You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup: Corprate vil have jobansøgere til at anmelde arbejdsgivere

Imtiaz Ahmed og Zeshan Anwar – de to erfarne rekrutteringsfolk bag platformen Corprate.

En rekrutteringsproces er det første, afgørende møde med en ny arbejdsgiver, og derfor er der brug for en platform til at anmelde oplevelsen. Det mener de to erfarne rekrutteringsmænd bag startuppet Corprate.

En rekrutteringsproces er det første, afgørende møde med en ny arbejdsgiver, og derfor er der brug for en platform til at anmelde oplevelsen. Det mener de to erfarne rekrutteringsmænd bag startuppet Corprate.

Euforien fra beskeden om, at en jobansøgning har givet adgang til en jobsamtale, afløses som regel hurtigt af en nervøs spænding over, hvad der nu faktisk kommer til at ske. Kan man forvente en række svære prøver, og hvordan vil kemien være med den nye chef?

“Du kan helt sikkert huske brudstykker af dine jobsamtaler – på godt og ondt. Rekrutteringsprocessen sætter sine spor hos alle mennesker, for alle er på et tidspunkt jobsøgende,” siger Imtiaz Ahmed.

Efter 10 år i rekrutteringsbranchen – først som hiring manager og senere som headhunter – kender han flowet og processerne i rekruttering indefra. Her både oplevede og hørte han om mange eksempler på dårlig behandling af kandidater i processen – erfaringer hans kompagnon Zeshan Anwar, der ligeledes har en lang erfaring fra branchen, også kendte.

Her opstod ideen til Corprate. En platform hvor jobsøgende får mulighed for at anmelde arbejdsgiveren, hvis der opstår en ubehagelig situation under et rekrutteringsforløb.

Anonym og ærlig feedback

Den unge platform lancerede sin beta-version i slutningen af maj og har siden fået over 200 brugere og reviews på platformen.

“Corprate er en rating-platform, hvor kandidater, der har været i en ansættelsesproces, kan give deres mening til kende om virksomheden. Det kan enten være en god proces, som man gerne vil rose, eller hvis man synes, noget har været skidt,” siger Imtiaz Ahmed.

I øjeblikket bliver anmeldelserne gennemset manuelt, så startuppet er sikre på, at der ikke udleveres navne eller anmeldes i et upassende sprog. Virksomhederne skal kunne bruge anmeldelserne til at forbedre sin ansættelsesproces.

“Virksomhederne får feedback på, hvordan deres proces har været på en mere ærlig måde, fordi anmeldelserne er anonyme – det er kun os, der kender kandidaternes navn. Hvis virksomheden selv sender spørgeskemaer ud for at blive klogere på processen, kan kandidaten frygte, at kritisk feedback gør dem blacklistet hos virksomheden i fremtiden,” siger Imtiaz Ahmed.

Hvis virksomheden har en god ansættelsesproces kan de bruge et Corprate-stempel på samme måde, som de i dag bruger Trustpilot-ratinger.

“Mange virksomheder er fantastisk gode til at behandle deres kandidater i en rekrutteringsproces, men de kan ikke prale med det nogen steder. Hos os kan de aktivt bruge de gode anmeldelser til at brande sig. Det kan eksempelvis være på jobsektionen på deres website,” siger han.

Værktøj for jobsøgere

Det er selvfølgelig dejligt for virksomheder at få feedback, men skal platformen blive en succes, skal de jobsøgende også have et incitament for at gå ind og bruge tid på at levere feedbacken.

Derfor er anmeldelserne gjort åbne på platformen, så kandidaterne kan bruge andres anmeldelser som et værktøj til at få et indtryk af virksomhederne og forberede sig på jobsamtalen. I den seneste opdatering har platformen fået sub-ratings som ‘jobsamtalen’ og ‘feedback på samtalen’, så kandidaterne kan få et endnu bedre indtryk af, hvordan virksomheden opfører sig i processen.

“Hvis du som kandidat har tænkt dig at søge job, kan du undersøge hvordan andre har vurderet deres rekrutteringsproces og så kan du få et indtryk om, hvad det er for en virksomhed,” siger Imtiaz Ahmed og fortsætter:

“‘Onboarding’ og ‘medarbejderudvikling’ er buzzwords i dag – men rekrutteringsprocessen er første møde med virksomheden. Min påstand er, at den måde, man bliver behandlet på i den proces, afspejler måden, man som medarbejder vil blive behandlet på i virksomheden efter ansættelse. Så hvis en virksomhed har en dårlig score, kan man spørge sig selv, om det er en virksomhed, man overhovedet kan se sig selv arbejde i. Og omvendt kan en god score føre til uopfordrede ansøgninger og er generel god employer branding,” siger han.

Screenshot af platformen Corprate
På Corprates platform kan man åbent læse andres erfaringer med at søge job i en given virksomhed

Store ambitioner fra grøn spiller

Selvom Corprate stadig er i sin spæde fase, fejler ambitionerne ikke noget. Corprate skal være den største ratingplatform inden for rekruttering – først og fremmest i Danmark, men også internationalt. Stifterne i gang med at kigge på hele bias-elementet – hvorfor nogle kandidater bevidst og ubevidst bliver sorteret fra – og hvordan man ved hjælp af teknologi kan nedtone eller helt eliminere bias gennem reviews.

Armbevægelserne er store. Men lykkes det, håber Zeshan Anwar og Imtiaz Ahmed, at platformen kan skabe ny viden om rekrutteringsprocesser generelt.

“Hele formålet er jo at indsamle data og gøre Danmark klogere på, hvad det er både kandidater og virksomhederne vil have, så vi får en bedre rekrutteringsproces. Man skal ikke glemme, at man har med mennesker at gøre,” siger Imtiaz Ahmed.

[patreon]

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY