Spenderlog giver shoppinglisten superkræfter
Spenderlog giver shoppinglisten superkræfter

Ved hjælp af kunstig intelligens lancerer startuppet Spenderlog en shoppingliste, der får brugeren til at bruge penge smartere og opnå personlige mål.

Ved hjælp af kunstig intelligens lancerer startuppet Spenderlog en shoppingliste, der får brugeren til at bruge penge smartere og opnå personlige mål.

Der findes allerede hundredevis – hvis ikke tusindevis – af shoppingliste-apps, men den første baseret på kunstig intelligens, som selv justerer listen baseret personlige mål og forbrugsmønstre, hedder Spenderlog og kommer fra Danmark.

“Spenderlog nudger folk mod at købe de varer, der opfylder deres mål, uanset om det er at spise flere grøntsager, mindre chokolade eller bare at spare penge,” siger Camilla Kerlauge, stifter og CEO af Spenderlog.

Halvdelen af danskerne er overvægtige og 33 procent bekymrer sig daglige om deres finanser. En dybere forståelse for det daglige forbrug i supermarkedet er første skridt imod at tage kontrollen over forbrug og sundhed, mener Spenderlog.

Et fuld overblik over dagligvareforbruget

De første 5000 brugere har hentet Spenderlogs app, der giver et fuldt overblik over dagligvareforbruget og en personlige målsætnings-feature, der hjælper med at skabe gode vaner.

Appen læser automatisk bonen fra supermarkedet, mens den kunstige intelligens genkender de varer der er købt og oversætter dem til adfærdsmønstre.

“Spenderlog er lavet til at hjælpe brugerne med at leve bedre og bruge deres penge klogere. Vi lancerede forbrugoversigten i december, en sammenlignings-feature i marts og målsætninger i juni. Den intelligente shoppingliste er det næste naturlige skridt for os,” siger Camilla Kerlauge.

Mission: Det fuldautomatiske indkøb

Camilla Kerlauge og Maria Flyvbjerg Bo er sammen stiftere af Spenderlog. Camilla fik ideen til Spenderlog gennem hendes næsten 20 år i den finansielle sektor. I 2017 sagde hun sit job som Head of Data & Analytics i Nordea op for at forfølge ideen.

Maria Flyvbjerg Bo, serieiværksætter og medstifter af Hufsy og Nest Copenhagen, sluttede sig senere til med sit fokus på brugere og kommercialisering.

“Visionen er at skabe en fuldautomatiseret indkøbsoplevelse, hvor de varer du har brug for bliver leveret direkte til døren, når du har brug for dem. Hos Spenderlog er data og cool teknologi sat i spil for at sætte brugeren i stand til at tage kontrol over sit forbrug og nå sine personlige mål,” siger Maria Flyvbjerg Bo.

Spenderlog er live i Danmark og planen er at ekspandere til flere lande snart.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.