Serieiværksættere Mik Thobo-Carlsen som er stifter af blandet andet Tatoodo og nu også Mindpool.
Serieiværksætter og forsker går sammen med Bjarke Ingels om nyt startup
Serieiværksætter og forsker går sammen med Bjarke Ingels om nyt startup

Serieiværksætter Mik Thobo-Carlsen vil sammen med forsker Carina Antonia Hallin og stjernearkitekten Bjarke Ingels gøre op med tabet af den tavse viden i virksomheder gennem startuppet Mindpool.

Serieiværksætter Mik Thobo-Carlsen vil sammen med forsker Carina Antonia Hallin og stjernearkitekten Bjarke Ingels gøre op med tabet af den tavse viden i virksomheder gennem startuppet Mindpool.

Mik Thobo-Carlsen har sammen med forsker Carina Antonia Hallin og stjernearkitekt Bjarke Ingels stiftet virksomheden Mindpool, der er en digital platform, der via kollektiv intelligens og nye teknologier skal hjælpe ledere træffe mere proaktive beslutninger for deres organisationer.

Mindpool bygger bro mellem vigtig beslutningstagning og den kollektive viden i organisationer. En ressource der ifølge Mik Thobo Carlsen kan give utroligt præcise forudsigelser.

“Vores intuition er det altovervejende fundament for forudsigelser, og hvis man samler den kollektive fornemmelse fra en større gruppe, er de i stand til at forudsige helt utroligt præcist,” siger Mik Thobo Carlsen og fortsætter:

“Målet er at bygge en platform, der er så integreret i virksomheder og organisationer, at de helt friktionsløst kan dykke ned i den massive videnspulje og give alle ansatte en mulighed for at deltage meningsfuldt i det fælles projekt en virksomhed dybest set er. Det skal være med til at skabe bedre kommunikation mellem ledelsen og frontlinjen, give bedre og proaktive beslutninger, så det er muligt at navigere i en usikker fremtid på et grundlag, som er funderet på noget så konkret som menneskelige erfaringer og forventninger.”

Baseret på 15 års forskning og et stærkt hold

Mindpools digitale platform kombinerer den menneskelige intelligens, som findes i en enhver virksomhed, med nye teknologier og dataanalyseværktøjer. Metoden bag platformen er en spin-off af mere end 15 års intensiv forskning ved blandt andet Copenhagen Business School i kollektiv intelligens samt en række case-studier hos nogle af de største danske og internationale virksomheder.

“Ledere har i dag ikke adgang til det fulde omfang af den viden, der findes i deres organisation. Forskningen viser, at den kollektive intelligens kan være en vigtig ressource i at fremme en bedre og mere nøjagtig forståelse af fremtiden. Dette er med til at understøtte proaktive beslutninger. Med andre ord; vi sætter en formel på medarbejdernes intuition og forventninger til fremtiden,” siger Carina Antonia Hallin.

Beta-platform er klar

Mindpool er i oktober 2020 gået i luften med en beta-version af platformen, der i første omgang er bygget til at hjælpe virksomheder med at diagnosticere problemer, forudsige performance og navigere usikkerhed. Søren Wiberg Holm, ansvarlig for strategi og den daglige drift, uddyber:

“Med vores platform adresserer vi de to meget konkrete udfordringer: Medarbejderne vil i højere grad blive hørt, og deres værdifulde viden vil ikke gå til spilde, men derimod være yderst vigtig for ledelsesbeslutninger. Vi har derudover haft mulighed for at bygge et helt fantastisk team op omkring virksomheden med en masse erfaring og store ambitioner,” siger Søren Wiberg Holm og fortsætter:

“Set fra et strategisk synspunkt, så har Mindpool mange af de helt rigtige ingredienser. Vores klare mål er meget snart at kunne tilbyde alle virksomheder en håndgribelig og direkte adgang til deres kollektive intelligens.”

Mindpool forventer at gå i luften offentligt i starten af 2021.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.