Teknologien i dit hjem – sådan ser fremtidens bolig ud
Teknologien i dit hjem – sådan ser fremtidens bolig ud
@Redaktionen

Teknologien vinder frem. Det har den gjort siden midten af 90’erne, og der er ingen udsigt til at det får sin ende lige foreløbigt. Tværtimod ser teknologien ud til at finde endnu flere veje ind i vores hverdag, hvad enten det er på arbejde, når vi er på farten eller når vi er hjemme. Det er teknologien, der gør os i stand til at logge på netbank, give os forslag til hvad vi skal spise til aftensmad eller finde et nyt sted at bo. Find et hus til leje eller find din næste feriedestination på nettet. Pointen er, at teknologien i fremtiden også kommer til at spille en afgørende rolle for vores liv, og derfor har vi i denne artikel fundet tre teknologier, der bliver stærkt udbredt i boligerne, i det nye årti. Vi kigger først på, hvordan de store tech-giganters robotter kommer til at fungere som moderne butlere, der kan hjælpe med alt du kan komme i tanke om. Dernæst ser vi på udviklingen af den kunstige intelligens, og hvordan den kan implementeres i fremtidens boliger – og om vi har brug for denne radikale nye teknologi. Sidst, men ikke mindst fortæller vi om, hvordan det i fremtiden bliver muligt at styre hele hverdagen med sin smartphone. Alt fra at lave kaffe til at lede efter et værktøj til at finde en ny seng kan nemlig snart tilgås via telefonen – og det er altsammen bundet op på tech-revolutionen, der byder 5G og kunstig intelligens indenfor døren. 

Alexa, Siri og Cortana er kommet for at blive

De er efterhånden begyndt at være godt integreret i de amerikanske hjem. Disse “hjemmerobotter”, der kan alt fra at give svar på spørgsmål til at finde musik. Amazons Alexa, Apples Siri og Microsofts Cortana bliver dog kun endnu klogere herfra, og kommer til at fungere som en moderne tjener for den der ejer disse systemer. Vi kommer nemlig ikke uden om, at disse robotter kommer til at spille en afgørende rolle i fremtidens bolig og deres design. Her vil du i fremtiden formentlig blive vækket af Siri, hvorefter du kan sige til Alexa, at systemet skal gøre kaffen klar. Disse robotter kommer til at kontrollere og assistere vores hverdag i langt højere grad, end de gør nu, og det kun et spørgsmål om tid før de findes i alle moderne boliger. 

AI bliver en mere integreret del af boligen

Et andet element, der også bliver mere udbredt i fremtidens boliger er brugen af kunstig intelligens – den såkaldte AI-teknologi. Den kunstige intelligens kommer blandt andet til at fortælle dig, hvornår du får mest ud af din søvn eller hvilke produkter du har i køleskabet, når du er ude for at handle ind. Den kunstige intelligens kommer til at tracke din hjerterytme og fortæller din læge, hvis der er noget galt med din sundhed. Alt i alt kommer vi ikke uden om, at kunstig intelligens kommer til at spille en afgørende rolle – det hele kan formentlig styres fra din smartphone, der allerede kan fortælle dig mange oplysninger, men i fremtiden bliver udstyret med endnu bedre teknologi.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.