Jacob Wandt (stifter af E-conomic), Marianne Hyltoft (stifter af Flextribe) og Peter Mægbæk (stifter af Plenti).
Stiftere af Plenti og E-conomic investerer i matchmaking-platform for it-konsulenter
Stiftere af Plenti og E-conomic investerer i matchmaking-platform for it-konsulenter

Plenti-stifter Peter Mægbæk og e-conomic-stifter Jacob Wandt har skudt penge i startuppet Flextribe, der med sin platform vil matche it,- tech- og management konsulenter med virksomhedernes specifikke projektbehov.

Plenti-stifter Peter Mægbæk og e-conomic-stifter Jacob Wandt har skudt penge i startuppet Flextribe, der med sin platform vil matche it,- tech- og management konsulenter med virksomhedernes specifikke projektbehov.

Arbejdsmarkedet er i hastig forandring, og virksomhedernes behov for fleksibel arbejdskraft er stigende. Det har fået en lang række digitale freelance-platforme til at blomstre frem det seneste årti, og et af de nyeste skud på stammen er Flextribe, som lover at gøre tingene lidt anderledes.

Flextribe bevæger sig primært i den høje ende af it-, digital- og managementkonsulent markedet, og platformen kræver mindst syv års erfaring og en række specifikke kompetencer hos de tilknyttede konsulenter. Og den tilgang har siden lanceringen i maj sikret startuppet aftaler med 50 større virksomheder som eksempelvis PFA og Egmont Publishing.

“Vores model er anderledes end de amerikanske digitale platforme som Upwork og Freelancer, fordi vores freelancere er pre-screened, og det er vores algoritmer, der finder de rigtige match, så virksomhederne ikke skal se igennem hundreder af profiler. Men vi er samtidig mere gennemsigtige og digitale end de store danske konsulent- og brokerhuse. Derfor er vores pris også 30-40 procent under standarden i markedet,” siger Marianne Hyltoft, co-founder af Flextribe.

Læs også: Mental sundhed i startups: “En syg høne lægger ikke guldæg”

Med de flotte resultater mener Jacob Wandt, stifter af E-conomic, at Flextribe rammer lige ned i en tendens, og han har derfor købt 10 procent af virksomheden, mens Peter Mægbæk, medstifter af Plenti, har købt 5 procent.

“Vi kan jo allerede se tendensen i USA og Asien, hvor mere end 40 procent af arbejdsstyrken er løse ansættelser og på projektbasis. Konkurrencen om at fastholde og tiltrække de dygtigste, eksterne it,- tech,- og management talenter bliver endnu hårdere i fremtiden, og her er det essentielt for virksomhederne, at de har den gennemsigtighed og planlægningshorisont, som Flextribe kan tilbyde dem,” siger Jacob Wandt.

Vil understøtte fremtidens konsulent-marked

Medstifter Marianne Hyltoft kender indgående konsulentmarkedet, for hun har både arbejdet i konsulenthusene Qvartz og PA Consulting Group i London samt som freelancekonsulent i Dubai og London i fire år.

“Ideen opstod i mine år som freelancer og management konsulent. Her undrede det mig, der ikke var en digital matchmaking platform, der var gennemsigtig og uden dyre mellemled. En platform, hvor virksomhederne kunne se mine specifikke kompetencer, og finde ud af, hvornår jeg var ledig og klar til nye opgaver, så de derved kunne planlægge bedre og sammensætte det optimale team på tværs af kompetenceområder,” siger Marianne Hyltoft.

Læs også: Claus Meyer bliver medejer af dansk freelancer-platform

Hun mener nemlig, at virksomhederne bruger for mange ressourcer på at skaffe de rigtige konsulenter på det rigtige tidspunkt i dag. Og det problem vil hun løse med Flextribe.

“Vores vision er at være mere end en markedsplads og broker – vi vil hjælpe med hele processen omkring organisationens fleksible arbejdstyrke, sammensætte de rigtige projekt-teams, og på den anden side vil vi gøre det lettere for tech- og management folk at tage springet som freelance konsulent,” siger hun.

Ekspansion om hjørnet

Med en månedlig vækst i øjeblikket på 33 procent forventer Marianne Hyltoft allerede i løbet af et par år at have mellem 2500-3000 profiler tilknyttet på platformen. Derfor bliver en af de nye investorers opgaver også, at gøre Flextribe klar til udlandet.

”Med Jacob Wandt og Peter Mægbæks erfaringer og kompetencer ombord, har vi nu det optimale setup i forhold til at vi nu skal eksekvere på en effektiv go-to-market strategi. Først i Danmark, men meget hurtigt begynder vi at kigge på de lande omkring os, der ligner det danske arbejdsmarked mest, bl.a. Skandinavien, Holland, Tyskland og UK,” siger Marianne Hyltoft.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.