You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens startup: Fra hobbyprojekt til investering og 1000 betalende brugere.

@laerke

Startuppet RenStis platform giver brugere mulighed for at udregne deres CO2 udslip og kompensere for det med månedligt abonnement. 

Startuppet RenStis platform giver brugere mulighed for at udregne deres CO2 udslip og kompensere for det med månedligt abonnement. 

De to gymnasievenner Oskar Dahl Hansen og Oliver Whimster Martinsen havde under deres obligatoriske sabbatårs-rejse begået den ultimative miljøsynd. De fløj helt til Brasilien, men i sydens sol var der ikke bare miljøskam. Der opstod også et nyt startup. 

Vi ville gerne kompensere for alt vores CO2, men vi fandt hurtig ud af, at der ikke var et eneste sted, hvor man samlet kunne kompensere,” siger medstifter Oskar Dahl Hansen

Sammen med sin ven Oliver Whimster Martinsen, besluttede de sig for at skabe en platform, hvor miljøsyndere, kunne gå ind og kompensere for deres CO2-aftryk. Og selvom idéen kom på baggrund af en lang flytur, fortæller han, at de hurtigt begyndte at tænke større end bare rejsen.

“Pludselig var det ikke bare rejser. Vi synes det var mærkeligt, at man ikke CO2-kompensere for hele sit liv.”

De tog derfor sagen i egen hånd, og i 2018 stiftede Oskar Dahl Hansen og Oliver Whimster Martinsen virksomheden RenSti. 

Bare et hobby-projekt

Formålet med virksomheden var, at den enkelte bruger kan gå ind på deres webside og betale et abonnement svarende til sit forbrug, som så løbende bruges til at kompensere for ens CO2-synder.

Man kan på deres hjemmeside også udregne sit eget CO2 forbrug og få skræddersyet et abonnement. Hvis man eksempelvis ryger eller spiser for mange bøffer, kan man månedligt afdrage på sine synder ved at plante træer. 

Læs også : Hvor mange kilometer er din kødsovs? Ny app beregner dit indkøbs CO2-udledning

Det har dog ikke hele tiden været meningen, at de to gymnasievenner skulle stifte en større virksomhed.

“Det var bare et hobbyprojekt, vi lavede over sommeren. Vi lavede det mest for os selv og nogle af vores venner, men så fandt vi pludselig ud af, at der var en del andre, der synes det var fedt,” siger Oskar Dahl Hansen, der fortæller at RenSti ikke kun er for venner, men har mere end 1000 betalende medlemmer i dag.

Fra SU til investering 

Trods de mange medlemmer har RenSti, på nuværende tidspunkt, kun én betalt medarbejder. Medstifter og CEO, Oliver Whimster Martinsen, er nemlig gået fuldtid på projektet til den spinkle sum af 6000 kroner. 

“Indtil for nyligt har vi alle levet af SU, fordi vi har studeret ved siden af. Nu er Oliver droppet ud, for at fokusere 100 procent på projektet. Så han får, hvad der er svarende til SU,” fortæller Oskar Dahl Hansen 

Virksomheden har nu fået et InnoBooster-legat på knap en halv million, og det kommer til at kunne mærkes på lønstrukturen. 

“Nu får vi også råd til at hente nogle udviklere ind, der skal udvikle vores platform endnu mere,” siger Oskar Dahl Hansen.

Han har netop selv taget orlov fra sit studie, så nu er der flere til at gå all-in på det miljørigtige projekt. 

“Ændringen af lønstrukturen sker vitterligt først ved den måned, der kommer. Ellers har vi kørt den helt tight med SU og enormt lav løn. Det har været sindssygt hårdt,” siger han.

“Vi var ikke modne nok – det er vi nu” 

Det er ikke kun InnoBooster, den unge virksomhed har i sigte. Også InnoFounder legatet, har drengene tænkt sig at søge. Det kræver dog, at der er en færdiguddannet bag ansøgningen, og det kan der først være til sommer. 

Det er ikke første gang tanken om investeringer har strejfet miljø-startuppet, der indtil nu har bootstrappet. Det er bare først nu, at de føler sig klar. 

“Ret tidligt i processen fik vi henvendelser fra folk der var interesserede, men vi følte ikke vi – eller virksomheden – var moden nok på det tidspunkt til at imod en investering. Det er jo nogle helt andre krav,” fortæller Oskar Dahl Hansen og fortsætter:

“Nu er vi modne nok til at kigge mod ekstern funding, fordi vi ved hvem vi er, og hvad vi vil med virksomheden.” 

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY