“Bispehaven” nord for Aarhus er blandt de boligområder, som projektet ‘Iværksætterunge’ er målrettet.
Skoleelever dyster om at løfte udsatte boligområder med iværksætteri
Skoleelever dyster om at løfte udsatte boligområder med iværksætteri

Eleverne fra seks skoler i Aarhus skal gennem projektet “Iværksætterunge” både få iværksætterkompetencer- og erfaring, og samtidig omsætte deres ideer til praksis til gavn for udsatte boligområder i Aarhus. På torsdag afholdes første konkurrence i projektet.

Eleverne fra seks skoler i Aarhus skal gennem projektet “Iværksætterunge” både få iværksætterkompetencer- og erfaring, og samtidig omsætte deres ideer til praksis til gavn for udsatte boligområder i Aarhus. På torsdag afholdes første konkurrence i projektet.

100 elever fra seks skoler i Aarhus har fået undervisning i et helt nyt iværksættervalgfag siden sommerferien. Her har eleverne arbejdet med at finde på spændende og innovative løsninger i deres lokalområde, som kan glæde både klassekameraterne og beboerne i områderne.

”I starten, når lærerne sagde: ’Prøv at finde på en ide’, så tænkte jeg: ’Jamen hvordan?’, men nu har vi lært det, og kan finde på vores egne ideer. Jeg har også lært, at en god iværksætter er en person, som tør at springe ud i det, og ikke tænker: ’Nej, det kan jo ikke lade sig gøre,” siger Sofie Usen Jensen, som går i 7. klasses på Bakkegårdsskolen i Trige og deltager i valgfaget Iværksætterunge

Hun er en af de mange elever, som de seneste år har fået muligheden for at bliver undervist i iværksætteri i folkeskolen. Men i Iværksætterunge skal teorien også omsættes til praksis.

”Iværksættervalgfaget ligner ikke de andre fag i skolen, for her skal man ikke sidde i et klasselokale og skrive med kuglepen og blyant, men man skal ud og få ideer, der kan bruges i den virkelige verden. For mig er en god iværksætter er en, som både er god til at få ideer og god til at udvikle dem,” siger Mutjaba Fadel Jalil Sarheed, 7. klasses elev på Bakkegårdsskolen i Trige, og deltager i Iværksætterunge

De to elever kommer begge til at være med, når årets store iværksætterkonkurrence under forløbet løber af stablen på Godsbanen i Aarhus på torsdag. Her skal de 100 elever vise deres idder frem, og dyste mod de andre skolehold – og der vil være priser for ‘Årets Projekt’, ‘Bedste formidling’, ‘Den vildeste idé’ samt en publimkumspris.

Skal styrke udsatte boligområder

Både dansk og international forskning viser, at entreprenørskabsundervisning øger elevers lyst til at blive iværksættere, og samtidig får de helt generelt en større tiltro til egne kompetencer.

Eleverne vil have en øget sandsynlighed for at komme til at arbejde med innovation og at blive iværksættere eller ledere senere i livet. Og ved at omsætte ideerne til praksis er målet, at eleverne er med til at skabe en iværksætterkultur i udsatte boligområder i Aarhus.

”Det er jo fantastisk at se, hvordan en idé til et nyt, motiverende læringsmiljø, der skal styrke iværksætterlysten i almene boligområder, er blevet til virkelighed. Det er vigtigt for et boligområde, at de, der bor der, engagerer sig i at gøre det til et rart sted at være. Derfor er det meget spændende at følge det nye iværksættervalgfag,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn & Unge i Aarhus Kommune, der kommer til at overrække de fire priser på torsdag.

‘Iværksætterunge er udviklet af Fonden for Entreprenørskab og Det Boligsociale Fællessekretariat i samarbejde med Aarhus Kommune og Den AP Møllerske Støttefond. Projektet bliver fulgt tæt af forskere, og målet er, at projektet skal kunne udbredes til andre områder i Danmark.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.