Christian Nicolai Thiesen og Julie Navntoft danner både par privat og som samarbejdspartnere i startuppet Cuttles, som Christian Nicolai Thiesen startede i 2019.
Ugens startup: Fra en strand i Portugal til 1500 brugere efter to måneder
Ugens startup: Fra en strand i Portugal til 1500 brugere efter to måneder

Startuppet Cuttles blev stiftet i 2019 af Christian Nicolai Thiesen, der sammen med sin kæreste har fået bygget en virksomhed, der skal hjælpe startups med businessplanning og give selvtillid til pitches. Virksomheden har få måneder efter lancering ramt 1500 brugere og rejst 2,2 millioner.

Startuppet Cuttles blev stiftet i 2019 af Christian Nicolai Thiesen, der sammen med sin kæreste har fået bygget en virksomhed, der skal hjælpe startups med businessplanning og give selvtillid til pitches. Virksomheden har få måneder efter lancering ramt 1500 brugere og rejst 2,2 millioner.

Planlægning er en dyd. Og en svær en af slagsen. Både for privatpersoner, der lider af tidsoptisme og distræthed, men også for startups der med mange bolde i luften hurtigt kan glemme den vigtige planlægning.

Christian Nicolai Thiesen har stiftet startuppet Cuttles, der netop skal hjælpe startups med den hårde dyd – business planning. I januar 2019 kom Cuttles til verdenen, og i december samme år hoppede kæresten Julie Navntoft med på vognen.

Hvor iværksætteri for Julie Navntoft er nye græsgange, er det ikke Christioan Nicolai Thiesens første rodeo. Han er nemlig også medstifter af foto-markedspladsen Byrd, hvor han oplevede mange af de udfordringer, der kan være i opstartsfasen, når man udfolder sine iværksætterdrømme.

Læs også: Ugens Startup: Digital fysioterapeut fikser både hold i nakken – og danskernes mangel på rygrad

“Der er virkelig mange ting, som man skal holde styr på, når man starter en virksomhed, og ofte forsømmer man hele delen med business-planning. Der er andre opgaver, der er mindst ligeså vigtige, men planlægning er ret alfa omega, og når man skipper det, kan det for mange betyde langsom vækst eller en ende på startuppet,” siger Christian Nicolai Thiesen.

Når man kan tage til Portugal – så gør man det

Efter lang tid i Byrd trak Christian Nicolai Thiesen sig, men iværksætterdrømmen var ikke død. Med masser af tid imellem hænderne, besluttede han sig for at tage til Portugal. Han brainstormede forskellige startup-idéer, og alle ved, at det er lettest med en drink og en solid mængde D-vitamin.

“Når man kan tage til Portugal – så gør man det. Jeg brugte lang tid på at overveje, hvilke problemer der er i startup-processen, og hvordan man kunne løse dem. En af dem var planlægning, og det tog jeg fat i. Startups der kan finde ud af at planlægge, vækster omkring 34 procent hurtigere end dem der ikke gør,” fortæller Christian Nicolai Thiesen.

Læs også: Vil en ny recession tage livet af den første generation af impact startups?

Han kom derfor frem til ideen om en app, der skulle hjælpe iværksættere og startups med at gøre deres ide til en realistisk virksomhed. Appen skulle både indeholde business planning og budgetter, holde styr på opgaver, lav pitches og dermed give en samlet pakke, der kan præsenteres for mulige investorer og samarbejdspartnere.

Og det var ikke kun grundstenen til virksomheden, der blev inspireret i sydens sol. Også navnet kan spores tilbage til vand og varme. Virksomhedens navn, strategi og design, er inspireret af den ti-armede varmvandsblæksprutte – en cuttlefish.

Cuttles har taget blæksprutte-analogien helt ind i logoet.

“Cuttles kan ændre farve og form for at tilpasse sig dét miljø, de er i. Det kan vores app også. Vores brugere skal kunne personalisere deres arbejde fuldt ud, så det passer til deres brand og den måde, de gerne vil fremstå,” siger Christian Nicolai Thiesen.

Business planning skal være allemandseje

Der findes, i dag allerede business planning softwares på markedet, men, ifølge Christian Nicolai Thiesen, er de rettet mod mere erfarne iværksættere, og har begrænset fokus på produktet i forhold til udvikling, UX og design.

Den unge iværksætters drøm og pointe med Cuttles skulle blandt andet være at gøre professionel business planning til allemandseje. Det skulle gøres lettere uanset erfaring.

Læs også: Remote-veteran skal lære de pressede virksomheder at arbejde sammen hver for sig

“Vores fokus er at lave forståelige, nede-på-jorden guides og på at skabe en brugeroplevelse, der gør det så enkelt, hurtigt og sjovt som muligt at lave alt fra forretningsplan til forecasts. Vi er desuden mindst ligeså meget et præsentationsværktøj som et planlægningsværktøj,” siger Christian Nicolai Thiesen.

Han forklarer, at håbet er, at Cuttles’ kunder skal kunne præsentere deres forretning for investorer med selvtillid og ro i maven.

“Målet var jo at gøre det let for alle, og det er heldigvis også den feedback, vi får fra vores brugere; at vi formår at guide på en letforståelig måde. Vores bruger-feedback har været 4.5 ud af 5 på design og brugervenlighed,” fortæller Christian Nicolai Thiesen.

Hapser kunder fra konkurrenten

Startuppets største konkurrent er San Francisco-baserede LivePlan, der både er den største og mest erfarne konkurrent. Cuttles lader sig dog ikke skræmme, og det er deres plan at slå konkurrenten med brugervenlighed og tilgængelighed. Og det har givet pote. Det er nemlig ikke kun de spæde startups, der ikke har været i rum med businessplanning før, der hopper på cuttle-bølgen.

“Vi nået over 1.500 brugere fra 60 forskellige lande og nærmer os med hastige skridt 200 aktive, betalende brugere, og vi har da også fået hapset nogle kunder fra LivePlan” siger Christian Nicolai Thiesen.

Cuttles vil ikke kun hapse kunder fra konkurrenten og blive go-to appen. De vil også være go-to stedet for folk med iværksætterdrømme. Derfor har Cuttles bygget et Startup Academy, som skal give viden om startupverdenen.

Udover en app, og et startupakademi har kæresteparret åbnet et lille co-working space, Cuttles & Friends i Indre By, for at skabe et fysisk space der kan hjælpe iværksættere i gang. Corona har dog sat en kæp i hjulet, der før lockdown gik fint. Nu har deres co-working space i indre by holdt lukket i halvanden måned.

“Vores pessimistiske mål var 100 aktiver kunder”

Startuppet, der blev lanceret for lidt over to måneder siden, havde på anden måned allerede 1500 brugere og tæt på 200 betalende kunder. Det var en del mere, end det unge par havde forventet.

“Det gik hurtigere og bedre end vi havde troet. Vores oprindelige og meget pessimistiske mål for 2020 var 100 aktive kunder,” siger Christian Nicolai Thiesen, der fra begyndelsen havde smidt 100.000 af egne penge i projektet og siden bootstrappet sig gennem udgifterne.

Siden Cuttles prototype, der blev skabt sidste år, og deres lancering i starten af året, har de rejst 2,2 millioner og fået Christian Brix Tillegreen, som er Senior Business Developer i Novo Nordisk Fondens incubator, BioInnovation Institute, som formand i deres bestyrelse.

Målet for 2021 er 1600 aktive kunder og en årsomsætning på to millioner. Spoler man tiden frem til 2023 er målet en omsætning på 14 millioner, 8000 aktive kunder og måske endnu en tur til syden.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.