Serieiværksætter Nicolai Frisch: 5 tips til krisetider
Serieiværksætter Nicolai Frisch: 5 tips til krisetider
@Redaktionen

Som iværksætter har Nicolai Frish både gennemstået IT-boblen og finanskrisen. Her deler han sine 5 tips til at komme stærkere igennem Corona-krisen.

Som iværksætter har Nicolai Frish både gennemstået IT-boblen og finanskrisen. Her deler han sine 5 tips til at komme stærkere igennem Corona-krisen.

Nicolai Frisch har siden årtusindeskiftet været involveret i en lang række prominente startups som Euroinvestor, Boliga, Agera, Dinero og seneste GoLearn og MyCoffee, som begge er vokset, siden krisen begyndte.

Hver gang en krise har ramt, har han valgt at se nye muligheder, og faktisk er mange af virksomhederne blevet skabt på ryggen af en krise.

Læs også: Opråb fra serieinnovatør: I krig og kriser er innovationen størst

Derfor deler han nu fem råd til, hvordan du kan få noget positivt ud af den svære tid:

1) Kriser styrker sammenholdet i organisationen

“Hvis du som leder i et startup kommunikerer klart til dine medarbejdere om situationen, viser vejen og går i vinder-mode, så følger din organisation med dig og giver det ekstra, som skal til for at komme godt igennem krisen. Kig i løsninger og eksekver frem for at skabe begrænsninger.”

2) Fokusér på likviditet og omkostninger

“Da IT boblen ramte Euroinvestor, valgte jeg og en række medarbejdere at gå seks måneder uden løn. I stedet fik alle muligheden for at få en ejerandel i virksomheden. Fokusér på hvor der kan spares af udgifter og få noget likviditet i kassen ved at sælge løsninger på forkant med rabat. Som lille, agilt firma er du bedre stillet end de store etablerede selskaber, der ofte er bebyrdet med tunge faste omkostninger og langsom tilpasning til nye tider.”

3) Har du selv ændret adfærd den seneste måned?

“Vi kommer til at se langt flere vare blive handlet og håndteret online. Og folks adfærd med at handle online accelererer voldsomt under Corona-krisen. Se bare på Nemlig.com, hvor selskabet har måtte ansætte 400 nye medarbejdere over den seneste måned, mens butikker som Bilka lige nu ligger øde hen. Tænk over, om der er varer, du nu pludseligt begynder at købe online, som du ikke har gjort tidligere – og er det noget du kan udnytte til at innovere i din virksomhed?”

4) Øget fokus på online kommunikation er kommet for at blive

“Medarbejderne er sendt hjem og alt kommunikation foregår nu online. Fredagsbaren er blevet virtuel via Microsoft Teams eller Zoom. De mange kedelige og langstrakte møder på kontoret er blevet erstattet af hurtige virtuelle updates, og alt undervisning i virksomhederne foregår nu langt mere effektivt som e-læring frem for de traditionelle to-dages møder på Comwell, hvor det meste af tiden alligevel normalt går med at drikke kaffe eller nyde buffeten. Er det en trend, du kan udnytte i din forretning?”

5) Der kommer også en dag efter Corona

“Efter at det meste af vestens befolkning har været spærret inde i måneder som følge af Corona, kommer der også en dag efter Corona. Her vil vi se en udlængsel og ønske om frihed som aldrig før. Måske går der lige et par måneder, hvor der stadigt sidder lidt frygt i befolkningerne, men herefter vil vi formentlig se en rejse-aktivitet, søgen efter oplevelser, restaurantbesøg, ferier, koncerter, festivaller med videre som ikke er set længe. Er det noget, du kan drage fordel af i din forretning ved at tilbyde services til hele leisure segmentet?”

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.