Startup har succes med nyt produkt – Formidler privatlån for over en milliard kroner
Startup har succes med nyt produkt – Formidler privatlån for over en milliard kroner

Lead Supply formidler over 1500 lån hver måned i Danmark. Startuppens nyeste satsning, Matchbanker, har på et år spredt sig til seks lande, og bankverdens eskalerende digitalisering gør, at vækstpotentialet er stort.

Det er formentlig de fleste, der kender platforme som Momondo, Pricerunner og Samlino. Sider der matcher forbrugere på jagt efter de bedste priser med leverandører på digitale platforme. Og noget tyder på at danske forbrugere også vil lære en ny platform at kende i den nærmeste fremtid.

For i takt med at den digitale udvikling er for alvor rullet ind over den finansielle sektor har startuppet Lead Supply oprettet Matchbanker, der sidste år formidlede lån til forbrugere for over en milliard kroner.

“Vi kunne se, at der var en stigende antal af digitale lån på markedet, men ingen nem måde at sammenligne dem på. Derfor ville vi gøre det samme som Momondo – bare på lånemarkedet. Vi kreditvurderer kunderne og sender dem videre til det bedst passende lån ved de rette låneudbydere. Forbrugere har i dag meget svært ved at finde det bedst mulige lån på de etablerede bankers hjemmesider.  Der kan vi gøre alt forarbejdet, og servere kunderne til bankerne,” fortæller Andreas Linde, CEO i Lead Supply.

Sammen med sin partner Stefan Vinding Olesen stiftede han Lead Supply i 2014 som 22-årig. På et år er iværksættervirksomheden vokset fra otte til 23 medarbejdere og i gennemsnit formidler virksomheden 8000 lån om måneden i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen og Spanien. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

I synergi med de største

I sommeren 2016 blev 50 procent af Lead Supply opkøbt af North Media Online A/S, der blandt andet står bag BoligPortal.dk og Ofir.dk, der begge er blandt de største portaler i Norden.

Et stort vækstpotentiale kombineret med en skalerbar forretningsmodel og to skarpe hoveder var hovedårsagerne til, at administrerende direktør Henrik Løvig fra North Media Online satsede på Lead Supply.

“Matchbanker har et stort internationalt værkspotentiale, fordi det finansielle marked er under voldsomme forandringer, og her kommer hastighed til at spille en afgørende rolle. Samtidig passer virksomheden rigtig godt sammen med de aktiviteter, North Media Online allerede har, hvilket giver nogle gode synergieffekter,” fortæller Henrik Løvig, administrerende direktør i North Media Online.

Han er sikker på, at Matchbanker kan udvikle sig både ved at udbrede forretningen til flere europæiske lande og ved at skabe samarbejdsaftaler med endnu flere og større banker i de enkelte lande.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.