Bag Tame står fire serieiværksættere fra Danmark, Litauen og Bosnien: Jasenko Hadzic (CEO), Deividas Jackus (CIO), Mickey Switzer (CPO) og Niels Schmidt (CTO).
Tame lancerer alt-i-et værktøj til eventplanlægning med et brag
Tame lancerer alt-i-et værktøj til eventplanlægning med et brag

Efter to år under radaren lancerer Tame nu sit planlægningsværktøj for moderne eventmanagere til offentligheden. Og den snigende lancering har vist sig at være en succes.

Efter to år under radaren lancerer Tame nu sit planlægningsværktøj for moderne eventmanagere til offentligheden. Og den snigende lancering har vist sig at være en succes.

Der bliver holdt events og konferencer som aldrig før, men værktøjerne som bruges til at planlægge arrangementerne er ikke fulgt med og snakker ikke sammen.

“Efter selv at have arrangeret mere end 30 store konferencer og events, var vi trætte af alt den kaos eventplanlægning involverer,” forklarer Jasenko Hadzic.

Derfor startede han i april 2016 startuppet Tame sammen med sine tre medstiftere, som skulle gøre det nemmere at være eventmanager.

”Efter at have scannet igennem 1000 forskellige event-tools og have interviewet 200 event managers fra hele verden fandt vi ud af, at 90 procent stadig bruger en kombination af regneark, post-its og 4-6 forskellige tools til at planlægge deres events. Derfor besluttede vi os for at starte Tame,” siger han.

Efter proof-of-concept, en investering på 550.000 dollars fra fem business angels, to års udvikling og etableringen af et team på 12 fuldtidsansatte fordelt i København og Pakistan, kan Tame nu endelig løfte sløret for løsningen: Alt-i-en værktøjet Tame.

https://vimeo.com/263316207

Fra hårdt spændte støvler til ”Minimum Loveable Product”

Da Tame blev skudt i gang for to år siden kørte stifterne i seks måneder helt og aldeles bootstrapped: De havde ingen penge, de arbejdede fra cafeer og universitet og hustlede sig til gratis mad og kaffe, mens de brændte igennem opsparingen. Men de fik valideret, at hele eventbranchen havde selvsamme problem, og landede en investering på 550.000 dollars.

Det oplagte næste skridt ville være at sende en simpel version af produktet på gaden – et Minimum Viable Product – og begynde at sælge og få brugere. Men i stedet valgte Tame at gå en anden vej: De lukkede 200 eventmagere ind, og brugte deres feedback til at udvikle og finpudse produktet, indtil det var klar til offentliggørelse.

”Vi er nu nået frem til vores sjette version af Tame og vores nuværende lancering tillader eventmanagere fra hele verden at signe op selv og komme i gang med at planlægge deres events Vi har bevidst valgt at bygge og lancere det vi kalder en MLP – Minimum Loveable Product – så vi kunne overraske alle og præsentere et velsmurt produkt. Og det har så sandeligt virket,” siger Mickey Switzer Schubert-Suell, CPO i Tame.

Launch til 70 lande

Der skulle gå to år, hvor Tame itererede deres produkt under radaren, før de for nyligt lancerede deres ”Minimum Loveable Product” til offentligheden. Men strategien har givet pote:

Læs også: Event-startup går på børsen for at realisere globale planer

“I forhold til vores launch er vi kommet godt fra start. Vi rangerede som det tredje mest upvotede produkt på ProductHunt den første dag, og på under 48 timer var vi allerede i over 50 lande. I øjeblikket er det blevet til over 70 lande, og vi forventer at nå 100 lande inden slutningen af maj,” siger Mickey Switzer Schubert-Suell, CPO i Tame.

One stop shop for eventplanlægning

Tame er bygget som et moderne alt-i-et planlægningsværktøj, som moderne eventplanlæggere kan bruge fra den indledende planlægning, på selve dagen og den efterfølgende opsamling.

“Udfordringen er, at events er unikke med alt der skal gøres både før, under og efterfølgende, og der var ikke noget værktøj, der kunne understøtte hele den proces. Tame er bygget til at være et planlægningsværktøj, hvor hele organisationen kan samarbejde om at planlægge og strømline alle deres events fra start til slut,” forklarer Jasenko Hadzic.

Læs også: Dansk Eventtech-startup lander aftaler i Afrika, Kina og Dubai

Det betyder, at værktøjet både kan sende beskeder, samle filer og noter, opsætte programmet, kommunikere med interne og eksterne leverandører samt sælge og håndtere billetter – alt sammen i ét og samme værktøj, som er fintunet til eventmanagere.

“Med Tame får man et 360-graders real-time overblik over alle ens events. Vi har gjort det til vores mission at skabe en ny standard for event planning. Event-teams er nødt til at køre planlægningen glat, og de har ikke råd til at lave fejl. Det ved vi, så vi har gjort det til vores mission at klæde dem på bedst muligt og lade dem komme i gang meget hurtigt,” siger han.

Tame er gratis at bruge, så længe man ikke tager betaling fra deltagere. Hvis man vælger at tage betaling fra deltagere igennem Tames system, tager startuppet et fast gebyr på 6 kr per billet. Tames freemium model og billetgebyr er uafhængigt af antal team-medlemmer og antal events. Man kan bruge tame til ligeså mange events man vil, da værktøjet er bygget til at understøtte et moderne workflow.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.