Fra venstre: Sebastian Schock, Ulrik Borch og Mathias Bang.
Ugens Startup: Digital fysioterapeut fikser både hold i nakken – og danskernes mangel på rygrad
Ugens Startup: Digital fysioterapeut fikser både hold i nakken – og danskernes mangel på rygrad

Startuppet Injurymap har udviklet en digital fysioterapeut, der skal hjælpe danskere med blandt andet rygproblemer og hold i nakken. I foråret sidste år modtog de 4,1 million i investering, og under coronavirussen har de tredoblet antallet af nye brugere.

Startuppet Injurymap har udviklet en digital fysioterapeut, der skal hjælpe danskere med blandt andet rygproblemer og hold i nakken. I foråret sidste år modtog de 4,1 million i investering, og under coronavirussen har de tredoblet antallet af nye brugere.

At have ondt i ryggen er mere end blot en god undskyldning, det er også et samfundsproblem. Det mener Ulrik Borch der, sammen med gymnasievennerne Sebastian Schock og Mathias Bang, er stifter af den digitale fysioterapeut ‘Injurymap’.

Injurymap skulle lindre den udfordring mange står overfor, når det kommer til fysiske skader. Vil man arbejde på skaderne derhjemme, er man i tvivl om hvilke øvelser man kan lave – eller skal lave. Tager man til en menneskelig fysioterapeut, skal man leve på havregrød den næste måned, og man glemmer øvelseslektierne derhjemme.

Læs mere: Dansk startup laver chatbot til angstramte

“Hvis folk ikke får trænet, er det en kæmpe samfundsbyrde. Både for hospitaler og arbejdspladser. Vi ville gøre det så nemt som muligt at få et godt træningsprogram. Mangel på tid eller penge skulle ikke kunne være en undskyldning for ikke at træne,” siger Ulrik Borch.

Duolingo for hold i nakken

Startuppet besluttede sig for at løse problemet med teknologi og udviklede sammen med to speciallæger, Pierre Schydlowsky og Finn Johannsen, en prototype på en app. Det blev til Injurymap. Ud fra data, som højde, vægt og hvor man har ondt, leverer appens algoritme et personligt træningsprogram.

“Vi er inspireret af Duolingo, hvor sprogøvelserne langsomt bliver sværere. Deres opbygning af brugergrænsefladen tænkte vi – det kunne vi bruge, bare til genoptræning,” siger Ulrik Borch.

Fra venstre: Pierre Schydlowsky og Finn Johannsen.

Hvor du i Duolingo langsomt lærer at bestille mad og spørge om lån af toilet på et fremmedsprog, lærer du i Injurymap, hvordan du klarer eksempelvis dit hold i nakken og når dine tæer. Øvelserne bliver tilpasset efter hver træningssession, og der bliver holdt øje med, hvordan det går med skaden, så den rigtige behandling fortsætter.

Den manglende rygrad flere af os besidder, kommer appen også i møde. Med nudging i form af notifikationer forsøger Injurymap at holde folk til ilden. Man sætter fra start et mål om ugentlige træninger, så man er selv udenom det.

Karantæne giver flere ømme rygge – og flere brugere

At arbejdet, der før blev lavet på et hæve-sænkebord med en ergonomisk kontorstol, er erstattet af sofaer eller pæne, men ukomfortable, stole i hjemmekontoret, kan Injurymap mærke. For de nye omgivelser er så godt som opskriften på rygskader, og medmindre din rygrad har corona, har du indtil i sidste uge, måtte klare dig selv. Fysioterapeuterne har været lukket, og det betyder, at mange tyer til online løsninger.

Derfor har Injurymap under Corona-lockdown gjort deres tjeneste gratis, og det hiver brugere ind.

Læs mere: Tilbage til fremtidens kontorer

“Efter Corona brød ud, har vi haft massiv vækst med tre gange flere brugere end før. I løbet af den sidste uge har vi fået 900 brugere fra hele verden. Nu er vi i alt oppe på 28.000. Vi kan også se, at brugerne træner tre gange så meget, som ugen inden lockdown,” fortæller Ulrik Borch.

Han er ikke nervøs for, at de mange nye brugere forsvinder, så snart der kommer pris på abonnementet. Prisen lyder nemlig på 29 kr. om måneden, og den pris kan de fleste være med på.

I 2021 har vi en million brugere

Startuppet, der i dag har 28.000 brugere, regner med at have ramt 100.000 inden året er omme. Og det skal ikke stoppe der.

“I 2021 vil vi have en million brugere. Vi vil være en af verdens førende sundhedsapps, og hvis det går os rigtig godt, runder vi en million brugere om måneden indenfor tre til fem år,” siger Ulrik Borch.

Læs mere: Nordic API Gateway lukker stor millioninvestering og kickstarter europæiske ambitioner

Det er ikke kun startuppet, der tror på ideen. Gymnasievennernes app har også fået god opmærksomhed hos investorer – og en sjat penge på lommen. I foråret 2019 fik Injurymap 4,1 million fra forskellige business angels, samt et lån fra Vækstfonden på 1,6 millioner.

De mange penge brugte virksomheden, blandt andet, på at hyre et kreativt bureau, der skulle styrke brandingen af Injurymaps og skabe en ny visuel stil til appen.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.