You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup: Bettingfamily vil gøre sportsbetting til en investeringsmulighed

To af stifterne bag Bettingfamily: Rasmus Pajbjerg og Aleksandar Stankovic.

Sportsbetting kan også være en fornuftig investeringsmulighed. Det mener det danske startup Bettingfamily, der nu gør sin ekspert-platform klar til international skalering.

Sportsbetting kan også være en fornuftig investeringsmulighed. Det mener det danske startup Bettingfamily, der nu gør sin ekspert-platform klar til international skalering.

‘Ugens Startup’ udvælges og finansieres af vores community på Patreon.

Man behøver ikke være nogen stor fodboldfan for at have sat en 20’er på en landskamp indimellem. Bare for hyggens skyld. Faktisk har godt 4 ud af 5 voksne danskere på et eller andet tidspunkt prøvet at spille pengespil.

Men for startuppet Bettingfamily er odds ikke bare for hyggens skyld. Det er en seriøs investeringsform.

”Vi kan ikke se, hvorfor det ikke kan sammenlignes med aktier eller ejendomme. Smider du 10.000 i Novo Nordisk, har du ikke tjent 20.000 dagen efter. Det tager tid. Og det er det, vi prøver at forklare: Det er ikke hokus pokus, som man bliver hurtig rig af. Det er en investering, og der er risiko forbundet med det, men statistikken fra vores eksperter siger, at de over et år har overskud,” siger Aleksandar Stankovic, der er medstifter af Bettingfamily.

Sammen med sine tre medstiftere – der i øvrigt har spillet fodbold sammen på ungdomsholdet i AC Horsens – stiftede han i 2017 odds-platformen. Her kan man følge eksperters odds og løbende se deres afkast – ligesom på den sociale trading platform eToro.
Det har landet platformen 9.500 brugere og 600 betalende kunder. Og nu har de fået konsulenthuset Nordic Digital med i ejerkredsen, som for alvor skal være med til at vækste og internationalisere Bettingfamily.

På de første seks måneder fik Bettingfamily fire kunder Det var sgu lidt tungt og lidt op ad bakke Branchen kræver sindsygt meget tillid fra kunderne og når du er helt ny og endnu ikke har en trackrecord eller tidligere kunder som anbefaler dig er det svært at få lokket kunder til siger Aleksandar Stankovic Stifterne overvejede at lukke ned men gav det endnu en chance og i dag har virksomheden 600 betalender kunder og 9500 brugere

Trading-termer i oddsklubben

Hos Bettingfamily handler det ikke om at gætte rigtigt på et vanvittigt højt odds en enkelt gang og blive rig på den måde. I stedet arbejder man systematisk med investeringstermer som ’portfølje’ og ’return-on-investment’.

Eksperterne arbejder nemlig med ”units”, så man – uanset om man vil investere 1000 eller 10.000 kroner på sportsbetting – ved hvor stor en andel af sin portfølje, man skal satse på et givent odds.

”Vi er ikke bare en platform, der siger: Spil på det her, fordi det siger eksperterne. Vi prøver at uddanne folk i at forstå mekanismerne og hele psykologien ved sportsbedding. Ligesom aktienalytikere analyserer vores eksperter et bed og uddanner kunderne til, hvordan de skal håntere det for at kunne tjene penge,” siger Alexander Stankovic.

Succes bygget på ludomani?

Hvor mange nye startups har en klart defineret løsning til et klart defineret løsning, er det ved første øjekast sværere at se, hvordan Bettingfamily vil ændre verden til det bedre.
Først og fremmest lyder målet da også, at få penge i brugernes lommerne ved at arbejde analytisk med sportsbetting.

”Jeg tror, de fleste der investeret i noget, gerne vil have et afkast. Det er det samme som gælder hos os. Der er ikke noget i verden, hvor du er garanteret penge, men hvis man er sportsinteresseret og oddser i forvejen, kan du lige så godt gøre det systematisk,” siger han.

Beskyldninger for at fremme gambling og ludomani ligger lige for. Men ifølge Aleksandar Stankovic kan platformen faktisk være med til uddanne de spiltrængende, der i forvejen bliver mødt af spilreklamer fra den store industri over alt.

”Der er selvfølgelig noget der hedder ludomani, og det er et problem. Men hvis du som kunde går direkte til bookmakerne, er der større risiko for at blive spilafhægig. Hos os får man en hel læringsproces, som er med til at styrke dig og give dig en bedre forståelse for spillet. Og vi ser en tendens til, at folk der har fået hjælp hos os har mindre tab og føler sig bedre klædt på,” siger han.

”Vi prøver ikke at gøre folk spilafhængige. Vi prøver faktisk at uddanne folk, så dem der er i farezonen bliver bedre klædt på.”

Skandinavien venter

Indtil nu har Bettingfamily vokset forretningen uden at få kapital ind udefra, og med en abonnementsbaseret model, hvor eksperterne får provitionsløn, har virksomheden hele tiden tjent penge.

Derfor er deres første investor – konsulenthuset Nordic Digital – heller ikke kommet til bordet med en stor pose penge, men har fået ejerskab til gengæld for at lægge arbejde i at vokse Bettingfamily.

”Vi har haft brug for noget kompetence og Nordic Digital udfylder den til punkt og prikke. De har udvikling, marketing – alt det vi mangler. Så vi ser større værdi i, at de arbejder for os og lægger nogle timer i stedet for at få en millioner kroner og så brænde dem af på det samme,” siger Aleksandar Stankovic.

Med samarbejder får platformen en make-over, og så er planen at virksomheden med hjælp fra Nordic Digital for alvor skal ud over rampen.

”De har også hånden på kogepladen, så de har kun en interesse i at virksomheden får succes. Sammen er målet, at vi skal være internationale. I første omgang er målet Skandinavien, og derefter resten af Europa. Et mål som bestemt er indenfor rækkevidde med vores nuværende team,” siger Aleksandar Standkovic.

[patreon]

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY