You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Den bionedbrydelige pose, der skal sikre renere vand, og det unge team bag (fra venstre): Christian Marke Sørensen, Katrine Rønsholt Thomsen, Stine Møller Andersen og Victoria Egeskov Chrsitiansen. Foto: Jonas Normann.

Tre 13-årige direktører vil redde liv med afføring

@jakob

Shit happens har opfundet en todelt bionedbrydelig pose til at besørge i. Posen plantes i jorden og op vokser afgrøder, planter eller træer. Ideen kan redde liv. Mange liv. 

Shit happens har opfundet en todelt bionedbrydelig pose til at besørge i. Posen plantes i jorden og op vokser afgrøder, planter eller træer. Ideen kan redde liv. Mange liv. 

Podcasten er optaget og produceret af Iværksætterhistorier.

Alder er ingen hindring for at komme i gang med iværksætteri. Ung som gammel. Alder kan gøre det. Det er Katrine Rosholt Thomsen, Stine Møller Andersen og Victoria Egeskov Christiansen, som i en alder af kun 13 årig nu er virksomhedsejere af Shit Happens, et godt eksempel på.

Læs også: Iværksættermiljø vil hjælpe fire skoleelever med at redde 23 millioner mennesker i ulandene

De tre piger har opfundet en løsning, de mener kan redde livet for de 23 millioner mennesker i tredjeverdenslande, der hvert år af koleratyfus på grund af de kolibakterier, de får ind fra når de bader i eller drikker af det vand de oftest besørger i på grund af dårlige toiletforhold. Endnu flere bliver syge.

Ideen opstod i forbindelse med Projekt Edison, en landsdækkende opfinderkonkurrence for over 10.000 6-7 klasse elever. Egentlig gad de egentlig ikke rigtig til at starte med. For iværksætteri er nok ikke lige noget de fleste 13 årige går rundt og tænker på. Men så småt som de kom igang og efter at have fået rigtig meget positiv feedback, besluttede de allerede inden projektet var færdigt, at de vil fortsætte efterfølgende.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY