Tommy Ahlers dropper rollen som aktiv investor ovenpå ministerpost
Tommy Ahlers dropper rollen som aktiv investor ovenpå ministerpost

Efter udnævnelsen af Tommy Ahlers som uddannelses- og forskningsminister offentliggjorde den nyklækkede minister, at han træder ud af samtlige bestyrelser, han er engageret i. Washa og Worksome er blandt de startups. Trods tabet er de dog meget begejstrede for hans udnævnelse som minister.

Efter udnævnelsen af Tommy Ahlers som uddannelses- og forskningsminister offentliggjorde den nyklækkede minister, at han træder ud af samtlige bestyrelser, han er engageret i. Washa og Worksome er blandt de startups. Trods tabet er de dog meget begejstrede for hans udnævnelse som minister.

Med Tommy Ahlers´ nye job som Uddannelses- og Forskningsminister følger nogle regler for, hvor han i fremtiden kan og ikke kan have interesser. Derfor vil han fra og med i dag ikke længere være aktivt involveret i de startups, han er medejer af.

“De virksomheder jeg er involveret i, har jeg enten aktivt eller passivt ejerskab af. I de selskaber, hvor jeg har aktivt ejerskab, formand eller sidder i betyrelsen opgiver jeg det aktive ejerskab per i dag. Jeg overgår til passiv investor, og de passive investeringer overgår til et holdingselskab som er 100 procent ejet af mig, og der indsætter jeg en administrerende direktør,” sagde Tommy Ahlers, under ceremonien hvor Søren Pind gav ministerposten videre.

https://www.facebook.com/Altingetdk/videos/10156253319903187/?t=1112

 

Worksome: Tab for Worksome – kæmpe gevinst for Danmark

Onsdag formiddag fik startuppet Worksome et opkald fra deres – nu forhenværende – betyrelsesmedlemmet Tommy Ahlers, som kunne fortælle, at han havde fået tilbudt et nyt job, han ikke kunne sige nej til.

Morten Petersen

“Jeg synes det er fremragende. Det er et stærkt træk af både Lars og Tommy, og jeg tror det er godt for Danmark, at vi får Tommy ind i den rolle – som måske er den vigtigste af alle. Så jeg er super glad, om end det er en overraskelse,” siger Morten Petersen, co-founder og CEO i Worksome.

Selvom han ærgrer sig over, at Tommy Ahlers nu trækker sig fra sin aktive rolle i Worksome, er han sikker på at Ministerposten både bliver godt for Danmark – og i sidste ende dem selv.

“Vi har fået meget ud af Tommy, og det havde været dejligt at få endnu mere. Men nu får vi noget ud af ham på en endnu større skala. Han skal beskæftige sig med fremtiden og uddannelse. Her og nu er det et tab for Worksome – men kæmpe gevinst for Danmark. Og mon ikke det også ender med samlet set at være godt for os,” siger Morten Petersen.

”Det er en god ting for os samlet set – det mener jeg alvorligt. Jeg ville ønske, der var flere af den slags skifte fra erhvervslivet til toppolitik, det kommer os alle sammen til gode”

Washa: Han kan hjælpe endnu flere ivæksættere nu

Da Tommy Ahlers for tre år siden gled ind i det folkelige Danmarks bevidsthed gennem tv-programmet Løvens Hule, var startuppet Washa en af de virksomheder, han investerede i.

Karim M’Barek

”Jeg er glad på hans vegne, og synes det er super fedt. Han har længe arbejdet med at  gøre verden til et bedre sted – gennem teknologi og startups. Derfor tror jeg, det er en naturlig tilgang, at når han får den her mulighed, så griber han den. Nu kan han på en anden måde hjælpe iværskættere og fremme vækst i Danmark,” siger Karim Ben M’Barek, co-founder og adm. direktør i Washa.

Karim M’Barek fortæller, at Tommy Ahlers har været en meget aktiv investor, men at de efter tre år står solidt på egne ben – og i øvrigt stadig har store kapaciteter i med-løverne Jeser Buch og Christian Stadil.

“Tommy var lead, da han lavede investeringen med de andre for cirka 3 år siden, men alle tre har brugt rigtig meget tid på at skubbe os igang. Så det havde været mere ærgerligt, hvis han havde trukket sig or 2,5 år siden, men nu er vi i gang, og det er os, der sidder i maskinrummet og driver forretningen,” siger han.

Ud over Washa og Worksome har Tommy Ahlers også bestyrelsesroller i de to startups Peakon og Lix Technologies, som han nu må opgive.

 

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.