Allan Stolc, stifter og CEO af Bankly og Unifinance.
Ugens Startup: Bankly vil udfordre de store lånemæglere
Ugens Startup: Bankly vil udfordre de store lånemæglere

Med startuppet Bankly har Danmark fået endnu en sammenligningstjeneste for lån. Markedet har allerede stærke spillere, men stifteren mener, at Bankly har et par es i ærmet: Succesfulde søster-startups i Norge og Sverige samt effektiv, digitale markedsføring.

Med startuppet Bankly har Danmark fået endnu en sammenligningstjeneste for lån. Markedet har allerede stærke spillere, men stifteren mener, at Bankly har et par es i ærmet: Succesfulde søster-startups i Norge og Sverige samt effektiv, digitale markedsføring.

Det kan være lidt af en jungle at låne penge. Selv hvis man ringer rundt til forskellige banker og indhenter tilbud, kan det være svært at sammenligne tilbudene. Og det er netop derfor det unge startup Bankly har sat sig selv i verden: For at gøre det nemmere og mere overskueligt at låne penge.

”Vi tilbyder forbrugere at indhente og sammenligne priser på lån. Det minder meget om Pricerunner, hvor brugerne kan se alle omkostningerne og efterfølgende vælge det billigste lån,” forklarer Allan Stolc, CEO og stifter af Bankly.

Den unge virksomhed bevæger sig ind på markedet for formidling af lån, hvor Lendme og Lendo allerede har godt fat med tilsvarende modeller og tunge investorer i ryggen. Men Allan Stolc mener, at der er plads til mere konkurrence i Danmark, og tror på at Bankly kan tilkæmpe sig en position.

”Hvis jeg tog helt objektive briller på, kan man spørge sig selv, om ikke det er tosset at gå ind i et marked, hvor der allerede er to store spillere, og gå efter en tredjeplads. Men det mener vi, der er plads til. Vi går bevist ikke efter dem fra start, for det er en håbløs opgave. Men når vi får volumen vil vi da se, hvordan vi kan udfordre dem,” siger Allan Stolc.

Lancerede i omvendt rækkefølge

Selvom Bankly er en ny spiller på det danske marked, har de allerede hjulpet 35.000 kunder med at finde lån. Moder-startuppet Unifinance, som Bankly er en del af, har nemlig været i gang med låneformidling i to år. De er bare gået lidt anderledes til værks med lanceringen:

”Vi startede lidt omvendt i Norge og så Sverige, og kommer så til Danmark nu. Det norske og svenske marked var markant mere modent for to år siden, og er det sådan set stadig. Det gav bedre mening at starte i Norge og Sverige, men nu er Danmark klar,” siger Allan Stolc.

Bankly er – ligesom sine søsterselskaber – en mægler, der sætter kunder i kontakt med banker og hjælper med at formidle lån. Kontakten til bankerne er stort set automatiseret og giver efterfølgende brugeren et sammenligneligt overblik.

I Norge og Sverige har startupet formidlet kontaktet gennem en agent, som har aftalerne med bankerne. Men i Danmark har startuppet lavet sine egne aftaler med de første banker.

”Planen har hele tiden været, at Danmarks kulle blive hjørnestenen i vores forretning. Vi har indtil videre fire banker med og rigtig mange i pipelinen. Bankerne er desværre ikke så hurtige, som vi godt kunne tænke os, men vi er i dialog med en del banker, og mange kommer på i første kvartal næste år. Og derfra forventer vi en sneboldeffekt: Når de første banker er med kommer resten dryppende,” siger Allan Stolc.

Rent teknisk formidler Bankly kontakten ved at konvertere den data, som brugerne indtaster på platformen, så den passer til den enkelte banks API. Ud fra dataen får Bankly et tilbud retur fra banken, som de præsenterer for brugerne på en måde, så de kan sammenligne renter og gebyrer. Brugeren kan vælge det lån, der passer dem bedst, og godkende det hos banken gennem et e-samtykke.

Marketing over teknik

Bankly er allerede kommet godt fra start i Danmark, og det skyldes ikke mindst effektiv, digital markedsføring. Forud for lancereingen havde iværksætterne nemlig indsamlet en database med interesserede brugere gennem nogle lead-sites, de havde skabt til formålet.

Selvom Bankly satser på at levere en stærkt brugeroplevelse gennem sin platform, er digital markedsføring da også en af iværksætternes hemmelige våben. For de kommer med en baggrund fra affiliate marketing, og har derfra bevæget sig ind i også at levere produktet.

”Vi begyndte at bruge rigtig meget tid på finansielle produkter, og efter noget tid, hvor vi stort set kun brugte tid på det, gav det mening for os at bevæge os lidt længere ind i værdikæden. Grundstenene var markedsføring, og der fik vi så sporet os ind på finansielle produkter, og så er det blevet der, vi kan skabe noget selv,” fortæller Allan Stolc.

Fordi Bankly allerede inden lanceringen var begyndt at bygge en database med potentielle kunder op, har de ikke brug ret mange penge på markedsføringen siden starten i september. Alligevel tjente platformen allerede i oktober nok til at dække de løbende udgifter.

”Vi kan også høre fra de banker, vi samarbejder med, at vi har haft rimelig meget fart på i starten sammenlignet med andre nye udbydere,” siger Allan Stolc.

Stigende konkurrence på vej

Selvom markedet for at mægle lån allerede har et par stærke spillere, tror Allan Stolc langt fra at markedet er mættet. Og for Bankly handler det om at udnytte de steder, hvor de er særligt stærke, hvis de skal spille en rolle i markedet. Det handler om at gøre oplevelsen gnidningsfri, men også om effektiv, digital markedsføring.

”Min teori er, at vi i starten 2021 kommer til at se mange af de udenlandske udbydere komme til Danmark. Mange af dem ser Danmark som næste marked, fordi Norge, Sverige og Finland er ved at stagnere. Derfor har vi også haft travlt med at få launched i 2020 og få optimeret det hele, så vi har et forspring. For det kommer virkelig til at tage fart i 2021,” mener Allan Stolc.

Derfor arbejder Bankly allerede på at udvide produktpakken ved også at kunne hjælpe med billån, og på sigt – når bankerne er klar – tror han også, at brugerne kan få boliglån gennem en mægler som Bankly.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.