Teamway stifterne Kristian Konsted og Søren Nørgaard.
Startuppet Teamway har fået millioninvestering til at udbrede freelancere on demand
Startuppet Teamway har fået millioninvestering til at udbrede freelancere on demand

Det bare seks måneder gamle startup Teamway har landet en millioninvestering til at understøtte transformationen af virksomheders arbejdsstyrke, så de kan tænde og slukke for remote teams med et enkelt klik.

Det bare seks måneder gamle startup Teamway har landet en millioninvestering til at understøtte transformationen af virksomheders arbejdsstyrke, så de kan tænde og slukke for remote teams med et enkelt klik.

Teamway er sat i verden for at hjælpe virksomheder i fremtidens arbejdsmarked, hvor fleksibilitet er et nøgleord. Et nøgleord som kun er blevet forstærket af corona-epidemien.

I praksis gør startuppet det nemt at hyre freelancer-teams ind til udvikling, så det bliver langt hurtigere at skrue op og ned for arbejdsstyrken.

”Idag er freelancere typisk tilknyttet et meget defineret, lukket projekt, som skal laves fra A-Z. Men vores model giver også mulighed for, at freelancere kan løse virksomheders løbende udviklingsopgaver – som nogle gange intensiveres og andre gange kører på lavere blus,” forklarerede Kristian Kongsted, stifter og CTO af Teamway, da startuppet var ‘Ugens Startup‘ hos TechSavvy.media tilbage i juni.

Læs også: Ugens Startup: Teamway sælger udviklerteams på abonnement

Og nu har Teamway landet en investering på 2,75 mio. kroner fra fra Bumble Ventures, Vækstfonden og den private investor Jakob Østergaard som skal sætte endnu mere fart på udviklingen af deres globale platform for elastiske teams.

Silicon Valley og Corona pandemien gav inspiration

Den anden medstifter Søren Nørgaard har arbejdet i Silicon Valley i flere år, hvor han bemærkede nye remote-arbejdsformer, mens Kristian Kongsted som chefudvikler i Danske Bank havde set problemerne med at tiltrække og fastholde IT-talenter. Og da pandemien for alvor forstærkede virksomheders behov for fleksibilitet, stod det klart for de to iværksættere, at tiden for at starte Teamway var kommet.

“Vi hjælper allerede virksomheder, som eksempelvis Ikea og Verisure med at omstille sig til den nye virkelighed ved at give dem adgang til freelance IT teams – skræddersyet med de bedste talenter i verden. Vores service er etableret fra start i et 100 procent remote setup med en elastisk model, der giver vores kunder en helt ny fleksibilitet”, siger Søren Nørgaard.

Fra statisk til elastisk

Teamways elastiske model sikrer, at freelance-teamet altid har den rette størrelse og det rette talent på det rette tidspunkt. Netop den elasticitet bliver afgørende for fremtidens succesfulde virksomheder, spår Carsten Salling, Investment Manager hos Bumble Ventures, som netop har investeret i startuppet.

“Talenterne vælger i højere og højere grad at blive freelancere og forventer at kunne arbejde remote. For de virksomheder, som omfavner den nye virkelighed, repræsenterer det en enorm mulighed for at skabe mere elastiske organisationer. Vi tror på at Teamway kan blive drivkraften af den transformation,” siger han.

Muligheden for at tilknytte freelance arbejdskraft er ikke ny, men Teamways model er ny og kommer på det helt rigtige tidspunkt, mener Simon Frederik Øelund, Investment Manager hos Vækstfonden:

“Teamway er vokset ud af coronakrisen. De har oplevet, hvordan hele verden skulle omstille sig virtuelt fra den ene dag til den anden, og de har grebet den dagsorden. Det er fantastisk at se, hvordan der ud af krisen også kan blomstre nye muligheder, der kan udfordre den gængse opfattelse. Det har Teamway gjort ift. måden, vi rekrutterer talent samt op- og nedskalerer organisationer. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi sammen med Bumle Ventures og Jakob Østergaard nu kan understøtte Teamways næste skridt på deres udviklingsrejse,” siger han.

Med millioninvesteringen bliver der nu skruet op for rekrutteringen af talenter og udviklingen af den kunstige intelligens, der sammensætter de elastiske teams. Derefter indstilles sigtekornet mod åbningen af nye internationale markeder.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.