Har man købt en ny, elektronisk dims, som ikke er helt nem at få sat i gang, kan de fleste nok nikke genkendende til, at de har prøvet at finde løsningen med en google-søgning eller i en Youtube-tutorial, før de åbnede den slatne papirmanual, som fulgte med produktet.
Det kendte stifterne af Layerise i hvert fald.
”I bund og grund efterlader papirmanualerne slutbrugeren i en situation, hvor de tænker, at det er lidt svært at bruge produktet. De savner måske nogle bedre billeder eller en video, og de vil gerne kunne skrive direkte til producenten, hvis de har et problem. Vi kiggede rundt og spurgte os selv, hvorfor industrien ikke har løst det bedre,” fortæller Ervin Draganovic, CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti More og medstifter af Layerise.
Læs også: Ugens startup: “Augmented reality skal ikke bare være et marketing gimmick”
Derfor begyndte han for et år siden at arbejde på en løsningen sammen med Emil Forsmann, som både skulle erstatte brugermanualen af papir og tilføje nye, digitale oplevelser mellem kunde og producent.
Siden har Layerise fået en håndfuld kunder med tusindvis af brugere om bord. Og nu har de rejst en pre-seed investering på knap 8 mio. kroner fra en række prominente investorer: Den store, tyske venture-fond ’E.Ventures’, fonden Heartcore samt Ulrik Bo Larsen, CEO for den danske SaaS-virksomhed Falcon.io.
En moderne brugeroplevelse
En af de første virksomheder, som har taget Layerise-løsningen til sig, er danske Mate. Når kunderne køber en elcykel fra den danske producent, får de også tilsendt en mail med et link til at tilgå den digitale assistent, som Layerise står bag.
”Det handler ikke bare om at offloade information til brugerne – det skal give dem de bedste forudsætning for at få det bedste ud af dit produkt. Derfor kan producenterne også fx give yderligere garanti, hvis brugerne registrerer sig i assistenten, fordi de på den måde kan nudge dem til at bruge produktet rigtigt,” forklarer Evin Draganovic.
Assistenten tilgåes fra producentens hjemmeside som en whitelabel-løsning, så kunderne bliver i Mate-universet. På den måde forbinder Layerise slutkunden med producenten. Målet er at give kunden den bedste oplevelse gennem hele cyklens levetid – og samtidig at give producenten bedre mulighed for at yde service og få bedre indsigt i kunderne.
”De systemer findes bare ikke i dag. De steder, de findes, er hos nogle få, store brands, som bruger rigtig mange ressourcer på at få det udarbejdet. Men den generelle oplevelse er begrænset til brugermanualen,” siger Ervin Draganovic.
Og Layerise vil gøre oplevelsen til mere end en digital brugermanual. Gennem assistenen skal man også kunne komme i kontakt med kundesupporten og fx gemme kvittering og garanti i det digitale værktøj.
Fritidsprojekt under radaren
Selvom Layerise på bare et år både har udviklet sit produkt og solgt det til en håndfuld kunder fra Danmark til Indien, begyndte udviklingen meget beskedent for de to to stiftere.
I første omgang sendte de spørgeskemaundersøgelse til både brugere og producenter for at finde ud af, om de også oplevede problemer med papirmanualer. Og først da de fik bekræftet ideen, begyndte de at udvikle og lede efter brands, der ville teste løsningen.
”Producenterne er klar over det gap, der er mellem det, de gør, og best practice – men det er dyrt at løse, og man har måske ikke kompetencerne til det. I deres øjne er det en premium-oplevelse for kunderne, som kræver tid og fokus,” siger Ervin Draganovic.
Selvom de for et år siden begyndte at pitche ideen til de første producenter, var det stadig kun som et sideprojekt til deres arbejde.
”Hen over weekenderne og aftenerne blev det stille og roligt bygget op, hvor vi gennem produktdesign og udviklingskompetencer etablerede beta-løsningen. Det gør vi så med relativt høj succes, og indenfor ret kort tid ser vi mange tusinde Mate-kunder bruge assistenten. Vi blev faktisk lidt overraskede men også meget glade for resultatet,” siger stifteren.
Klar til vækst
Layerise har altså udviklet produktet, tilpasset det til markedet og landet de første kunder uden en investor ombord. Men nu har virksomheden landet en investering på knap 8 mio. kroner, og de to stiftere har arbejdet fuldtid på projektet siden august.
”Det er en ret stor overraskelse for os, at selv under en global pandemi, har vi ret hurtigt været i stand til at tiltrække både danske og internationale investorer. Det er lykkes os at rejse smarte penge – for vi har behov for investorer, vi kan arbejde sammen med i rigtig mange år og som kan bringe værdi til virksomheden fra dag ét,” siger Ervin Draganovic.
Falcon.io-stifteren Ulrik Bo Larsen, som selv har taget en SaaS-platform fra idé til et salg for tæt på en milliard kroner, er både investorer og ny bestyrelsesformand i Layerise. Og han ser et stort potentiale.
Læs også: Falcon.io efter multimillionsalg: København har en kæmpe fremtid indenfor SaaS
“Jeg fik deja vu til min egen tidlige rejse med Falcon.io, da jeg hørte om Layerise. Ligesom Falcon.io, så kobler de nogle ting, der ikke er koblet i dag. Det er en helt ny kategori, og ingen ved præcis, hvor det ender, men der er et enormt potentiale. De skal helst have mindst lige så meget fart på ud i verden, som vi havde i Falcon i starten,” siger han.
8 millioner kroner er en meget stor investering i så ung en virksomhed – formentlig en af de største pre-seed investeringer i Danmark til dato. Men løsningen fra Layerise er også så klar, at det er nu, der skal vækstes, forklarer Ervin Draganovic.
”Normalt når man rejser pre-seed er det for at bygge produktet. Men det arbejde har vi ligesom slidt for det sidste mange måneder for at opnå. Så når vi rejser kapital i dag, er det med det formål at kommercialisere vores platform.”