Nikolaj Hendriksen med sin søn.
Ugens Startup: “Jeg kunne se, at der var et behov for at arbejde anderledes – også i forhold til min søn”
Ugens Startup: “Jeg kunne se, at der var et behov for at arbejde anderledes – også i forhold til min søn”

Nikolaj Hendriksen er medstifter af det succesfulde startup Mybanker. Efter 19 år i fintech-branchen, har han stiftet et nyt healthtech startup; Hi Rasmus. Virksomheden giver fjernbehandling til børn diagnosticeret med autisme, og er opkaldt efter hans søn, der selv er diagnosticeret med autisme.

Nikolaj Hendriksen er medstifter af det succesfulde startup Mybanker. Efter 19 år i fintech-branchen, har han stiftet et nyt healthtech startup; Hi Rasmus. Virksomheden giver fjernbehandling til børn diagnosticeret med autisme, og er opkaldt efter hans søn, der selv er diagnosticeret med autisme.

Da Nikolaj Hendriksens søn for ni år siden kom til verden, vidste han ikke særlig meget om autisme. Men efter nogle år fandt han ud af, at hans søn ikke var som de andre, og sønnen blev diagnosticeret med autisme.

Efter at have været igennem systemet og prøvet utallige specialtilbud, besluttede Nikolaj Hendriksen efter 19 år i Mybanker at forlade CEO-posten i sit succesfulde startup og bevæge sig ind i healthtech. Fokus skulle være på autisme, og på at finde den rigtige løsning for hans søn. Det bærer firmaets navn også præg af: ‘Hi Rasmus’ er nemlig opkaldt efter Nikolaj Hendriksens søn. 

“Jeg kunne se, at der var et behov for at arbejde anderledes – også i forhold til min søn,” siger Nikolaj Hendriksen, stifter af Hi Rasmus.

Rejser jorden rundt for at blive klogere

Efter at være trådt ned som CEO i Mybanker dedikerede Nikolaj Hendriksen alt sin tid til at lære så meget som muligt om autisme. Han rejste verden rundt, helt fra New York til Californien og Mellemøsten, for at møde de dygtigste forskere indenfor feltet. Han og konen deltog også i kurser for forældre til børn med autisme i et af verdens ledende autisme centre. Og på rejsen fandt de ud af, hvilken behandling der virkede bedst.

“Der er ikke nogen medicinsk behandling for autisme. Der er til gengæld adfærdsbehandling, hvor man træner de udfordringer autister kan have. Det er enormt effektivt, både i forhold til sprog, sociale færdigheder, og generelt at kunne klare sig selv,” siger Nikolaj Hendriksen.

Men han vidste også, at det er de færreste forældre forundt at hive utallige måneder ud af kalenderen og rejse jorden rundt, for at blive klogere på autisme. Så mellem forældrekursus, foredrag og konferencer opstod ideen til hans startup, Hi Rasmus. 

En teknologisk platform tilgængelig for alle

For at gøre den nyfundne viden tilgængelig for forældre over hele kloden, blev løsningen en teknologisk platform. En platform der både skal understøtte klinikken og behandlerne, men samtidig gøre det muligt, for børn med autisme, at få behandling langvejs fra. 

“Det er ikke usædvanligt i Danmark, at hvis du skal have på specialskole, at de så skal køres en time hver vej. I udlandet, er vejen til behandling endnu længere,” forklarer Nikolaj Hendriksen.

I Hi Rasmus-appen laver behandlere træningsprogrammerne, og ved hjælp af videofunktioner, modtager barnet behandlingerne. På samme måde som man kan få udleveret et fitness-træningsprogram, kan behandlerne give det enkelte barn forskellige øvelser, der kan hjælpe dem i hverdagen. 

Og appen hjælper ikke kun børnenes behandling. Den store afstand mellem klinikker, og mangel på samme gør, at både den kontinuerlige behandling og data om udviklingen går tabt, fordi der går for lang tid mellem hver session. Det tager Hi Rasmus-appen også højde for. Appen får nemlig en feature, der gør det muligt at lagre data og monitorere barnets udvikling. 

Fokus er globalt – Danmark er i hjertet 

De problematikker, Nikolaj Hendriks forsøger at komme til livs med sin app, er særligt aktuelle i USA. 

“Omkring 25 procent af familier i USA siger, at de ikke har mulighed for at få den behandling, de har brug for,” siger Nikolaj Hendriksen. 

Derfor er det også USA der, sammen med Mellemøsten, er hans primær sigte. I følge Nikolaj Hendriksen fungerer produktet kun, hvis man sigter globalt. Markedet er, i følge ham, simpelthen for lille i Danmark. 

“Det er allerede en plus 200 milliarder industri i USA. Flere sundhedsforsikringer er også begyndt at have adfærdsbehandling i deres forsikringspakke, så det er et godt marked at komme ind på,” siger stifteren, der regner med at lancere i Mellemøsten inden sommerferien, og i USA i efteråret. 

Han regner med en omsætning på en halv til en hel million i 2020, og over 100 millioner indenfor de næste fem til ti år. Og selvom Danmark ikke er hans primære marked, er det ikke glemt.

“Danmark er i mit hjerte. Jeg taler allerede med nogle terapeuter i Danmark, og jeg regner med at lancere løsningen hjemme i Danmark i 2020,” siger Nikolaj Hendriksen.

[patreon]
FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.