Toke Kruse er klar med millenial-venlig offensiv i lønkrigen
Toke Kruse er klar med millenial-venlig offensiv i lønkrigen

Serieiværksætteren mener at lønsedlen er en oplagt mulighed for dialog mellem arbejdsgiver- og tager. Derfor gør hans seneste startup, Salary, det nu muligt for arbejdsgiveren at give ris og ros sammen med lønningerne.

Toke Kruse mener, at det er på tide at løn gentænkes og moderniseres. Derfor har han lavet startuppet Salary, som skal tackle en industri der er både støvet og gammeldags, med plads til både disruption og nytænkning ifølge serieiværksætteren.

Læs mere: Lønudbetaling bliver gratis for mindre virksomheder

En ny generations lønseddel

Men den gode pris, er ikke længere det eneste, der differentierer startuppet fra konkurrenterne. I sin tid da Toke Kruse sendte sine lønsedler ud som Excel-ark, brugte han lejligheden til at give sine ansatte ris og ros. Samme funktionalitet kommer nu til Salary.

“Lønsedler er et oplagt tidspunkt at kommunikere med medarbejdere på, da det for det første tvinger lederen til at tænke over hver ansats indsats. Det tydeliggør belønning og indsats for både arbejdsgiver- og tager. Derfor vil der fremover komme et let feedback-loop mellem leder og ansat, som skal motivere og fremme produktiviteten. Nogen vil måske mene, at det er en unødig ekstra arbejdsgang, men værdien af ros selv i små doser har bestemt en effekt på os alle,” siger Toke Kruse.

Samtidig øger initiativet frekvensen af feedback i forhold til traditionelle MUS-samtaler. Netop feedback frekvens er i flere omgang blevet omtalt som nøglen til arbejdstilfredshed for den nye millennial-generation.

En anden funktion, der skal skille Salary ud fra konkurrenterne er den kommende muligheden for at sammenligne lønniveau i en given jobfunktion med andre virksomheder. Så kan man som arbejdsgiver sammenligne lønniveau på lignende stillinger i andre virksomheder. 

“Det er vigtigt, at man som leder giver den rigtige løn, men det er lige så vigtigt, at man ved, hvor på lønskalaen man ligger i forhold til andre virksomheder,” siger Toke Kruse.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.