You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

SubReaders oplæsning af undertekster for ordblinde løb med sejren ved National Startup Competition

Fra venstre: Anders Holm, CEO i Hempel Fonden, Morten Ugelvig Andersen, CEO i Venture Cup, Anders Thuesen og Alexander Jensen fra SubReader. Foto: Keyvan Bamdej, Program Manager, Venture Cup.

En løsning, der læser undertekster højt for ordblinde og svagtseende direkte på deres telefon, sikrede SubReader en førsteplads ved universiteternes iværksætterkonkurrence.

En løsning, der læser undertekster højt for ordblinde og svagtseende direkte på deres telefon, sikrede SubReader en førsteplads ved universiteternes iværksætterkonkurrence.

Stemningen var intens, da elektronistaen Christiane Vejlø styrede slagets gang, ved årets National Startup Competition. Her dystede fire startups – som var udvalgt blandt hundreder fra de danske universiteter – om sejren og de 100.000 kroner ved at live-pitche deres ide foran et publikum.

Dommerpanelet bestod af Louise Ferslev fra MyMonii, Sissel Hansen fra Startup Guide og Jeppe Rindom fra Pleo. Og sejren endte hos de to skolekammerater Alexander og Anders fra CBS og DTU, som med startuppet SubReader har udviklet en løsning, som læser undertekster op for ordblinde og svagtseende, når de er i skole, sidder foran TV-skærmen eller er i biografen.

“Ideen opstod, fordi min lillebror er ordblind, og det betød, at hver gang vi hyggede med en film, skulle min mor læse underteksterne op. Det var ret irriterende, og derfor udviklede jeg – sammen med Anders – en løsning på problemet,” siger Alexander Gram Jensen fra SubReader.

Med førstepladsen i universiteternes iværksætterkonkurrence National Startup Competition følger 100.000 kr og en finaleplads ved VM for iværksætteri i Kina senere på året.

Ikke første sejr

Sejren er ikke den første for SubReader, for allerede i 2016 vandt virksomheden DM i Entreprenørskab for elever på en ungdomsuddannelse. Siden da er teamet vokset til otte personer, appen bliver brugt mere end 200 timer om dagen, understøtter flere end 30 sprog og virksomheden står over for en ekspansion til de andre nordiske lande.

“Præmiepengene skal uden tvivl bruges til at skalere til Norge og Sverige, og selve det at vinde konkurrencen giver os – og hele holdet – et kæmpe motivationsboost. Det er fedt at komme ud og fortælle om sit produkt og så få den anerkendelse,” lød det fra Alexander umiddelbart efter annonceringen.

Flere end 16.000 studerende har gennem årenes løb været gennem Venture Cups programmer, der i år kan fejre 20 års jubilæum.

Foto Keyvan Bamdej Program Manager Venture Cup

Resultat: National Startup Competition

Vinder: SubReader, DTU/CBS (100.000 kroner)

2. plads: WeConsider, AAU (25.000 kroner)

3. og 4. plads: Climaider (ITU/RUC/CBS) og Healper (CBS/DTU/KU)

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY