Startuppet CanopyLab opkøber digitalt forlag fra Peru og satser på ekspansion med udgangspunkt i Latinamerika
Startuppet CanopyLab opkøber digitalt forlag fra Peru og satser på ekspansion med udgangspunkt i Latinamerika

Det danske uddannelsesstartup CanopyLab opkøber peruviansk forlag for at sparke gang i global vækst.

Det danske uddannelsesstartup CanopyLab opkøber peruviansk forlag for at sparke gang i global vækst.

Det danske startup CanopyLab har udviklet en social og adaptiv læringsplatform, der ved brug af kunstig intelligens bruges til både opkvalificering og efteruddannelse i private virksomheder samt ved uddannelsesinstitutioner i mere end 85 forskellige lande.

Nu udvider uddannelses-startuppet gennem et opkøb af det digitale forlag ‘YoPublico’ fra Peru, der er specialiseret i digitalisering af bøger primært målrettet universiteter. Bag YoPublico stod Jørgen Balle Olesen, der tidligere har stiftet og solgt Saxo.com, og som også er investor i CanopyLab. Opkøbet sker efter seks måneders partnerskab mellem CanopyLab og YoPublico.

“Jeg er superstolt over at kunne præsentere vores opkøb af YoPublico, som er et kæmpe boost på vores rejse ud i verden. Lige nu er dansk undervisningsteknologi populær af to årsager: For det første er vores samfund bygget på værdier som samarbejde, refleksion og lighed. Dernæst er dansk teknologi, innovation og digitalisering langt fremme i forhold til mange andre lande. Med opkøbet af YoPublico får vi et solidt fodfæste på det vigtige latinamerikanske marked, og på samme tid forbereder vi virksomheden til en yderligere ekspansion globalt,” siger Sahra-Josephine Hjorth, der er adm. direktør og medstifter af CanopyLab, og som med sin Ph.D.-forskning på Aalborg Universitet har dannet grundlaget for startuppet.

Med opkøbet indtager CanopyLab for alvor det Latinamerikanske marked og bliver i stand til at supportere deres kunder på hele digitaliseringsrejsen.

Corona skubber Edtech frem

Den globale Covid-19-krise har givet anledning til massiv vækst inden for edtech-industrien, da uddannelsesinstitutioner verden over har skulle genopfinde for at understøtte fjernundervisning, online kommunikation og digitale processer.

Som en konsekvens af krisen og lukninger af skoler og universiteter besluttede CanopyLab i marts måned at donere læringsplatformen til alle uddannelsesinstitutioner verden over, hvilket har resulteret i, at mere end 2.000 uddannelsesinstitutioner står på venteliste til platformen.

Derfor har Jørgen Balle Olesen, der altså har investeret i CanopyLab, også store forventninger til fremtiden på global skala.

“Jeg er meget optaget af de 17 verdensmål, som FN har udstukket. Specielt fokuserer jeg på verdensmål 4, som handler om kvalitetsuddannelse for alle. Over en årrække har jeg investeret i startups indenfor uddannelsesområdet, og én af mine første investeringer var CanopyLab, som er en platform, der netop kan demokratisere uddannelse globalt. Og for at få maksimal ‘impact’ på det latinamerikanske marked. Dermed indledes et nyt og spændende kapitel i globaliseringen af CanopyLabs platform,” siger han.

Med opkøbet har CanopyLab nu kontoret i København, Lima i Peru samt Ho Chi Minh City i Vietnam. CanopyLAB har hidtil hentet 19,5 mio. kr. fra Vækstfonden samt private investorer. Efter opkøbet får virksomheden 30 ansatte.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.