Statsministeren ved teknologiens folkemøde: Vi når kun verdensmålene med teknologi
Statsministeren ved teknologiens folkemøde: Vi når kun verdensmålene med teknologi

En kinesisk superforsker, en dansk statsminister og teknologien som værktøj var sat på dagsordenen, da anden version af High Tech Summit løb af stablen.
Forskere, startups og repræsentanter fra danske industrigiganter lyttede intenst til åbningstalen ved dette års High Tech Summit. Lars Løkke Rasmussen leverede linjerne, der forklarede årsagen til, hvorfor mere end 4.000 mennesker besøger DTUs anden iteration af det højteknologiske folkemøde.
“Det er ikke længere nok at tale. Vi er nødt til at arbejde hen mod FNs verdensmål og et mere bæredygtigt samfund i dag, og det er kun teknologi, der kan bringe os derhen,” siger Lars Løkke Rasmussen.
Men de enorme muligheder som kunstig intelligens, robotteknologi og digitalisering rummer er et tveægget sværd. På den ene side er det svært at være fremtidspessimist, men den teknologiske fascination kan tryllebinde os i en sådan grad at vi ikke får oversat potentiale til virkelighed.

Fra kinesisk super-forsker til endebrugerne

Målet med dette års High Tech Summit er da også at lade nogle af de dygtigste forskere fortælle om deres seneste projekter, men det er ikke nok at deltagerne bliver fascinerede af den nye teknologi. Der skal fokuseres på, hvordan teknologien kan anvendes som et værktøj. Det mener Bjarke Bak Christensen, projektdirektør for High Tech Summit og institutdirektør for DTU Bioengineering.
“Årets High Tech Summit er et seriøst forsøg på at bringe de nyeste teknologier i spil. Vi vil fremvise deres individuelle styrker, men også hvordan de kan implementeres i sektorer lige fra energi til biotech. For at fremhæve hvordan de bedst kan anvendes. Målet er at skabe en platform, hvor dem der producerer og forsker i teknologi kan møde endebrugerne,” siger Bjarke Bak Christensen.

Engagementet fra tilhørerne var stort, da det blev diskuteret, hvorvidt forretningsmodel og bæredygtighed kan finde fælles fodslag.

Enhver større provinsby landet over har efterhånden et tech-event eller festival, men den afgørende forskel på dem og High Tech Summit er den tætte tilknytning til forskermiljøet på DTU.
”Forskning er en væsentlig del af eventet. Der bliver i nærheden af 40 events, hvor man taler går i dybden med forskning og tager udgangspunkt i de nyeste resultater og ud fra hvordan forskning anvendes i industrien,” siger Bjarke Bak Christensen.
Blandt andet kommer den kinesiske topforsker Jun Wang, stifter og direktør for iCarbonX, der er for biotech, hvad Mark Zuckerberg er for de sociale medier.

Business model og bæredygtighed mødes på teknologiens folkemøde

Et helt centralt emne i statsministerens åbningstale var FNs verdensmål. De 17 mål udgør meget mere end oplagte CSR-muligheder. Miljøhensyn- og omtanke kan nemlig aflæses på bundlinjen. Til sammen udgør de en business case på 13$ billioner. Konvergensen mellem kroner, øre, bæredygtighed og teknologi er da også i centrum i High Tech Summits program.
”Digitalisering er selvfølgelig en væsentlig spiller, når det kommer til at løse nogle af alle de bæredygtighedsudfordringer, vi står overfor – og det er vigtigt at vi også taler om de store muligheder som digitaliseringen kan bidrage med til løse disse udfordringer,” siger Bjarke Bak Christensen og fortsætter:
”Man skal se det lidt som folkemødet på Bornholm – bare for teknologi. High Tech Summit er et overflødighedshorn af aktiviteter og events man kan deltage i, og programmet er ekstremt bredt. Så hvis man har en interesse i teknik og digitalisering, så kan man finde noget, man synes er spændende her,” siger Bjarke Bak Christensen.
Arrangørerne forventer 4000 besøgende og 700 virksomheder og 250 startups er repræsenteret på High Tech Summit. Over festivalens to dage vil der være syv key notes, 50 konferencespor og workshop, 200 tech- og business talks og 70 udstillere på messen.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.