You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Startuppet nBoard hjælper Grønland med at finde de rigtige bestyrelsesmedlemmer

@sebastian

Med hundreder af virksomheder og tusinder af bestyrelseskandidater er nBoard på få år blevet Nordens største rekrutteringsplatofrm for bestyrelser. Nu hjælper startuppet også det grønlandske selvstyres aktieselskaber med at finde de rigtige bestyrelsesmedlemmer.

Med hundreder af virksomheder og tusinder af bestyrelseskandidater er nBoard på få år blevet Nordens største rekrutteringsplatofrm for bestyrelser. Nu hjælper startuppet også det grønlandske selvstyres aktieselskaber med at finde de rigtige bestyrelsesmedlemmer.

De selvstyreejede aktieselskaber som Royal Greenland, Air Greenland og Visit Greenland har en central rolle i Grønland. Ud over at udføre væsentlige opgaver for det grønlandske samfund udgør de også omkring 60 procent af bruttonationalproduktet. Og nu skal det unge, danske startup nBoard hjælpe dem med at få en åben og transparent rekruttering til bestyrelserne.

Bestyrelsessekretariatet, som varetager Grønlands Selvstyres ejerskab af de selvstyreejede aktieselskaber, har netop lanceret en ny rekrutteringsplatform i samarbejde med nBoard.

”Vi har i dag nogle dygtige og professionelle bestyrelser i de selvstyreejede aktieselskaber. Samarbejdet har til hensigt at skabe et styrket grundlag for rekrutteringen til disse bestyrelser fremover samt sikre transparens, åbenhed og bredde i processen. Den nye tilgang sikrer netop disse ting, og vi har store forventninger til den nye platform og fremtiden for de selvstyreejede selskaber,” siger Lars Balslev, som er afdelingschef i Bestyrelsessekretariatet, Formandens Departement.

En mere åben bestyrelse

Den nye platform er netop åbnet på www.bestyrelser.gl, som kommer til at køre parralelt med nBoards egen platform. Ligesom på nBoards egen platform, hjælper startuppet også her med at udforme opslaget overfor ansøgerne såvel som at screene kandidaterne, der søger om en bestyrelsespost i de grønlandske selskaber.

Målet er det samme, som da startuppet blev stiftet i 2019: Bestyrelserne skal åbnes op. Kandidaterne skal ikke bare findes gennem de sidende medlemmers netværk men komme fra en åben ansøgningn, så en bredere skare af kandidater og kvalifikationer kommer i spil

Læs også: Ugens Startup: NBoard vil ændre bestyrelseskulturen i Danmark: ”Det skal ikke være en kaffeklub”

“Hos nBoard arbejder vi for at skabe en bestyrelseskultur 2.0, hvor alle bestyrelsesposter besættes ved hjælp af åbne søgninger. Vi kan se, at denne platformsbaserede
tilgang skaber de bedste resultater for både virksomhederne, ejerne og de potentielle kandidater,” siger Joakim Bruchmann, som er direktør for og medstifter af nBoard.

Danmark har brug for samme løsning

Samarbejdet mellem det danske startup og det grønlandske selvstyre har været undervejs siden sidste sommer. Nu hvor aftalen er på plads, håber nBoard, det også kan åbne offentlige bestyrelser i Danmark for ideen.

Når Henrik Saas-Larsen bliver bestyrelsesformand i klassilotteriet og Mogens Lykketoft formand for Energinet, mener startuppet nemlig, at det i højere grad er udtryk for, at kandidaterne findes i de eksisterende netværk, end at der foretages en åben søgning med fokus på aktionærernes – altså befolkningens – interesser.

“Vi håber jo, at vi kan få andre regeringer med, for problematikken er sådan set den samme. Hvis man vil håndhæve armslængde-princippet er det oplagt at lave en lignende aftale med den danske regering. Det burde være aktionærernes interesser, der bliver varetaget – ikke regeringens,” siger Joakim Bruchmann.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY