritmer og machine learning hjælper den enkelte forbruger med at håndtere sin økonomi og penge smartere,” siger han.

Virksomheden skal altså ikke levere bankprodukter – men teknologi der fjerner friktionen for forbrugeren, når flere bankprodukter skal kobles sammen eller der skal skiftes bank. Men stifteren forudser også, at dén teknologi kan bliver startskuddet for nye produkter.

”Vi ser faktisk en mulighed for at udbyde mere innovative udlånsprodukter. Er du villig til at have en dynamisk kreditscore, kan det måske give bedre renter end i dag. Ligesom dem der installere en GPS i bilen kan få billigere forsikring, giver teknologien mulighed for adfærdsbaserede produkter i det her marked, som vil være ret innovative i forhold til det, der sker i dag,” siger Mads Aarup Pedersen.

[patreon]

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.