Socialfonden investerer 36 millioner i at gøre SMV’ere mere digitalt kompetente
Socialfonden investerer 36 millioner i at gøre SMV’ere mere digitalt kompetente

Erhvervsstyrelsen har netop åbnet en ansøgningsrunde, hvor der kan søges midler til at styrke de digitale kompetencer i små og mellemstore virksomheder. EU’s Socialfond investerer 36 millioner korner i den kommende digitaliseringsindsats.

Danske ledere i små og mellemstore virksomheder mangler viden om digitale forretningsmuligheder. Derfor skal den kommende landsdækkende digitaliseringsindsats skærpe lederens kompetencer til effektivt at implementere og omsætte digitale teknologier til nye produkter, tjenesteydelser og forretningsmodeller.

Derfor leder Erhvervsstyrelsen nu efter projekter, der kan kan give ledere og ledende medarbejdere et digitalt kompetenceløft. Formålet er at øge væksten i små og mellemstore virksomheder i hele Danmark – og der følger en pulje på 36,6 millioner kroner med fra EU’s Socialfond.

“Det er helt afgørende, at vi skaber gode rammer for, at små og mellemstore virksomheder kan høste gevinsterne ved digitalisering. Derfor er det særdeles positivt, at EU’s Socialfond investerer målrettet i et digitalt kompetenceløft af ledere og nøglemedarbejdere i små og mellemstore virksomheder til gavn for både beskæftigelsen og den enkelte virksomheds produktivitet,” siger Sigmund Lubanski, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.

I praksis kan det digitale kompetenceløft ske gennem mentorordninger, efteruddannelse eller netværksaktiviteter for virksomhedsledere.

Den landsdækkende digitaliseringsindsats, der medfinansieres af EU’s Socialfond, lanceres som led i regeringens Strategi for Danmarks digitale vækst. Uddybende oplysninger og info om ansøgningen er tilgængelig på www.regionalt.dk.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.