Tames ny CRO: “SaaS er som online gaming”
Tames ny CRO: “SaaS er som online gaming”

Eventplatformen Tame ansætter Jonas Gundersen, der vil udfolde startuppets potentiale ved at trække på hans erfaring fra online gaming og andre startups. To verdener, der har flere fællestræk end man skulle tro ifølge den nye CRO. 

I en verden, hvor startups synes at være i konstant talentunderskud, er det nødvendigt at lede efter talenter andre steder end blandt studerende fra landets universiteter.

Jonas Gundersens ansættelse, som Chief Revenue Officer ved Tame, er et eksempel på at fremtidens ansatte ikke altid tager ensrettede akademiske vej ind i digiland, men nogle gange kommer af snoede stier.

Læs mere: Tame lancerer alt-i-et værktøj til eventplanlægning med et brag

“Software-as-a-service er et stort itereringsgrind”

Afstanden fra professionel poker- og counterstrikespiller til en ledende rolle ved Jasenko Hadzics lovende event management startup, Tame, kan synes lang. Men Jonas Gundersen, hvis højeste uddannelse er en 10. Klasse, ser store lighedstræk mellem software-as-a-service-startups og online gaming.

“Salg og computerspil kan på overfladen synes som modpoler, men det der binder dem sammen er den menneskelige analyse. Da jeg spillede Counterstrike, analyserede vi altid modstanderholdet før vi startede spillet, og undervejs justerede vi vores strategi. Det handler om at forstå, hvilke beslutninger modstanderen vil træffe før de gør det,” siger Jonas Gundersen og uddyber:

“Sådan er det også med SaaS-startups til en vis grad. Der er en playbook man følger: go-to-market-strategier, product-market-fit osv. På den måde er Saas er et stort itereringsgrind. Man forsøger strategier, evaluerer og gentager eller laver ændrer sin tilgang.”

Jonas Gundersen har haft en finger med i Graduateland og Famlys vækst, hvor han begge steder har spillet ledende og kommercielle roller. Undervejs har han stiftet og lukket sit eget startup, Aftercloud. Alt sammen gav vigtig ballast med i iværksætterrygsækken.

“Det jeg har lært ved min tid ved andre startups, er at jeg er allerbedst, når der skal skaleres. Den tidlige produktudvikling er ikke lige mig. Det var også den rolle jeg havde ved både Graduateland og Famly, som begge voksede eksplosivt i den tid, jeg var der. Det er det jeg vil være med til at gøre for Tame,” siger Jonas Gundersen.

Tame har globalt publikum og unicorn-drømme

Markedet for event-management-software er stort allerede, men det anslås at det vil vokse med 11,6 procent årligt frem til 2022, hvor det globale marked vil nå en værdi på $11,06 milliarder. Derfor er vækstpotentialet også til at tage og føle på for Tame. Jonas Gundersen tror på, at det hold Jasenko Hadzic har samlet kan nå uanede højder.

“Tame består af et vildt godt team, som er unge, kreative og dygtige. De har bygget et vildt godt produkt, som de er klar til at kommercialisere, det er det som jeg skal være med til. Jeg tror på at vi kan blive rigtig store, helt op til unicorn-ligaen. Eventområdet er i vild udvikling,” konstaterer Jonas Gundersen entusiastisk og uddyber:

“Der er en masse fremtidige muligheder for os. En ting er at vi kan sælge vores produkt til Nike, Google og store brands, hvis de har brug for event management. Men tænk på, hvor mange andre stakeholders, der er ved et event. Der er stadholdere, sponsorerer og så videre. ydermere så er vi globale fra start af. Event management har forskellige udtryk verden over, men projektstyringen er basalt set, den samme.”

Jonas Gundersens første opgaver for Tame bliver at lægge en go-to-market plan, prissætning og onboarde en række kunder, som samlet skal bringe startuppet tættere på en serie A-runde.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.