Tribe Takeaway rusker op i branchen med nyt socialt takeaway-system
Tribe Takeaway rusker op i branchen med nyt socialt takeaway-system
@Redaktionen

En måned inde i COVID-19 krisen og i kølvandet på stor kritik af takeaway-platformen Wolt, åbner en ny service, der vil give restauranterne lavere kommisionsgebyrer. Tribe Takeaway er den nye platform, men den er mere end klassisk takeaway. For teamet bag vil kæmpe kampen mod global sult og så har man udviklet en unik integration til restauranterne.

En måned inde i COVID-19 krisen og i kølvandet på stor kritik af takeaway-platformen Wolt, åbner en ny service, der vil give restauranterne lavere kommisionsgebyrer. Tribe Takeaway er den nye platform, men den er mere end klassisk takeaway. For teamet bag vil kæmpe kampen mod global sult og så har man udviklet en unik integration til restauranterne.

Vores takeaway vaner har nået højeste instans i det lille kongerige. Som et led i strategien mod COVID-19 virussen har statsministeren beordret danskerne at spise mere ude derhjemme for at begrænse smitterisikoen. Det betyder, at portalerne Wolt og Hungry.dk i disse dage får flere henvendelser en normalt fra restauranter, der ønsker at sælge takeaway som konsekvens af nedlukningen i Danmark.

Men i sidste uge mødte den populære takeaway-platform Wolt heftig kritik for at tage for høje kommissionsgebyrer, alt imens mens restauranterne styrtbløder. I en artikel i Politiken og på DR.dk lyder kritikken, at platformen ikke udviser samfundssind, når de nægter at justere deres kommission, der typisk er på 30 procent af en ordre. Wolt har dog forsøgt sig med tiltag om hurtigere udbetalinger til restauratørerne og øget markedsføring, der skal lokke flere brugere til.

Men midt i den palaver lancerer to brødre nu en ny takeaway-platform, der skal udfordre takeaway-branchen på deres høje kommissionsgebyrer samt give restauratører og kunder et socialt takeaway-system.

Mikkel Mads og Kasper Nikolaj har startet Tribe Takeaway. Og udover et lavt kommissionsgebyr, der er op til 70 procent billigere end traditionelle takeaway-platforme, som f.eks. Wolt, så har Tribe en lidt anden mission end blot at sælge takeaway, for det skal være let at gøre en forskel. Så let, at der automatisk gøres en forskel på et vanekøb.

For køber du et måltid på Tribe, så deler du samtidig et måltid til børn i sult og støtter dermed FN’s bæredygtighedsmål nummer to: at stoppe sult på verdens plan.

”Vi ved fra os selv, hvor svært det kan være at gøre en personlig forskel i hverdagen. Derfor vil vi gøre det let for danskerne og restauranterne at være med til at bekæmpe sult og tage et bredt samfundsansvar – og samtidig vil vi ikke svigte restauranterne med hverken høje eller skjulte gebyrer,” siger Mikkel Mads.

Platformen er netop færdigudviklet og Tribe-teamet har allerede tilkoblet de første restauranter i København til platformen, der inden længe går live på tribetakeaway.com og gennem deres app. Men det var ikke planen, at man teamet ville lancere allerede nu.

”Vores plan var at gå under radaren og lancere med et brag. Men vi føler, at vi har noget at tilbyde og hjælpe restauranterne med netop nu. Det er fedt at se sammenholdet i samfundet og hvordan folk støtter lokalt. Nu håber vi, at folk vil hjælpe os ved at anbefale deres favoritrestauranter, så vi sammen kan gøre en forskel,” siger Mikkel Mads.

Bestil et måltid, del et måltid

Brugere af Tribe kan bestille mad, præcis som man plejer via website eller en app. Men for hver gang der købes et måltid gennem Tribe Takeaway, så deles der automatisk et måltid med et barn i nød, som distribueres via UN World Food Programme.

Mikkkel Mads nævner, at Tribe har erstattet det klassiske håndteringsgebyr som Just Eat og Hungry lægger på bestillingerne, med et gebyr som UN World Food Programme kan brødføde et barn for. I stedet for at gebyrerne lander på bundlinjen i Tribe, går det automatisk til at bekæmpe sult på verdensplan.

”Vores mål og vision hænger uløseligt sammen med FN’s bæredygtighedsmål om at komme sult til livs inden 2030. Derfor er det også min klare ambition, at vi er verdens førende takeaway-platform i 2030,” siger Mikkel Mads.

På verdensplan findes der flere store takeaway-services; JustEat i Europa, Doordash i Nordamerika og Uber Eats på verdensplan. Men det er ikke noget, der skræmmer Mikkel Mads Andersen, der ikke ser de store services som en udfordring til at kunne konkurrere i takeaway markedet, da Tribe henvender sig til en anden niche. Ifølge ham, er de store aktører virkelig dygtige virksomheder, men som udelukkende er drevet af profit, mens Tribe er drevet af noget andet.

”Vi er en impact-virksomhed. Måltiderne som deles bliver distribueret af UN World Food Programme, så deleøkonomien er en del af vores kerne koncept fremfor at lave en donation eller et tilvalg, det er vores løsning til at løse problemet om sult i verden,” siger Mikkel Mads.

Han fortæller også, at flere af restauranterne, der er på Tribes platform, allerede gør brug af op til fire andre takeaway-løsninger og han forventer, at det bliver muligt at komme hurtigt ud på markedet:

”Vi ser også en tendens til at de etablerede løsninger udnytter de magtpositioner, de får igennem deres salgskanaler. Vi vil give magten tilbage til restauranterne og vi får hurtigt muligheden for at bevise vores værdi ved de lave gebyrer og det store samfundsansvar.”

Unik integration

Udover eksponering gennem Tribes app og website, så får restauranterne også adgang til en unik Facebook-integration, der er bygget på Tribes egne algoritmer. Den tillader restauranterne at tage imod bestillinger direkte på deres egen Facebook-side.

Der findes ifølge Mikkel Mads Andersen ikke lignende løsninger på markedet og den nye løsning skaber god synergi med restauranternes vanlige markedsføring.

”Mange restauranter bruger i dag sociale medier om primær markedsføringskanal. Men vi kan forvandle deres Facebook side fra en markedsføringsside til en direkte salgskanal,” siger Mikkel Mads.

Den thailandske restaurant Jasmin Rice har benyttet sig af den mulighed og her har Tribe kørt deres version 1.0 over det seneste halve år. Facebook-integration er i dag den eneste mulighed for at bestille mad gennem Tribe indtil website og app går live. I skrivende stund har 1.443 brugere bestilt mad gennem Facebook integrationen.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.