I en kælder i Aarhus sad tre fyre fra ottende klasse og spillede Fifa – altså de fleste teenagefyres fredage, hvis ikke lige de kan spille guitar og har en ørering. Men selvom Fifa-fyrene fra ottende ikke havde ørering eller sad og delte en smøg, ville de alligevel gerne ud og møde piger, og det var her idéen til en fest-app opstod.
“Ideen røg lidt på hylden, og efter at være kommet på den anden side af gym og fest og farver kom vi lidt ud fra vores fest-bobbel og lærte sindssygt meget om os selv,” fortæller Rasmus Jensing, som var én af de tre fifa-gutter.
De ville dog stadig gerne lave en app, men pludselig var det ikke længere en festapp, der lå på bordet, men i stedet en oplevelses-app, der skal få folk op ad stolen, væk fra skærmen og ud at møde mennesker i virkeligheden. Ørering eller ej.
Derfor udviklede Rasmus Jensing sammen med nogle kammerater fest-appen ‘Happenings’ og selvom det gik forrygende i starten, løb luften hurtigt ud af ballonen. Projektet var selvfinansieret, og efterlod en personlig gæld på 1,5 millioner kroner.
“Vi fik nøjern mange tæsk der, og jeg startede i et call-center. Det var røvsygt, men der mødte jeg Daniel. Daniel var en af de bedste sælgere, og Happenings havde desperat brug for salg. Heldigvis var han med på at give den en skalle i virksomheden,” fortæller Rasmus Jensing.
Daniel Morgan endte med at blive mere end blot sælger i Happenings. Daniel Morgan og Rasmus Jensing besluttede at starte fra bunden og give virksomheden nyt pust som partnere. De to drenge udarbejdede en forretningsplan, og en mere langsigtet og grundig overvejelse af, hvad Happenings skulle være.
Vil mindske ensomheden
Løsningen blev et digitalt livsstilsværktøj, der ikke kun skal vise studie- og gymnasiefester, men også andre oplevelser, som koncerter og udstillinger. Det skulle også være muligt at købe billet direkte fra platformen til de viste begivenheder, hvorigennem Happenings kunne tage gebyr – og dermed have indtægt.
Læs også: Aarhusianske Relion får investering fra kendt serieiværksætter
Det var vigtigt for Happenings at appen ikke blev et virvar af begivenheder. Derfor skræddersyr platformen tilbuddene til den enkelte bruger ved hjælp af forskellig indsamlet data.
Målgruppen er unge mellem 16-24 år under uddannelse, og de to stiftere håber på at hjælpe med at mindske den stigende ensomhed der er blandt unge gennem deres sociale platform.
Samarbejder med ministerium
For at ramme og få adgang til målgruppen bedst muligt, indgik virksomheden et samarbejde med Børne – og Undervisningsministeriet, og henvendte sig til gymnasier i nærområdet. Ved samarbejdet fik de også mulighed for at bruge det universelle uni-login.
“Ved at bruge uni-login, kan brugerne gå ind og se de arrangementer der er på deres gymnasie eller uddannelsesinstitution. Det gør også, at gymnasierne kan sikre sig, at der ikke kommer folk, der ikke er inviteret, fordi det kræver et uni-login,” siger Rasmus Jensing.
Læs også: Bitcoin-piraten åbner for første investeringsrunde: Værdisætter Bitcoin Suisse til 2 mia. kroner
Appen, og budskabet om at være sammen væk fra skærmen, blev modtaget godt i målgruppen, indtil den skelsættende onsdag, hvor vores lille kongerige med klar røst blev beordret til at være sammen – hver for sig.
Helt lammet af Corona
Efter nedlukningen af Danmark var Happenings grundsten pludselig ikke længere tilladt – hverken per lov eller af folkepolitiet. Det satte virksomheden skakmat. For det kan være ekstra svært at være et socialt startup i coronatiden, når facetime er den nye datenight, og zoom er den nye fredagsbar.
“Fra december til februar vækstede vi med 300 procent, og så blev vi pludselig helt lammede med en kæmpe mavepuster. Vi skulle virkelig lægge hovedet i blød, og finde ud af hvordan vi kom videre herfra. Corona er fatalt og tragisk, bevares, men vi skal ikke slutte her,” siger Rasmus Jensing.
I stedet har virksomheden brugt tid på at udvikle deres IT-infrastruktur, lavet utallige markedsundersøgelser, så når beskeden ikke længere lyder “sammen, hver for sig”, er de godt rustet og stærkere i baglandet.
“Vi vækster måske ikke omsætningsmæssigt, men vi vækster bag kulissen. Vi arbejder både med opbygning af vores brand, nøgletal og salg, så det fokuserer vi især på nu. Vi er tilbage snart, det er jeg sikker på,” siger Rasmus Jensing.
Han fortæller også, at virksomheden har valgt at se det som en mulighed, og i skrivende stund har de dagligt virtuelle møder med uddannelsesinstitutioner og har allerede lukket nye aftaler.
Store drømme og 80.000 fra erhvervshus
Indtil nu har startuppet bootstrappet sig gennem udgifter ved at tage gebyr på salg af billetter. Gebyret er omkring 4,5 krone, og en gennemsnitlige pris på en billet hedder cirka 80 kroner.
“Vi tjener jo kun, når der bliver købt noget. Samarbejder, er det vi kan tjene rigtige penge på,” siger Rasmus Jensing.
Foruden samarbejdet med Børne – og undervisningsministeriet modtog Happenings 80.000 fra Erhvervshus Midtjylland til finansiering, og har også planer om at søge det eftertragtede InnoBooster legat.
I 2020 er ambitionen, at være repræsenteret på 90 gymnasier og mindst én videregående uddannelse, efter de for nyligt blev godkendt af WAYF.
“Vi forventer at have implementeret første iteration af vores AI-model, og stræber efter at håndtere 250.000 transaktioner i 2020. Vi håber også på, at være selvfinansieret i november, så vi er eksternt uafhængige. Og så vil vi gerne lancere en beta i Sverige inden årsskiftet,” siger Rasmus Jensing.
Og det er ikke kun de svenske naboer 22-årige Rasmus Jensing og 20-årige Daniel Morgan vil indtage. Også USA er på listen, og rejsen til landet over Atlanten skal ske allerede i starten af 2021.
“I 2022 går vi efter at være til stede i flere europæiske lande og have millionomsætning. Ser vi syv år frem, vil vi være i 100+ lande, og målet er at blive den førende “go-to” begivenhedsportal,” siger Rasmus Jensing.