You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Til efteråret kan du få en kandidatgrad i tech-iværksætteri og dit eget startup på DTU

En ny praksisnær kandidatuddannelse på DTU skal træne de studerende i tech-iværksætteri. Går alt vel, har de studerende både en kandidatgrad og et startup, når de er færdige med uddannelsen.

En ny praksisnær kandidatuddannelse på DTU skal træne de studerende i tech-iværksætteri. Går alt vel, har de studerende både en kandidatgrad og et startup, når de er færdige med uddannelsen.

30 kandidatstuderende starter til efteråret på en ny uddannelse på DTU. En uddannelse hvor alle, der i forvejen har en bachelorgrad, kan lære at blive tech-iværksættere. Og forhåbentlig ender de ud med både en kandidatgrad og deres eget startup efter to år på uddannelsen.

De studerende kommer nemlig til at høre hjemme i innovationsmiljøet DTU Skylab, og de vil ikke bare komme til at side foran computeren, men også deltage i arrangementer som High Tech Summit og Tech BBQ.

“De studerende kan forvente at opleve et miljø, hvor de bliver udfordret og måske mister kontrollen. Vi vil gerne have dem ud i situationer, hvor de undrer sig over, hvad der sker. Det er her, læringen sker. Men vi står selvfølgelig altid klar til at gribe dem, hvis det skulle blive nødvendigt,” siger Carina Lomberg, der er studieleder og lektor på DTU Entreprenørskab.

Uddannelsen kombinerer rigtige startup-idéer og -teknologier med kurser i entreprenørskab, etik, personlig udvikling og bæredygtighed. De tværfaglige hold bliver vejledt af iværksættere, startup-coaches og undervisere med ekspertise og erfaring inden for entreprenørskab.

Iværksættere fra alle baggrunde

Uddannelsen adskiller sig fra andre ved at være åben for bachelorer med forskellige baggrunde – fra ingeniørvidenskab og business til humaniora og samfundsvidenskab – ligesom der er plads til kandidatstuderende, der allerede har været ude i erhvervslivet. Det er nemlig vigtigt, at den nye uddannelsen får en masse forskellige studerende ind.

”Tanken er at uddanne kandidater, der har en holistisk forståelse af design, kunder og etik, og som kan være en kæmpe drivkraft i at omsætte teknologi, så den skaber værdi i samfundet og virksomhederne,” siger Carina Lomberg, og fortsætter:

”Derfor optager vi alle slags bachelorer uanset baggrund. Det er vigtigt, at ingeniørerne arbejder fremadrettet med teknologierne. Men det er lige så vigtigt, at nogen forstår teknologierne, deres implikationer og relation til mennesker. Vi er nødt til at have det her match af mennesker, for at teknologien virkelig kan komme ud i samfundet og gøre gavn.”

Uddannelsen fører til titlen cand. tech i teknologisk entreprenørskab, og målet er at skabe flere levedygtige startups. Bliver kandidaterne ikke selv iværksættere, er forventningen, at de bliver intraprenører, innovation managere, forretningsudviklere eller managere i store virksomheder.

Ansøgningsfristen er 1. marts med studiestart i september.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY