De fire partnere bag det aarhudianske startup ‘Candeno’.
Ugens Startup: Candenos digitale platform hjælper tre ud af fire i job indenfor 3 måneder
Ugens Startup: Candenos digitale platform hjælper tre ud af fire i job indenfor 3 måneder

5.500 ledige har det seneste år fået hjælp af Candenos digitale platform til at lande drømmejobbet. Nu har Aarhus-virksomheden fået en millioninvestering til at udvide produktet og lancere i nye markeder.

5.500 ledige har det seneste år fået hjælp af Candenos digitale platform til at lande drømmejobbet. Nu har Aarhus-virksomheden fået en millioninvestering til at udvide produktet og lancere i nye markeder.

”Min fars kone var blevet ledig og manglede sparring i jobcentret. Da vi ikke kunne finde den rigtige hjælp online, besluttede vi at udvikle det selv,” fortæller Matias Bøgvad.

Selvom der allerede fandtes et hav af digitale platforme og løsninger målrettet jobsøgning, så startede Candenos rejse meget personligt, da Matias Bøgvad satte sig sammen med sine tre medstiftere for at gøre ideen om bedre, digital rådgivning til virksomheden Candeno.

Produktet blev en kombination af en online CV-bygger og personlig rådgivning til den jobsøgende. Den første version af platformen blev lanceret for et år siden, og den skulle vise sig at ramme et behov. For i løbet af det første år har platformen hjulpet 5.500 jobsøgende.

”Der findes andre løsninger, som er billigere og som er fine, hvis man er selvkørende. Men vi tilbyder rådgivning og hjælp til at sætte CV’et op. Vi hjælper vores brugere med jobsøgningen hele vejen rundt, og vil være en ’one stop shop’ for at finde nyt job,” siger Matias Bøgvad, der udover at være medstifter af Candeno og er direktør i den unge virksomhed.

I dag kan platformen også hjælpe de jobsøgende med at opdatere LinkedIn, og en række jobcentre er begyndt at bruge Candeno til de ledige. Og med en frisk millioninvestering fra otte business angels er virksomheden nu klar til at udvide produktporteføljen og skalere ud i Europa.

Cv Candeno platform eksempel
Candeno kan fremvise flotte resultater på de første 5.500 jobsøgende, som har været gennem platformen: 84% har været til jobsamtale indenfor de første 30 dage, og 73% er i job indenfor 3 måneder.

Jobkonsulenter så fidus i platformen

Vil man sælge sin it-løsning til det offentlige, indebærer det som regel lange salgscyklusser. Sådan var det bare ikke for Candeno. De oplevede i stedet, at jobcentrene selv fandt frem til deres platform.

“Vi modtog hurtigt henvendelser fra nogle jobkonsulenter – både på LinkedIn og direkte på vores chat. På det tidspunkt var vi i gang med at videreudviklet produktet, og efter et par møder med jobcentre blev det tydeligt, at vi også kunne sælge det til dem,” siger Matias Bøgvad.

Bare et halvt år efter den første platform til de jobsøgende var lanceret, begyndte jobcentrene at henvende sig. Og Candeno havde timingen med sig. En ny lovgivning betød, at alle CV’er i jobcentret skal være søgbare.

Det giver en ekstra arbejdsbyrde til jobkonsulenterne. En opgave som nu kunne outsources Candeno. Og det har indtil videre fået syv danske jobcentre til at tage platformen til sig og det første jobcenter var på platformen bare tre uger fra første møde.

“for mange af de stærke ansøgere betyder det, at de slet ikke behøver møde op på jobcentret”

“Med vores platform behøver jobcentrene ikke rådgive om jobsøgning længere. De skal kun have styr på det formelle. Og for mange af de stærke ansøgere betyder det, at de slet ikke behøver møde op på jobcentret. De snakker med os i stedet. Det giver kommunens konsulenter mere tid til at fokusere på de svagere ledige, som de kan bruge mere tid på at få i job,” siger Matias Bøgvad.

Kommunerne betaler et abonnement for hver af de ledige, som er aktive brugere på Candeno. Det har givet volumen, som virksomheden har omsat til specielle produkter for jobkonsulenterne.

“I den nye version af platformen har vi udviklet et dashboard, hvor jobkonsulenterne kan tracke den enkelte jobsøgende. De får alle de nødvendige oplysninger, som de ikke kan tracke i dag,” forklarer Matias Bøgvad.

Virksomhederne bliver tredje ben

Med de jobsøgende og jobcentrene på platfromen, er det næste nærliggende skridt for Candeno at udvikle en løsning til virksomheder som platformens tredje forretningsben.

”Vi vil bygge en stor database med både aktivt jobsøgende og ikke aktivt jobsøgende. Planen er, at virksomhederne skal betale for adgang til at søge i databasen, og med vores matching-algoritme skal det være nemmere at finde lige nøjagtigt den kandidat, de har brug for,” siger Matias Bøgvad.

Læs også: Ugens Startup: Corprate vil have jobansøgere til at anmelde arbejdsgivere

Den løsningen gør Candeno til konkurrent til store, veletablerede platforme som Jobindex og LinkedIn. Men de vil forsøge at gribe det an på en lidt anderledes måde.

”Vi skal bare bygge et smartere og mere moderne produkt med algoritmer, så vi kan genkende, hvem der reelt er åbne for rekruttering. På den måde får løsningen både et element af almindelig jobsøgning og af headhunting,” forklarer Matias Bøgvad.

Og med en nylig millioninvestering fra otte business angels, er Cadeno nu klar til yderligere vækst – især på salgsfronten og marketing, når de skal skalere til Europa.

Det næste produkt Candeno har på vej, er et online-portfolio, hvor de jobsøgende både kan bygge CV og kan fremvise tidligere arbejde, så de får mere personlighed i spil. Det giver samtidig virksomheden mulighed for i højere grad at spore, hvad der bliver klikket på – modsat et CV i PDF-format. Og det satser virksomheden på, kan give dem en endnu stærkere og mere dataorienteret viden om, hvad der virker, når man søger job.

[patreon]

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.