Theis Rasmussen er CEO for Ante, der vil rydde op i den juridiske høstak og har rejst millioninvestering
Theis Rasmussen er CEO og medstifter af ugens startup: Ante.
Ugens Startup: Ante vil rydde op i den juridiske høstak og har rejst millioninvestering
Ugens Startup: Ante vil rydde op i den juridiske høstak og har rejst millioninvestering

Det danske legaltech-startup Ante vil gøre juridiske dokumenter søgbare og overskuelige ved hjælp af AI. De har allerede fået en millioninvestering fra private investorer, og i starten af året modtog de knap en million fra Innovationsfonden til at bygge deres nyeste produkt i porteføljen. 

Det danske legaltech-startup Ante vil gøre juridiske dokumenter søgbare og overskuelige ved hjælp af AI. De har allerede fået en millioninvestering fra private investorer, og i starten af året modtog de knap en million fra Innovationsfonden til at bygge deres nyeste produkt i porteføljen. 

Et virvar af usorterede og uoverskuelige dokumenter var, hvad juristen Theis Rasmussen fik på bordet dagligt. De mange dokumenter var ikke bare frustrerende, de førte også til tabte sager.

I sager mod forsikringsselskaber fandt de ud af, at de ofte brugte for lang tid på de lette sager og for få timer på de svære. De havde ingen statistik, og det bed både dem selv og kunderne i den juridiske bagende. Det var her, at skabs-iværksætteren Theis Rasmussen fik sin første idé – med inspiration helt ovre fra den anden side af Atlanten.  

“Jeg så, at der i USA var en virksomhed, der automatiserede de problemer, som vi også sad med. Jeg mente løsningen kunne være at lave et lignende projekt, og da jeg pitchede det til Innovationsfonden, fik jeg et stipendium. Så var der ikke nogen vej tilbage, så måtte jeg springe ud som iværksætter,” siger Theis Rasmussen, CEO og Co-Founder hos Ante. 

Startuppet var baseret på data fra en domsdatabase, og skulle give mulighed for at lave statistik over de forskellige domme, og på den måde hjælpe juristerne med at gøre deres arbejde. Men domsdatabasen blev pludselig forsinket, og med manglende data, røg det første startup i graven. Men det har ikke fået Theis Rasmussen til at droppe iværksætteriet – tværtimod.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget

På trods af at Theis Rasmussens første projekt var røget i vasken, var hans gåpåmod stadig kørende. Og med stipendiet var han klar til at fortsætte med legaltech og automatisering af de mange dokumenter. 

Under opbygningen af sit første startup, havde han mødt Christian Agerbeck, Christian Duffau-Rasmussen og Sebastian Axelsen. De tre fyre havde netop afsluttet deres daværende projekt, og var klar på at springe med på vognen. Med tre ekstra founders blev Ante født. 

Læs også: Ugens Startup: Ka-ching vil smelte onlinehandlen sammen med den fysiske butik

Modsat det tidligere startup, ville Ante ikke udelukkende blive baseret på statens domsdatabase, og statistik var ikke længere det primære mål. I stedet skulle alle de legale dokumenter pålægges meta-tags, så de blev søgbare. 

“Ante handler om, at vi automatiserer hele den redaktion der normalt sorterer og gør dokumenter søgbare. Med automatisering går det hele hurtigere, og man skaber maksimal indsigt. Vi bruger Natural Language Processing, til at aflæse dokumenter og berige dem med information i form af meta-tags så de er søgbare. Normalt har man en masse mennesker til at sidde på en redaktion og forsøgt at gøre dokumenterne søgbare. Vi vil gøre mennesker på redaktionen overflødige,” siger Theis Rasmussen.

Ingen fjernet tekst i anonyme dokumenter 

Porteføljen for Ante indeholder specialiserede juridiske søgeløsninger under paraplyen AnteSpecialist og AnteInHouse til private vidensbaser. Men nu tilføjer de et ekstra værktøj – AnteAnonymous.

“Vi fik for et par måneder siden 700.000 fra Innovationsfonden til at bygge et anonymiseringsværktøj. Anonymisering af retsdokumenter bliver lige nu lavet manuelt, og der sker virkelig ofte fejl,” siger Theis Rasmussen. 

Læs også: Ugens Startup: Teamway sælger udviklerteams på abonnement

Han forklarer, at der i mange sager er fortrolige oplysninger, og at flere blot putter den velkendte sorte kasse over de oplysninger – men aldrig fjerner teksten fra pdf’en. Ante automatiserer processen og fjerner alt fortroligt, men benytter samtidig det velkendte visuelle – den sorte boks. 

“Vi bruger machine-learning, og det går langt hurtigere, men det er også mere sikkert. Og jo flere dokumenter algoritmen ser, desto bedre bliver den,” siger Theis Rasmussen. 

Han forventer, at AnteAnonymous bliver lanceret i sensommeren.

Ikke en lukket fest

Ifølge Theis Rasmussen, så vil der være et enormt behov Antes teknologi, når den offentlige domsdatabase lanceres, 

“Det er lige nu rigtig svært at finde nålen i høstakken. Der er ikke nok meta-data på, og den store mængde data fra det offentlige skal udnyttes og gøres søgbare. På samme måde som Google i sin tid begyndte at indeksere internettet,”siger Theis Rasmussen. 

Ante har lige nu store advokathuse i folden, og flere investeringer under bæltet. Innovationsfonden investerede for få måneder siden knap en million, en angel-investor bed på i 2019, og i starten af det forsømte 2020 fik virksomheden et større millionbeløb fra en af de største spillere på legaltech-markedet: Karnov Group.  

“Planerne lige nu er ikke at sælge Ante. Vi kører vores eget roadmap og er i gang med at udvikle teknologi og opbygge vores organisation. Når vi har gjort det, har vi grobund for at lave en database og i start 2023 rykke udenlands,” siger Theis Rasmussen

Planen er ikke kun at få advokater i hus. Ante håber også på, at fagforeninger og alle med interesse for retsdokumenter vil blive abonnenter på Ante. 

“Vi vil ikke kun satse på advokathuse. Fagforeninger er også interessante kunder, og det samme med mediehuse, der får bedre overblik, når de søger aktindsigt. Det er åbent hus – det er ikke en lukket fest,” siger Theis Rasmussen 

Han vil ikke ud med omsætningstal, men fortæller dog, at flere af de førende advokathuse er kunder, og at startuppet regner med at være breakeven i slutningen af dette år.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.