Ti globale tech-startups klar til at accelerere byudviklingen i Danmark
Ti globale tech-startups klar til at accelerere byudviklingen i Danmark

Ti danske og internationale startups er nu udvalgt til det danske innovations- og acceleratorprogram Urbantech, som skal gøre byer mere bæredygtige og styrke Danmarks position på området.

Ti danske og internationale startups er nu udvalgt til det danske innovations- og acceleratorprogram Urbantech, som skal gøre byer mere bæredygtige og styrke Danmarks position på området.

Fra energiproducerende vinduer til geotekniske analysesystemer. Ideerne spænder vidt
blandt de ti startups, der er udvalgt til det nye innovations- og acceleratorprogram Urbantech, som COWI, EWII, VKR Holding/VELUX og Realdania står bag.

”Jeg glæder mig til at se hvilke resultater, der kommer ud af denne første fase af Urbantech-programmet. Målet er, at de løsninger, de ti startups får hjælp til at udvikle, i sidste ende skal være til gavn for byer i Danmark og resten af verden, men også at danske virksomheder i byggebranchen får ny inspiration”, siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.

De 10 virksomheder er udvalgt efter en tre måneders ansøgningsperiode, og 400 danske og internationale startups har ansøgt. Og en lang række internationale startups er blevet optaget i programmet, som har fokus påat udvikle tech-baserede løsninger til bæredygtigt byggeri og byudvikling.

”Et ambitiøst iværksætterprogram kan tiltrække talenter til Danmark, og det er et skridt i den rigtige retning i forhold til at få opbygget et dansk økosystem med fokus på intelligente
byløsninger. I programmet faciliteres mødet mellem aktører i sektoren, og når virksomheder, vidensinstitutioner og myndigheder samarbejder, så kan det føre til gode resultater for alle parter. Målet er at skabe et konkurrencedygtigt UrbanTech-miljø i Danmark,” siger Thomas Hofman-Bang, Adm. direktør i Industriens Fond, som også peger på, at Danmark allerede står stærkt grundet gode erfaringer inden for design, velfærd, cleantech, datahåndtering og infrastruktur.

Programmet skal understøtte dansk styrkeposition

Under programmet får de udvalgte startups mulighed for at samarbejde med en række store, danske virksomheder, der hver især er førende på deres felt. Det skal over de næste tre år gøre byggeri mere effektivt, bygninger og energisystemer mere fleksible, offentlige byrum mere multifunktionelle, eller byer mere CO2-besparende. Det hele koblet med den danske tradition for at sætte brugerne og borgerne i centrum og alt sammen gennem digitale løsninger.

”Hver uge flytter mere end tre millioner mennesker ind til de store byer verden over. Det skaber store udfordringer og behov for nye innovative løsninger. Med deltagelse i Urbantech vil vi gerne være med til at støtte op om udviklingen af nye bæredygtige, digitale løsninger og samtidigt blive inspireret af de udviklingsmiljøer som findes omkring startup virksomheder,” siger Lars-Peter Søbye, CEO i COWI.

Det skal alt sammen understøtte den endnu større ambition med Urbantech; at forstærke Danmarks internationale position som frontløber i at skabe bæredygtige byer gennem et stærkt økosystem.

Urbantech er udover virksomhedspartnerne også støttet af den filantropiske forening
Realdania og Industriens Fond. Urbantech drives af Rainmaking i samarbejde med
BLOXHUB, Dansk Design Center, Dansk Arkitektur Center og Amazon Web Services.

De ti udvalgte startups i 2019

De 10 startups flytter ind hos BLOXHUB til program start 19. August.

NEXT Energy Technologies (US)
NEXTs banebrydende solenergiteknologi omdanner vinduer til energiproducerende enheder med skarpt fokus på æstetik og ydeevne.

AIRBOXLAB (LU)
AIRBOXLAB har skabt Foobot der måler indendørs luftkvalitet 24 timer i døgnet, og derved opnår bedre indeklima ved brug af ventilation og filtrering.

SAALG Geomechanics (ES)
En softwareløsning der bruger systemisk analyse, ‘cloud computing’ og ‘machine learning’ algoritmer til at minimere geotekniske usikkerheder.

Anyware Solutions (DK)
Anyware Solutions har designet en Smart Adapter der blandt andet måler indeklima og energieffektivitet, og giver adgang til ’Smart Living’ services i private hjem.

Moeco (DE)
Moeco er en blockchain-drevet platform designet til at understøtte Internet-of-Things-netværk og services. Moeco crowdsourcer infrastrukturen og gør derved systemet markant billigere i drift end konkurrerende løsninger.

Catenda (NO)
Den næste generation af cloud-baseret samarbejdsplatforme, hvor konstruktionsinformation bliver visualiseret. Bimsync fra Catenda sparer virksomheder tid og penge, og sikrer fokus på miljøet.

PurCity (DK)
PurCity har udviklet et selvrensende og effektivt luftrensningssystem, der nemt kan integreres i nye eller eksisterende bygninger, og omdanne dem til store luftrensningssystemer.

RYSTA (DE)
RYSTA leverer bæredygtig beskyttelse af ejendomme gennem en modulær IOT-overvågningsløsning. Løsningen reducerer omkostninger og øger energieffektiviteten.

Powerfox (DE)
Powerfox er en skalerbar platform der giver adgang til energiforbrugsdata. Platformen åbner op for en online markedsplads med datadrevne energiservices.

Orxagrid (UK)
OrxaGrid leverer smarte løsninger til energiinfrastrukturen ved at eftermontere IoT-sensorenheder på netværkspunkter, og derved analysere og forudsige effektivitetsforbedringer.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.