You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Tilbage til fremtidens kontorer

@Redaktionen

I disse dage vender danskerne så småt tilbage til deres kontorer. Men vi vender ikke tilbage til det samme kontor, som vi forlod før COVID-19 sendte os hjem midlertidigt. Vi vender tilbage til kontorer der skal være remote first og så har vi fundet ud af, at vores chef rent faktisk stoler på os. 

I disse dage vender danskerne så småt tilbage til deres kontorer. Men vi vender ikke tilbage til det samme kontor, som vi forlod før COVID-19 sendte os hjem midlertidigt. Vi vender tilbage til kontorer der skal være remote first og så har vi fundet ud af, at vores chef rent faktisk stoler på os. 

Skrevet af Mik Strøyberg, co-founder og CEO i Good Monday

På daglig basis bliver vi i Good Monday bekræftet i den optimisme og det håb, som man kan fornemme i øjeblikket i det danske samfund. Kontorer åbner, medarbejdere vender tilbage under særlige forhold, og heldigvis ser vi, at udviklingen kun ser ud til at gå den rigtige vej. Men hvad betyder det overhovedet, det der med at ‘vende tilbage’?

Det er i hvert fald på ingen måde det, vi kender, vi vender tilbage til. For på meget kort tid har vi alle – uden at være bevidste om det – taget nogle enorme skridt mod det, vi ser som fremtidens kontor.

De mest tydelige forskelle er dem, der handler om sikkerhed og hygiejne. Det er de ændringer, som er de vigtigste lige nu og her, og det er ændringer, som helt afgjort er en del af fremtiden. Men sideløbende med de helt lavpraktiske, nye forholdsregler er der også en anden udvikling i fuld gang. Det er udviklingen mod en helt ny måde at forstå og bruge udtrykket ‘at gå på arbejde’.

Som alle har oplevet i løbet af den seneste halvanden måned, kan man nemlig godt gå på arbejde uden at ‘checke in’ fysisk på kontoret og vise chefen, at man faktisk er der. Man kan godt arbejde derhjemme eller i et andet land, hvis det er det, der passer en bedst. Men det kræver en omstilling fra arbejdspladserne, der skal gentænke måden at drive kontoret på. Vi skal ikke længere bare være ‘remote-friendly’ – vi skal være ‘remote-first’.

Det betyder, at alle medarbejdere i en virksomhed skal have de samme muligheder og fordele, uanset hvor de befinder sig. For det er mindst lige så vigtigt at give en god kontoroplevelse til den medarbejder, som har valgt, at det fungerer bedst at være på hjemmekontoret to dage om ugen. Og det er den slags konstellationer, der kommer til at være fuldstændig normale og acceptable i fremtiden.

Fungerer det ikke remote, så fungerer det slet ikke

I Good Monday oplever vi lige nu stor efterspørgsel på eksempelvis online yogaundervisning, og vi forventer egentlig, at den efterspørgsel kun stiger – også når endnu flere folk er tilbage på kontorerne. For hvorfor eksludere de medarbejdere, som under krisen nu pludselig kunne være med? De skal sættes først, for så kan alle være med.
Det samme skal være tilfældet, når der åbnes en øl eller mixes drinks på kontoret i København – så skåler man virtuelt med de tre i London og de otte, der har valgt at bruge dagen på hjemmekontoret.

Ovenstående er eksempler på ting, som er forholdsvis lige til at eksekvere på – ikke mindst på grund af den tvungne, digitale træning, vi alle gennemgår lige nu. Men hvordan kan man sørge for at gøre ting som frokost, kaffe og snacks remote-first?

Det er nogle af de udfordringer, som vi lige nu arbejder hårdt på at finde de bedste løsninger på. Selvfølgelig skal alle medarbejdere nyde godt af den slags perks, og hvis det i fremtiden ikke fungerer remote, fungerer det slet ikke overhovedet.

Vores chef stoler rent faktisk på os

‘Remote-first’ kan virke lidt vildt og for nogen måske endda en anelse unødvendigt, for er kulturen på kontoret og de sociale relationer med kollegaerne ikke noget af det vigtigste overhovedet? Jo, det er det i høj grad, og det er vi på ingen måde ude på at udfordre. Tværtimod. Noget af det, som folk (inklusiv os selv) har glædet sig allermest til eller stadig glæder sig til lige nu, er netop at komme tilbage og se alle kollegaerne igen. At kunne sparre med hinanden og grine med hinanden.

Følelsen af genforening er ganske enkelt fantastisk, men vi har også fundet ud af, at det ikke er nødvendigt at være sammen hver eneste dag. Faktisk har vi fundet ud af, at det ofte kan være meget fedt at arbejde hjemme. Vi har fundet ud af, at vores chef rent faktisk stoler på os, selvom vedkommende ikke kan ‘holde øje med’, hvorvidt man er mødt ind klokken 09.00 eller ej. Krisen har taget den interne tillid i de danske organisationer til et nyt og hidtil uset niveau.

Når man pludselig har muligheden for fysisk at befinde sig der, hvor det på dagen giver mening, opstår der nogle helt nye muligheder for at balancere sit arbejde og sit privatliv. Balancen sker mere naturligt og næsten af sig selv. Ja, den famøse work-life balance bliver i stedet til en life balance, hvor alt i højere grad spiller sammen. Det er sådan, det bør være, og det er den retning, vi håber og tror på at se.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY